Skocz do zawartości
raki

SL 75FRN2 ???

Rekomendowane odpowiedzi

hiehie tez o tym myślałem :D może poczekajmy aż ktoś to zrobi pierwszy i się pochwali :D

no tylko że już czekam ok miesiąc żeby ktoś przetestował tego nieoficjalnego biosa...i jakos sie nie moge doczekać ... hmmmm ale może bedzie więcej odważnych na nforcehq.com :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zastanawiam sie czy mozna dac biosa od 75FRN2 do 75FRN??? może ktos wie??

Już znalazłem... i niestety musze z przykroscią poinformowac że nie można tak zrobic... SZKODA :(

Ale co do różnic pomiedzy tymi płytami to jescze sie nie łape?? Może ktos wie kiedy beda w Polsce i za ile beda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nforcershq.com jest koleś o xywce bork który używa tego zmodowanego biosa (do tego robił Vmoda do 2.0v), co do nowej wersji frn2 przypuszczam że użyto nb i sb w nowych rewizjach i bez stresu 100% egzemplarzy robi np. 200Mhz :D fajnie by było jakby była zdjęta blokada mnożnika z ostatniego mostka L3 :D

na pewno w frn2 jest oficjalny support spod biosu dla zmiany Vdd, ustawienie w biosie fsb do 250Mhz. więcej na razie nie wiem, link na stronie soltka nie chciał mi chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to odważyłem sie i wgrałem tego nieoficjalnego!! no i skoro pisze tego posta to wszystko gra!! ale troche sie boje podwyższyć Vdd... chyba jak o jak dam na 1.7 to sie nic nie stanie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to odważyłem sie i wgrałem tego nieoficjalnego!! no i skoro pisze tego posta to wszystko gra!! ale troche sie boje podwyższyć Vdd... chyba jak o jak dam na 1.7 to sie nic nie stanie???

właśnie przeczytałem http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=10903 - cytat soltka co do max temperatury nb rozbił mnie. czy na pewno chcesz cały czas podnosić napięcie ? ;) pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przeczytałem http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=10903 - cytat soltka co do max temperatury nb rozbił mnie. czy na pewno chcesz cały czas podnosić napięcie ? ;) pozdr.
Wydaje mi sie że chodziło o to iz NB jest wstanie pracowac do temp 85st C, a nie ze to jest jego normalna temperatura... bo wtedy by pazył...a tak nie jest :lol: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co do różnic pomiedzy tymi płytami to jescze sie nie łape?? Może ktos wie kiedy beda w Polsce i za ile beda??

Oto fragmen odpowiedzi od SOLTEKA:

"SL-75FRN2 and SL-75FRN the chipset version is different,

SL-75FRN2 has better overclocking possibility.

Now we stop production of SL-75FRN, and supply only SL-75FRN2.

The price we offer the same in the market.

Plesae check with our distributors for prices."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...