Skocz do zawartości
Gość

gravis ultra sound i kilka pytań??? =>WAŻNE<=

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań związanych z tą dzwiękówką a mianowicie:

1. Jaki ja mam dokładnie model dzwiękówki oto informacje które są na procesorze:

GRAVIS GF1

ICS 1614

9450

HA400139

Karta jest pod port isa, ma rozmiary gf 4 ti4600 i jest zielona.

2. Gdzie mogę znaleść sterowniki do tej karty.

3. Gdzie mogę znaleść instrukcję w pdf'ie (chodzi mi o rozmieszczenie zworek na karcie).

Proszę o pomoc wiem że na dzień dzisiejszy karta jest nie użyteczna, ale można nią oddtwarzać mp3 i do tego (i tylko tego) jest mi potrzebna, ponieważ karta ma wręcz rewelacyjną jakość dzwięku, no i mam ją za free.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze odpaliłem z kumplem takie cosik, wersja MAX czyli najlepsza jaka była.

przereklamowana - tak można powiedzieć o karcie, kumpel napalił się na nią bo miała mieć świetne midi ale nie ma :( sb128 gra lepiej

po drugie ciężko się instaluje, stery oficjalnie były pod 95 ale ... firma upadła i ludzie sami robili stery do gravisów. do instalacji potrzeba kilku prpgramików żeby poustawiały przerwania i inne duperele.

po trzecie kup człowieku coś innego, daruj sobie ten zabytek, ja mam co prawda ALS120 ale miałem ją za 0zł więc ściągnąłem stery i już.

po czwarte SZUKAJ W NECIE. wpisz na wp.pl w wyszukiwarkę lub inną i wpisz gravis, kiedyś trafisz, głównie na zagranicznych stronach więc ANGIELSKI SIĘ PRZYDA.

powodzenia bo wiem, że i tak będziesz to gów.. odpalał, taka już choroba - odpalać co się ma zamiast za 10zł kupić i mieć spokój na kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze odpaliłem z kumplem takie cosik, wersja MAX czyli najlepsza jaka była.

przereklamowana - tak można powiedzieć o karcie, kumpel napalił się na nią bo miała mieć świetne midi ale nie ma :(  sb128 gra lepiej

Nie ma bata zwaliliscie cos z instalacja tej karty ...... pamietam ja jak dzis duza czerwona ;D. Co jak co ale MAX mial midi maxymalne midi w sb128 to bylo pierdzenie przy MAX-ie niestety jej konfiguracja to katorga ostatnie stery jakie mialem to do 98 ... szkoda ze nie kontynuowali supporu bo to Bardzo porzadna karta byla ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...