Skocz do zawartości
McBenner

5 i 6 liczba od prawej w gornym rzedzie serii.

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoc te cyfry np xxxx286056 oznaczaja ze procesor w zamysle amd mial chodzic jako 2800 jednak niestety nie poszedl im na nominalnym napieciu i dlatego sprzedaja go jako 1700 albo 2200 czy 2600. Slyszeliscie juz o tym? Moje zrodlo informacji to www.overclockers.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoc te cyfry np xxxx286056 oznaczaja ze procesor w zamysle amd mial chodzic jako 2800 jednak niestety nie poszedl im na nominalnym napieciu i dlatego sprzedaja go jako 1700 albo 2200 czy 2600. Slyszeliscie juz o tym? Moje zrodlo informacji to www.overclockers.pl

słyszalismy ten problem byl juz poruszany w jakims topicu !! polukaj !!

jednak czy w 100% to prawda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo to juz dosc niedawno.. Ale nie wiem czy jest to prawda. Skoro 28 oznacza 2800 to czemu przy 2400 - 2600 trzeba podnosic juz napiecie? Hmm.. ciekawa sprawa.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj AXP2400+ mial chodzic jako 3500+ 8O Ale mi sie sztuka trafila :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, zgadzam sie ze to sciema jakich malo :). U mnie jest 28 a ledwo chodzi na 2145 (195x11). Procek 0309

nie pierd.ol ok. wlasnie sam sie pograzyles... przeciez jest napisane ze nie przeszedl testow dla 2800+ a ty wykreciles 2600+...

samo sobie zaprzeczas LAMO... nawet jak ten temat nie jest prawdziwy to zrob ludziom przyjemnosc i nie pierdziel glupot na forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, zgadzam sie ze to sciema jakich malo :). U mnie jest 28 a ledwo chodzi na 2145 (195x11). Procek 0309

nie pierd.ol ok. wlasnie sam sie pograzyles... przeciez jest napisane ze nie przeszedl testow dla 2800+ a ty wykreciles 2600+...

samo sobie zaprzeczas LAMO... nawet jak ten temat nie jest prawdziwy to zrob ludziom przyjemnosc i nie pierdziel glupot na forum...

Rednacz- nie unoś się.

Jak w takim razie wytłumaczysz ten fenomen:

Dołączona grafika

Chyba wszyscy wiemy, jak kręcą się te proce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rednacz- nie unoś się.

Jak w takim razie wytłumaczysz ten fenomen:

Dołączona grafika

Chyba wszyscy wiemy, jak kręcą się te proce.

25 czyli 2500+.... :P

Ja nie powiedzialem ze to prawda tylko ze on zaprzeczyl sam sobie...

kto wie moze AMD chcialo zrobic serie 2500+ ale im wszystkie nie wychodzily??

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....Chyba wszyscy wiemy, jak kręcą się te proce.

Ciekawe... wszyscy wiedza jak te proce sie kreca. A testowaliscie np.: 20 sztuk na raz? Bo w takim przypadku mozna zauwazyc, ze kolejne sztuki dosc mocno roznia sie podkrecalnoscia. Mozna to powtarzac w nieskonczonosc, a wszyscy i tak beda powtarzac: 'tak! cudowna seria. wszystkie chodza na 2500MHz'. Ten gosc ktory sprzedawal na allegro 'zabójcę' w ogole nie testowal tych procesorow. 'Nie testowalem tych procesorow - zostawiam to tym ktorzy sie na tym znaja. Ja tylko sprzedaje'. Ale rzeczywiscie tyle tekstu moze zamotac w glowach ludzi nawet doswiadczonych w pisaniu postow na forum. Mam nadzieje ze okarze sie, ze rzeczywiscie wszyscy ci zabójcy tak chodza jak byly opisywane ale w to po prostu nie wierze.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam lekture artykulu na xbit-labs

tam probuja wyjasniac jak rozszyfrowac pozostale oznaczenia na procesorze

ja mam AXDA1700DUT3C 4157123241265 JUIHB0301MPM

wedlug tego co napisali odnosnie oznaczen to przecietnie powinien sie krecic (a chodzi jak w podpisie), ale dzisiaj obejrzalem rdzen procesora pod swiatlo i okazalo sie ze odbija swiatlo na bialo

moze to jest jakas wskazowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug tego co napisali odnosnie oznaczen to przecietnie powinien sie krecic (a chodzi jak w podpisie), ale dzisiaj obejrzalem rdzen procesora pod swiatlo i okazalo sie ze odbija swiatlo na bialo

jeszcze nalezy dodac, ze wazny jest odglos jaki wydaje procesor po upuszczeniu go na drewniany stolik z wysokosci 10.5cm. Jesli odglos bedzie wytlumiony to procesor kreci sie slabo, a jesli odglos bedzie metalicznie brzeczacy to miales farta - im dluzej brzeczy tym lepszy do OC (moj brzeczy ok 0.64s i chodzi na 2400MHz przy 1.75V co potwerdza te teorie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nalezy dodac, ze wazny jest odglos jaki wydaje procesor po upuszczeniu go na drewniany stolik z wysokosci 10.5cm. Jesli odglos bedzie wytlumiony to procesor kreci sie slabo, a jesli odglos bedzie metalicznie brzeczacy to miales farta - im dluzej brzeczy tym lepszy do OC (moj brzeczy ok 0.64s i chodzi na 2400MHz przy 1.75V co potwerdza te teorie).

Nie wiem dlaczego nie wspomniales o szorstkoci laminatu :?: 8O

Pzreciez te brazowe z gladsza faktura kreca sie srednio 247MHz mniej niz zielone, ktore maja bardziej szorstki lamitat w okolicy literki T 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...