Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Nius Od Crasha Dla Wszystkich!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako ze szukam ostatnio ramu, najlepszy jest promosik ktory ciezko bardzo dostac. Wyslalem na allegro z 50 maili. Jeden allegrowicz mnie szczegolnie zaciekawil, odpisal najszybciej i do tej pory mam z nim znakomity kontakt. Od razu zreflektowal na moja prosbe, zadzwonil do hurtowni, zaltwil cale zamowienie promoskow :D poprosilem zeby wystawil dla nas z forum aukcje i wuala:

http://engi.pl/kingston-2-gb-dual10242-kvr...2gb-p-9623.html

Ja juz zamowilem 2x1 ;) na allegro sie pojawia za chwile ;)

P.S. Do modkow, wiem ze jest topik ale chcialem poinformowac wszystkich forumowiczow zeby mogli sobie zamowic :).

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LoL jakie zdjecia, lepiej wogole nie dawac niz taka jakosc co nic nie widac. Pamieci 140 zl omg.. chce wiecej bo to aukcja, nigdzie nie ma napisane ze sa kretliwe tylko ze przechodzi testy na 800mhz ( i co z tego? ).. moze sie do [gluteus maximus] kreca i chce je sprzedac :D.. imho uzywane za > 140zl? Chyba warto juz za taka kase co innego kupic.. w tym sklepie co ja dalem bedzie 114zl za to samo. Na gwarancji.

Tak czy siak poczekajmy jak dostane, machne testy i bedzie sie myslec co dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie drogo 140 pln i to za 4 gb. A w tym engi.pl to jest gwarancja na oc bo jakoś nie widzę i zapewnienia że są na 100 na promosie. A na tej aukcji widać o na jedej z fotek plus na oznaczeniu z opakowania. Ok, nieważne i tak kicha bo drogo chce jak za 4 gb. A najlepsze promosy i tak siedziały w corsair rew, 7,1

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LoL jakie zdjecia, lepiej wogole nie dawac niz taka jakosc co nic nie widac. Pamieci 140 zl omg.. chce wiecej bo to aukcja, nigdzie nie ma napisane ze sa kretliwe tylko ze przechodzi testy na 800mhz ( i co z tego? ).. moze sie do [gluteus maximus] kreca i chce je sprzedac :D.. imho uzywane za > 140zl? Chyba warto juz za taka kase co innego kupic.. w tym sklepie co ja dalem bedzie 114zl za to samo. Na gwarancji.

Tak czy siak poczekajmy jak dostane, machne testy i bedzie sie myslec co dalej :)

A o co tak szczerze Tobie chodzi, z fotek widzę, ze to Promosy, wiec w czym problem. Miło jakbyś zauważył, ze to 4 a nie 2 GB. Gwarancji kretliwosci nikt nie da, juz o tym pisaliśmy, jak chcesz pewne 1000MHz to kładx na stół 250-300zł i mozemy pogadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kości obecnie produkowanych - powerchip :) Tzn. tanich i dobrych... bo d9 biją wszystko :wink:

Co do promosa...

Promos wypuścił parę "boskich" steppingów - 1200 5-5-5-15 2.25v / 1040 4-4-4-12 2.25v itp. nie było większych problemem dla G.skilli PK, HK miały droższy steping - b.dobrze latały przy obniżonym tras i trp. ale już nie osiągały 1200 na cl5...

Ale później było gorzej i przestały się kręcić i w końcu poszedł w ruch powerchip :) Z każdej dostawy inaczej się kręciły... a w value to totalnie loteria. Ogólnie te value promosy są różne :rolleyes:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Svende nie czepiaj sie bo to Ty mnie na gg podbudowales ze promos jest bardzo dobry.

Dobra, nie mam kasy zeby wydawac duzo na ram. Wiec co obecnie byscie brali najtanszego dobrze sie krecacego? Skoro nie mam juz szans na dobrego promosa 1000 cl4 :(

Z tego co widze ze 2x2 np kingston elpida 1040 robia wiec podobnie jak 4x1. Wcale gorsze oc nie jest. Wiec powiedzmy panowie ze bylbym zainteresowany 2x2gb do 250zl. Co mi dacie na tace? :)

Lanc chcialbym soebie kupic 2x2 d9.. ale to wyjdzie ~400zl. A widzisz za zwykle zaplace 250. Te 150 wole wpakowac np w cos innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi