Michal001 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Witam. Planuję zakupić telewizor Samsung LE37S62B 37" i mam pytanie, czy jest to dobry zakup w tej cenie? Może lepiej dołożyć trochę i kupić co innego? Tutaj link do tego telewizora: http://www.allegro.pl/item332650874_telewi..._najtaniej.html Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Jest to dość stary model, (aktualnie produkowana jest seria S8x) więc może jednak lepiej wziąć coś nowszego. ponadto posiada tylko jedno wejśćie HDMI co może być potem problemem. Kolejną rzeczą są kąty na poziomie 170 co świadczyć może od matrycy TN... TN + 37" w parze nie idzie, czytałem też że ludzie narzekają na kontrast... Jeżeli chcesz najtańszym kosztem w 37" to LE37S81B technicznie nie różni się od serii R (wyższej) designem tylko. A sam mam przedstawiciela wyższej serii i jedynym drobym mankamentem są gradienty, które niestety są lekko skokowe, można jeszcze zaliczyć do wad niezbyt muzyczne głośniki ale mi tam to nie przeszkadza, dźwięk mam z czego innego niż wbudowane. Edytowane 24 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal001 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dzięki bardzo za szybką odpowiedź. Jednak zdecydowałem się posłuchać Twojej rady i wezmę ten nowszy model, ale mógłbyś mi powiedzieć co to są te gradienty i czy to jakoś przeszkadza? Bo powiem szczerze, że szukałem, ale było to opisane tak, że zbytnio nie zrozumiałem.. A i czy ta seria S8x jest na innej matrycy? Bo widziałem, że kąty wiedzenia ma takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) z tego co piszą zarówno S i R mają PVA :) najlepiej przejdź się do sklepu i porównaj. Gradienty to takie przejścia tonalne kolorów (powinny być "miękkie" a nie skokowe) np: Edytowane 25 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal001 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dzięki wielkie za pomoc :) Właśnie wróciłem ze sklepu z tym właśnie Samsungiem i zaraz będę go podłączał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 i jak wrażenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal001 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Nie znam się jakoś specjalnie na telewizorach, ale ten w pełni mnie zadowala, a że to pierwszy takiej wielkości tv to w ogóle wrażenia super :) Żadnego smużenia jak mnie to straszyli w MediaMarkt, ani żadnych skoków gradientów nie zauważyłem, chociaż tego drugiego to się nie dziwię bo nawet nie wiedziałem, że takie coś jest wczoraj jeszcze - w sumie tym lepiej dla mnie. Głośniki też nie są problemem, więc zakup b. dobry jak dla mnie. Dzięki wielkie za pomoc jeszcze raz :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Mam LE37S62B i wbrew opinii jakoby tani = gowniany ja jestem zadowolony, uzywam go juz z 4 miesiace. Ogladam na nim tylko filmy i czasem gram, smuzenia nie zauwazylem, katy widzenia? Nie wiem o co ludziom chodzi ale ja pod kazdym katem widze w miare dobrze, dopiero pod jakims ekstremalnym obraz zmienia kolor i jest malo czytelny. Tak wiec jesli kupiles za ~2,2k to sie ciesz i czym predzej wypozyczaj filmy na DVD ;-p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 no nieźle 37 już za 2,2 ;] za 2, kupiłem tego lg i zgadza się w 100% z opinią,, dobry tv z kiepskimi głośnikami.. jak oglądałem na nim happy feet'a to wrażenie było 2-3/10,, oglądałem wcześniej na monitorze z moim stereo i wiem jak dobrze nagrana jest w tej bajce muzyka,, na tv zero efektu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) elomelo- nikt nie pisał że tani i gowniany ;P ale skoro jest kasa to lepiej wziąć coś lepszego chociażby ze względu na więcej wejść HDMI forest - o jakim lg gadasz ? bo żaden nie został tu wymieniony Edytowane 27 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...