fifka Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Witam. Mam następujący problem. Czyściłem jak co pewien czas sprzęt z kurzu (wyciągnąłem płyte główną, ram, grafike, taśmy itp.). Złożyłem wszystko do kupy. Włączam komputer, wszytko ładnie wykrywa, jednak gdy ma sie załadować system komunikat "Nie można odnazleźć pliku ntfs.sys". Postanowłem poprawić kable, taśmy, wypiąłem DVD - to samo, czasem blue screen i restart. Włączam tryb awaryjny przez f8, chwilkę pomieli i zwiecha. Płyta z XP - chwile działa i błąd odczytu. Próbowałem naprawdę wszystkiego. Proszę o pomoc. Konfig: Atholn XP Barton 2500+ Epox 8RDAE Ram 2x256 elixir na 400mhz Grafika Winfast 6600GT Dysk Maxtor Zasilacz Modecom 400W Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Otwórz budę i sprawdź czy czegoś nie uszkodziłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 zobacz na innych pamięciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 To teraz przedmuchaj wszystko jak juz odkurzyles, przetrzyj styki pamieci jakims spirytusem, jak sciagales coolera to moglo sie zdarzyc rowniez ze ukruszyles rdzen. Jeszcze raz podociskaj tasmy napedow, pozamieniaj ewentualnie, sprawdz czy podpiete sa wszystkie zasilania. No poprostu powoli musisz wszystko sprawdzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifka Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Odpiąłem wszystko jeszcze raz, złożyłem z powrotem i działa :). Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...