Kaze Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Witam Więc do rzeczy. Potrzebuje komputer generalnie do grania. MOBO/RAM/GPU/PSU/CPU i 2xHDD tak do ~4K pln buda nie potrzebna bo mam, chłodzenie tez nie potrzebne. CPU: myślałem o Q6600 albo E8xx, najlepiej coś z potencjałem, chłodzenie mam dość wydajne więc po torturować mogę. MOBO: tutaj juz kompletnie nie mam pojęcia co wybrać, liczy się stabilność wydajność, mozliwości OC i seksowny wyglad xD RAM: 2x2GB Crucial Ballistix ? albo cos w ten deseń. PSU: dunno... HDD: wydajne i ciche pod raid, 2x160GB wiecej nie potrzebuje GPU: coś z przyszłością, tzn kupić sztuk jeden a potem dołozyć bliźniaczke do sli. Załozenie jest takie zeby grać przyjemnie na "24 panoramie w wysokiej rozdzielczości. Czekam na sugestie i z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 moja propozycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Jak juz pisałem wcześniej, bude mam, self prodakszyn big tower pod WC. Za żelkami nie przepadam. po za tym mam zamiar wydać około 4k pln a cena twojego zestawu wynosi ~2,6k PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) CPU: Ja to widze tak do gier E8400 , do pracy Quad MOBO: Fox P35a-s Abit Ip35, DFI DK,Asus P5K-E, Z tym seksownym wyglądem to wiesz żeby dziewczyna/żona sie nie obraziła:P Ram OK pomyśl nad Muszkami,G.Skillami <-Jeżeli bardzo wysokie OC ma być,jeżeli mniejsze może być nawet OCZ TITANIUM:) Dysk (lepiej bierz 2x250GB Seagate) GPU: 9800x2 Psu Corsair 520W I dla mojego klakulatora wychodzi troszke 3940 zł Edytowane 26 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 thx mattis co do cpu sprawa wyglada tak że kompa uzywam jeszcze do grafiki ale glownie photoshop corel i flash wiec tu jakiegoś uber cpu nie potrzebuje, chyba przynajmniej tak mi się wydaje :) zaraz zbadam te MOBO podane przez Ciebie, z wygladem to jest tak ze bude robiłem sam, wszystko jest w chromie i czarnym macie wiec bym nie mogł spać po nocach z np. różową płytą w środku :P Ram: mowisz ze lepiej Myszki niż Cruciale, docelowo 4Gb w dwóch kościach ofc. Dysk: why 250 a nie 160, lepszy współczynnik ceny do pojemności ? trochę czytałem o tym 9800gx2 i z tego co widze zadnych fajerwerków nie ma, więc tak sobie mysle czy nie lepiej poczekać troszku na 9800gt/gtx co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...