Quatrix Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Ehh wiec tak. Zaczne od tego ze podkręciłem celerona 2,4 d 256 cache na 3,01 ghz - tak tak, nie krytykujcie nic nie da, to syf itp, nie po to zakladam topic. Chodzi o temperatury - niby nieznacznie sie zmieniły(w tym momencie mam everesta, gg forum speed fana i jest 26-28 stopni) Lecz, gdy wlaczylem gre siedziałem, to skoczylo do 71, praktycznie od razu... nie wiedzialem o co chodzi, wlaczam everesta, i zmieniło sie w obu programach na 32 stopnie.... Wylaczam gre, cos tam robie - i komp sie resetuje... no to odkrecilem obudowe, i dotykam plyte glowna, radiator- Ledwie letnie(max 40 stopni) wlaczam bios - tam pokazuje 71, i migiem zmienia sie na 39 stopni... sęk w tym , ze nawet jak prc nie był podkręcony, tez pokazywało 71-72 stopnie... a potem znow 30-35... nie wiem o co chodzi... wiatrak kręci sie na 28++ rpm, to chyba duzo? choc nie wiem nie znam sie.... prosze o jakies konkrety ocb... ? z gory thx @edit Screen z speedtest, nie wiem czy cos da, tak wygląda kiedy jest Okej Edit 2 : Po graniu ok 20 min - taki wynik - mysle ze BARDZO dobry Edytowane 24 Marca 2008 przez Quatrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 ten celafan to grzała to raz ale jak nie ma co panikowac nie ma co wieżyc speedfanow... sprawdz organoleptycznie czy jest az tak ciepły radiator jak nie to nie ma sie czym martwic:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quatrix Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) ten celafan to grzała to raz ale jak nie ma co panikowac nie ma co wieżyc speedfanow... sprawdz organoleptycznie czy jest az tak ciepły radiator jak nie to nie ma sie czym martwic:)) Look .... to jest od razu , może 2 , może jedna minuta po włączeniu kompaa... jak wlaczalem to jest w biosi esprawdziłem temp... i to samo... wlaczylem everesta, i po 2ch sekundach znow 26 stopni.... czy to problem z programami ,ew czujnikiem czy serio tak sie grzeje?! Edit, dotknąłem radiator, i jest ZIMNY!czyli to cos z czujnikiem? gdzie go znajde aby ewentualnie przeczyscic?? Edytowane 25 Marca 2008 przez Quatrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 nie ma sie co przejmowac. u mojej kuzynki na celku tez tak tamp. skacza 70 i za chwile 27 i znowu. to jet chyba zepsuty czujnik. jak ci to nie przeszkadza to nic z tym nie rob proc sie nie spali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quatrix Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 nie ma sie co przejmowac. u mojej kuzynki na celku tez tak tamp. skacza 70 i za chwile 27 i znowu. to jet chyba zepsuty czujnik. jak ci to nie przeszkadza to nic z tym nie rob proc sie nie spali Dziex wielkie, mysle ze to sprawe wyjaśnia temat do zamknięcia ^^ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Temp. temperaturą czujnik wariuje wyłącz zabezpieczenia w biosie żeby ci się komp nie resetował i cacy. A i raczej na twoim miejscu zaczął bym się martwić sprawą zasilacza człeku masz na 1 screenie 12,5V na lini 12V a na drugim 13,01 norma to 12,6. I lepiej w jej pobliżu nie oscylować. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 A i raczej na twoim miejscu zaczął bym się martwić sprawą zasilacza człeku masz na 1 screenie 12,5V na lini 12V a na drugim 13,01 norma to 12,6. uważasz że pomiar napięcia speedfanem jest miarodajny ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...