Nix Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Witam! Interesuje mnie charakterystyka odczytu na Raid 0-powiedzmy 2 dyski- otóż o ile dla każdego pojedyńczego dysku odczyt na początku dysku jest wysoki i zmniejsza się sukcesywnie, to dla macierzy RAID jest mniej więcej stały w całym zakresie pojemności... w każdym razie spadek transferu jest mało widoczny- wykresy HDTach dowolnych Raid 0 na tym forum to potwierdzają...dlaczego tak się dzieje ? pzdr! Nix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) nie znalazłeś na forum tematu o RAID że musiałeś założyć kolejny? Edytowane 26 Marca 2008 przez manieczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nix Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 nie znalazłeś na forum tematu o RAID że musiałeś założyć kolejny?Racja, mogłem się podpiąć, czytałem powyższy wątek, jednak takich kwestii nikt tam nie podnosił... A tematów w tym dziale nie ma aż tak dużo żeby ten wprowadzał niepotrzebne zamieszanie... pzdr! Nix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252870 Raid 0 A Wydajność naprawde temat Mardoka różni się diametralnie od Twojego......a szczególnie tytułem to może ja założę tematy: "RAID 0 a wyszukiwanie plików" "RAID 0 a szybkość pracy w windowsie" "RAID 0 a prędkość liniowa dysku" itp,itd etc................ :blink: PS Nie musiałeś mnie cytować,przecież nikt inny rozmowy tu nie toczy B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...