Mark18 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Witam. Otóż po wyciszeniu kompa uslyszalem dziwne piszczenie(jak z jakiegos masztu elektrycznego) z monitora (taki jak w podpisie) mam go dopiero niecaly rok i takie cos :blink: I moje pytanie czy to podlega gwarancji i jest na to jakas rada? Dzieki Pozdro Edit: Znalazlem przyczyne pisku: gdy zmieniam jasnosc obrazu z 100% na inna wtedy zaczyna piszczec i to chyba moze byc ówzglednione w gwarancji? Edytowane 26 Marca 2008 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Witam. Otóż po wyciszeniu kompa uslyszalem dziwne piszczenie(jak z jakiegos masztu elektrycznego) z monitora (taki jak w podpisie) mam go dopiero niecaly rok i takie cos :blink: I moje pytanie czy to podlega gwarancji i jest na to jakas rada? Dzieki Pozdro Edit: Znalazlem przyczyne pisku: gdy zmieniam jasnosc obrazu z 100% na inna wtedy zaczyna piszczec i to chyba moze byc ówzglednione w gwarancji? To cewka zasilacza / lampa raczej tego nie wymienią, no chyba że jest bardzo głośnie. BTW "ówzglednione" to już przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Witam. Otóż po wyciszeniu kompa uslyszalem dziwne piszczenie(jak z jakiegos masztu elektrycznego) z monitora (taki jak w podpisie) mam go dopiero niecaly rok i takie cos :blink: I moje pytanie czy to podlega gwarancji i jest na to jakas rada? Dzieki Pozdro Edit: Znalazlem przyczyne pisku: gdy zmieniam jasnosc obrazu z 100% na inna wtedy zaczyna piszczec i to chyba moze byc ówzglednione w gwarancji? Częsta przypadłość wielu monitorów. Nie wiem jak z tym LG, ale niektóre po prostu tak mają. Raczej marna podstawa do reklamowania chyba, że dźwięk jest sporo głośniejszy niż pisk, który otrzymujesz "w standardzie", co trudno stwierdzić, jak się ma/słyszało tylko jeden egzemplarz danego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...