Demonek_ Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Witam. Jest ktoś zorientowany jak w stosunku wydajnościowym zmieniłby się mój sprzęt w grach jeśli zmieniłbym swojego kilkuletniego 7800GT na 8800GT? (np. Zotaca) Mój sprzęt jest skromny aczkolwiek w niedalekiej przyszłości na pewno go upgraduje.. Co nie zmienia faktu, że już od pewnego czasu interesuje się tym GF'em tymbardziej, że teraz cena też jest całkiem całkiem. Dodam jeszcze, że głównie interesuje mnie granie w 1680x1050 ~ Poniżej nieco o aktualnym sprzęcie: E2140 @ 2,7GHz (zdeka felerny model ;p) 2GB DDRII Patrioty (800Mhz 4-4-4-12) no i oczywiście owy wysłużony PoV 7800GT 256MB/256bit (400/1000). Chciałbym po prostu poznać wasze zdanie, na ile % będzie tzw. skok wydajnościowy w porownaniu do starej karty i ewentualnie czy owy proc będzię miał duży wpływ na ograniczenie tej grafy w gierkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Zmienilby sie kolosalnie, imo "tak na oko" wiecej, niz 150% przyrostu fps (szczegolnie w nowych grach). Dla przykladu podam, ze po zmianie z mocno kreconego 8600 (ktory jest w koncu duzo lepszy od 7800) na 8800 odczulem ogromny przyrost fps w grach takich jak crysis czy gears of war (oczywiscie podnioslem tez detale, a mimo to fps jest duzo wyzszy, niz na nizszych detalach na 8600). Po prostu nie ma porównania :P Edytowane 26 Marca 2008 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass1 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam.Procek może ograniczać aczkolwiek niewiele.Co do pytania o wzrost wydajności to na pewno poczujesz wielkiego "kopa" :) co do rozdzielczości 1680x1050-mam podobny sprzęt czyli również 2 gb ram 8800 gt c2d 3.3 i powiem Ci że nie ma problemów z tą rozdzielczością...gdybyś chciał jakieś informacje na temat detali/AA przy tej rozdziałce to czekam na pm Pozdrawiam btw mój 1 post :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dla przykladu podam, ze po zmianie z mocno kreconego 8600 (ktory jest w koncu duzo lepszy od 7800) na 8800 odczulem ogromny przyrost fps w grach takich jak crysis czy gears of warZnam takich fanboyow swojego sprzetu ktorzy nie widza roznicy miedzy 8600gt a 8800gs 384 ;) Jesli nim nie jestes Demonek to mozesz smialo zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...