bzykofm Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Witam! Stało sie to po awarii zasilania, ale nie kompa. Elekrownia wyłączyła na jakś czas prąd i teraz podczas ładowania systemu, a dokladnie podczas wyświetlania się okna z wypisanymi komponentami płyty głównej pojawia komunikat "verifying DMI pool" i freez. Koniec. Próbowałem (tzn. telefonicznie, to komp kumpeli, a ja jestem na drugim końcu Polski) przez ustwienie bootowania w biosie, reset(bateria won) i odpalenie z podłączonym tylko jednym urządzeniem IDE (dyskiem systemowym) i nic. Skończyły mi się pomysły. :( Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Coz wydaje mi sie ze niestety ale bedzie to chyba uszkodzenie sprzetowe, kosci biosu lub uszkodzenie plyty glownej. Bios mozna sprobowac przeprogramowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Wydaje mi sie ze mialem podobny problem. Opis rozwiazania tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=232098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) deadfrog napisał(a): Wydaje mi sie ze mialem podobny problem. Opis rozwiazania tutaj Wydaje mi sie ze jednak nie poniewaz u Ciebie dane "chcialy sie przebudowywac" natomiast tutaj nie moga sie zweryfikowac. Co nie zmienia faktu ze jest to blad danych zapisanych w biosie. Edytowane 25 Marca 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Ale rozwiazanie moze byc takie samo - nowy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Chociaz czytajac dokladnie tresc watka nie jestem juz tak do konca pewien, byc moze mozna wejsc do biosu i zmienic "System health status" , tak czy owak nic wlasciwie nie wiemy bo autor opuscil watek. Edytowane 25 Marca 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...