snc Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Powiedzmy, że mam stronę, na która się składają: nagłówek z logo, lewa część strony z menu i częsć główna, na której wyświetlana jest cała treść. Za każdym razem musze wpisywać kod nagłówka i menu. Wiem, że można to ominąć wykożystując <?PHP include("nazwa.php"); ?> Ale jak coś podobnego zrobić w javascripcie? Wiem, że sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 jesli dobrze cie zrozumialem - chyba chodzi ci o ramki zainteresuj sie tagiem <FRAME> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 nie chodzi mi o ramki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 to wytlumacz jescze raz o co bo nie bardzo cie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Masz strone robiona za pomoca tabelek. No i nie chcesz za kazdym razem w nowym dokumencie pisac calego szkieletu tylko sie odwlolywac do poszczegolnych czesci szkieletu zapisasnych w oddzielnych plikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Zainteresuj sie location.search.substring(1) Pomysl i zrob. Analogicznie do include z PHP. Z tym ze w kazdym includowanym pliku musisz miec cala zawartosc jako zmienna, bo w JS nie ma operacji na plikach, np. --- plik np. news.js--- <!--var t='tutaj cala tresc tej strony w htmlu' +'i nastepna linijka itd.';//--> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Udalo mi sie to zrobic(za pomaca document.write), ale teraz mam inny problem. Blednie wyswietlaja sie polskie znaki a wczesniej bylo dobrze. Ktos mi powie dlaczego i jka temu zapobiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Prawdopodobnie piszesz w Win1250 a nie w ISO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Juz wszystko oka. Byl ozle bo meta byla w osobnym pliku i sie jakos przez to motalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...