Skocz do zawartości
tomaszko

Długie Wyłączanie Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja może banalna ale strasznie długo wyłącza mi się system a precyzyjniej wylogowuje. Kiedy naciskam Wyłącz pojawia się klepsydra, za chwilę znika i system tak stoi przez około 30-45sek aż wreszcie zaczyna się wylogowywanie i właściwe zamykanie systemu. Szukałem już na ten temat na forach ale nic nie pomagało.

Coś słyszałem o UPHclean ale chyba nie za bardzo wiem jak z niego korzystać.

Czytałem, ze mogłem tez coś namieszać stosując programy 'optymalizujące' system (włączyłem czyszczenie pliku stronicowania) bo kiedyś coś bawiłem się z TuneUp Utilities. Nie wiem gdzie to wyłączyć więc całkowicie go wyłączyłem i to też nic nie pomogło.

Używałem tez niektórych rzeczy z tej strony: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399

Przez dłuższy czas ignorowałem ten problem więc teraz nie wiem po czym to się zrobiło.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Edytowane przez tomaszko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak uzywales TuneUp to on mogl cos pozmieniac, TuneUp zmienia wartosci w rejestrze. ponadto masz antywira dzialajacego non stop? moze w nim jest zaznaczona opcja sprawdzania plikow przy zamykaniu systemu, moze system czysci pliki temp (to wlasnie TuneUp mogl zmienic) jest jeszcze pare opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem włączone skanowanie przy wyłączaniu systemu ale po wyłączeniu to nic nie pomogło.

Już nie mam TuneUpa a nie wiem jak to przywrócić do normy to co on pozmieniał.

Nikt nie pomoże??

Edytowane przez tomaszko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi