Skocz do zawartości
Błażej Józwik

Sieć Lan - Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam radiowy internet podzielony na 2 kompy przez router (Edimax BR-6104K).

Internet dziala na obydwu kompach, ale nie potrafie odpalic sieci LAN? Co mam zrobic.... :mur: chce udostepniac pliki miedzy kompami i grac

Z góry dziękuję za wszystkie posty

Pozdrawiam

Edytowane przez Błażej Józwik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w każym komputerze z domowej podsieci taka sama grupa robocza i można 'logować' się na inny wpisując jego nazwę w start->uruchom poprzedzając nazwę sieciową \\; np.: \\laptop

będą też widoczne w otoczeniu sieciowym jako kompy z jedej grupy roboczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Roodin ja jestem kompletnie zielony w tym temacie....

ja juz kiedys mialem siec LAN, ale jeszcze nie mialem internetu, wymienialem sie normalnie plikami i gralismy w gry na 2 komputerach, teraz jak mam internet radiowy, nie moge zrobictak: przedtem wpisywalem na 1 kompie IP 192.168.0.1, a na 2 kompie 192.168.0.2 i wszystko dzialalo, teraz jak wpisuje te adresy to nie mam internetu......i w tym miejscu nie wiem co zrobic....Jesli mozna to prosze o opis krok po kroku jak to zrobic, a gory serdeczne dzieki

dzieki za zainteresowanie tematem

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc, to firewall blokowal LAN, teraz wszystko smiga.

Mam jeszcze jeden problem: plikami juz sie wymieniam i wszystko dziala, ale nie moge np grac w quake III arena, nie wykrywa zadnych serwerow....wiecie co zrobic?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi