angeloss Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Witam chcialem tu przedstawic zestaw z komputronik.pl producent Komputronik Procesory Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (1MB cache) Płyty główne chipset Intel P35 (Gigabyte GA-P35-DS3L) Pamięci DRAM 2x 1GB DDR2 800 MHz Karty graficzne GeForce 8800 GS Asus 384MB TV & 2x DVI (PCI-E) Dyski twarde 160 GB, Serial ATA II, zapis prostopadły Napędy DVD+/-RW DVD+/-RW Light Scribe Obudowy KTCM Elite 333 Black-Silver Zasilacze do obudów 350W (Chieftec GPS-350EB-101A) Link http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Kom...pelny,id,52308/ No wiec czy za ta cene 1849zł opłaca sie kupic ten zestaw czy jednak mozna by bylo cos zmienic. Aha wyzsza cena nie wchodzi w gre wiec do 1900 prosiłbym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 No sprzęcik pozornie standardowy nie jest zły. Ale według mnie to komputronik staje się coraz droższy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Inny sklep i grafa 8800GT, komputronik jest jednym z drozszych. Edytowane 25 Marca 2008 przez e-tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Chieftec GPS-450AA-101A 142zł E2160 178zł Abit IP35-E 262zł 2x1GB OCZ 142zł WD Caviar 250GB 175zł 8800GT 605zł DVDRW Pioneer 90zł Zostaje ok 200zł na obudowe. Ja bym skłaniał się do CoolerMaster Elite 330 za 115zł. I komp jak ta lala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 daniel polecasz czesci, ktore nie sa dostepne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Czyli rozumiem ze taki zestaw jak podal daniel jest dobry. A jesli zamowie te czesci na apollo.pl to czy bede musial sam je montowac czy to bedzie juz zamontowany zestaw w calosc? aha i jeszcze czy bede mogl do niego wlozyc moj stary dysk pisze na nim pata, ma to szerokie wejscie. Sorki za niedokladnosc ale nie jestem expertem :-P Edytowane 25 Marca 2008 przez angeloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Niestety sam. Ale to żaden problem. Wszystko pasuje do siebie i zajmuje max 1h :) A dyst na (P)ATA też będzie działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVBOL Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Odemnie jedyna rada. Nie kupuj w Komputroniku, nie dośc że drogo jak &^%$ to jeszzce serwis maja na bardzo niskim poziomie. Narazie kozystam z sklepu proline.pl i jestem zadowolony, wprawdzie wybor sredni, ale za to ceny dobre i serwis też (na GW do nich poszły odemnie juz 3 rzeczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Aha a czy apollo.pl jest dobre , bo daniel podal juz tam linki ze sprzetem bylo by mi latwiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 http://opineo.pl/ Sklep porządny,szybka wysyłka polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Mam jeszcze jedno pytanie daniel podal 8800GT http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/41919 A czym on rozni sie od np http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/b64:ODgwMEdU/39736 albo od tego http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/b64:ODgwMEdU/39653 Oczywisice oprocz tego ze rozni sie cena :D czy nie oplaca sie wydac te powiedzmy 50 zł wiecej i kupic wlasnie cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Taktowaniem. I Sonic na starcie jest mocniejszy, po OC będą równie wydajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 A jesli na apollo.pl pisze ze nie ma ani w krakowie ani we wroclawiu to znaczy ze nie dostane danego podzespolu czyli musze czekac az zrobi sie dostepny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 A jesli na apollo.pl pisze ze nie ma ani w krakowie ani we wroclawiu to znaczy ze nie dostane danego podzespolu czyli musze czekac az zrobi sie dostepny??Jesli jest niedostępny to napisz/zadzwoń z zapytaniem czy nie mają naprawde. A jeśli nie będzie w apollo to poszukaj w innych sklepach. A jest ich dużo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 w apollo przeważnie w ciągu kilku dni sprowadzają część jak jej nie mają, ale najlepiej się upewnić i zadzwonić No i w apollo składają części w zestaw i przysyłają już gotową skrzynkę (trzeba tylko zaznaczyć tą opcje przy składaniu zamówienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Naprawdę wielki problem sam złożyć. Według mnie to jest tak jak składanie puzzli ! Ewentualnie mogą wystąpić problemy z ramami czasami trzeba w biosie napięcie zmienić ! Najlepiej jak masz dostęp do hurtowni podzespołów komputerowych wtedy można coś rozsądnego złożyć ! Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Naprawdę wielki problem sam złożyć. Według mnie to jest tak jak składanie puzzli ! Ewentualnie mogą wystąpić problemy z ramami czasami trzeba w biosie napięcie zmienić ! Najlepiej jak masz dostęp do hurtowni podzespołów komputerowych wtedy można coś rozsądnego złożyć ! Pozdrawiam ! Problem?? Hmm rekord polski to coś koło 3-4 minut na złożenie kompa ;) I w czym ma być problem?? Złożyć wszystko w całość, podpiąc zasilanie, ustawić date i kolejność bootowania i można winde instalować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Ja nie miałem namyśli problem ! evil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 :D no nie jest to problem za duzy tylko wiadomo jakby bylo w pudle to mniej problemow. Ale tak naprawde to nie ma roznicy tak tylko sie zapytalem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Niestety sam. Ale to żaden problem. Wszystko pasuje do siebie i zajmuje max 1h :) A dyst na (P)ATA też będzie działać :) ale pierdzielisz głupoty stary... w apollo zamawiałem 2 zestawy, po konfiguracji możesz sobie wybrać czy chcesz aby z tych części złożyli zestaw. W przeciwieństwie do niektórych internetowych sklepów naliczających sobie parę złotych za tą usługę tutaj nic to nie kosztuje. Z czystym sumieniem mogę polecić apollo, bo jest tanio, solidnie, paczki zawsze przychodziły szybko i były bardzo dobrze zapakowane, kompletne tzn wszystkie pudelka, instrukcje itd. Nie wiem tylko jak jest z reklamacją, ale podejrzewam, że też nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niedawno cały czas słyszę apollo, apollo, apollo i jeszcze raz apollo. Pomyślałem zobaczymy jakie mają ceny ! Lukam i szok ! Płyta Foxconn P35A-S 320.00 zł Ale to był szok niestety negatywny taką płytę nową mogę mieć za niecałe 290 zł. Może nie biorą nic za składanie - ale to tkwi w cenach produktów ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niedawno cały czas słyszę apollo, apollo, apollo i jeszcze raz apollo. Pomyślałem zobaczymy jakie mają ceny ! Lukam i szok ! Płyta Foxconn P35A-S 320.00 zł Ale to był szok niestety negatywny taką płytę nową mogę mieć za niecałe 290 zł. Może nie biorą nic za składanie - ale to tkwi w cenach produktów ! Nikt nikomu nie każe kupować w apollo. Ogólnie ceny mają przystępne i tyle. Zawsze mogę Ci znaleźć taniej tylko w łącznym zestawieniu już tak tanio może nie być... Ale jeśli znasz sklep gdzie taniej wszystko wyjdzie to powiedz gdzie a nie krytykuj apollo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angeloss Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Tak ja poczytalem ostatnio duzo opinii o apollo i wiekszosc chwali za bardzo dobre ceny, i szybko przesylki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Ja tam kupowałem kompa i nawet jak nie masz kilku części (w moim przypadku był to dysk i zasilacz) to i tak jak poprosisz to złożą wszystko ;) Ceny mają bardzo ok , co do serwisu to musiałem odesłać ramy bo dostałem zepsute i na gwaracji było to równe 2 tygodnie więc też całkiem nieźle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...