Skocz do zawartości
XvX

Geforce Ti 4200 128 - Artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z artefaktami.

Wyglądają one tak (3d Mark 2001):

http://www.wrzuta.pl/film/3u1bmpFSar/p3232982

Pojawiąją się po kilku minutach od rozpoczęcia gry/benchmarka i o dziwo po zmianie rozdzielczości problem ustępuje (widać to na filmie, gdy kończy się test z Pickupem-High Detail i zaczyna Dragonic-Low Detail - tu grafika wyświetlana jest normalnie).

Artefakty pojawiąją się najszybciej na wysokich detalach.

Dodam, że test odbywał się przy otwartej obudowie, żeby wykluczyć wpływ temperatury.

Czy może być to wina zasilacza?

Karta chodzi na najnowszych sterownikach NVidii, ale problem się powtarza na wszystkich wersjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien stery na jakies 5x,xx to sa drivery na 4ti :) jesli to nie pomoże to zdejmi chłodzenie zeskrop to pastopodobne cos i nałuz nowe. a co do zasilacze to pochwal sie jaki masz :) i sprawdz napiecia miernikiem! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest hmm... 350 noname :) (w komplecie z obudową). Zestaw był kupowany przez mojego brata z myślą o pracy z kompilatorami, ja dołożyłem swoje 3 grosze wyłacznie do kart graficznej :)

Athlon XP 2200+ (1800 Mhz) chłodzenie BOX

płyta główna MSI KT4AV

Pamięć 512 MB

Windows XP Pro SP2.

Co do napięć to chciałem własnie załóżyć osobny temat w dziale "Zasilacze" ponieważ mam wątpliwość co do jakości i stanu zasilacza (przerywający pracę dysk "pulsacyjnie") ale zdążyłem dokonać na razie pomiaru przez SpeedFana w trakcie 3dMarka 2001:

http://picasaweb.google.pl/taras.xvx/NapiCia

Sam SpeedFan to za mało by jednoznacznie coś powiedzieć.

Miernikiem postaram się sprawdzić jutro i wrzucę efekty moich pomiarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi