Skocz do zawartości
P3ch

Livebox I Czarna Magia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów , po małej przerwie wracam do was z kolejna prośbą ponieważ napotkałem taki problem, nie było mnie chwile w kraju i nie wiedziałem co sie dzieje w domu. Wracam do domciu a tu braciak wymienił mi modem na livebox jednym słowem porażka . Panowie czy da sie na tym livebox ustawic przekierowanie portów tak zeby chociaż azureus dobrze działał. Pokierujcie jak się da krok po kroku gdzie trzeba wejść gdzie kliknąć jak już raz załapie bedzie ok . Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za udzielanie się w temacie.

Podpiołem to wszystko tak .

Serwer ( Radiówka )

Laptop ( Radiowka )

Komputer 1 ( Lan )

Komputer 2 ( Lan )

I moje pytanie brzmi jak zrobić na serwerze żeby wszystkie porty były wolne tak jak to było jak posiadałem modem Sagem pod USB.

Edytowane przez P3ch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego czasu, gdy posiadałem liveboxa < straszne badziewie > otwarłem sobie porty , logujesz sie do rutera 192.168.1.1 wpisujesz użytkownik:admin, hasło: admin, dajesz na zakładkę Serwery LAN i dodajesz , w nazwie w pisujesz np. azureus, dostęp włączony: nie, protokół tcp, port od i do wpisujesz takie same jakie masz w ustawieniach azureusa, potem zastosuj i zapisz i wszystko jest ok.

Edytowane przez ABI-FOX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomogliście mi zajefajnie i działa ładnie wszystko dziękuje . Teraz borykam się z takim problemem że nie wiem jak zewnatrz połączyć sie z tym livebox niby ip wpisuje swoje zewnetrzne ale niestety nie chce mi wejść do tego panelu . W sieci normalnie wchodzi przez 192.168.1.1 . Moje pytanie brzmi czy w ogole jest możliwość połączenia się z panelem LB po zewnętrznym IP ? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W panelu kofiguracyjnym jest jakaś opcja pomocy zdalnej, ale ona załącza się tylko na 15 min.

Może przez telnet da się, ale nie wiem.

Tutaj parę tipsów (na inny temat)

http://liveboxtp.ath.cx/

a tu jak sobie zrobić pulpit zdalny na kompie za liveboxem

http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=52047

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi