Skocz do zawartości
B3T0N

papst 160X160 gdzie ??

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: dobre pytanie. sam takiego poszukuje. na allegro nic, po sklepach komp. nic :( fajnie byloby miec takiego wiatraka z grillem metalowym, ale nie wiem czy istnieja wogole takie grille (160x160 mm). moze ktos z uzytkownikow forum natknol sie na takie wiatraki. prosimy o informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli pusciloby sie takiego na 7V to chyba niebylby glosny ?? (o ile by ruszyl )  :roll:

na 7V nie sprawdzalem ale nie ma sesu , 12V jest nie slyszalny , slychac go dopiero przy ok 25V , przy 38 V daje o sobie znac duzy przeplyw powietrza , majac taki duzy wentylator nie tzreba stosowac juz stosowac wiatraka na procku , wystarczy sam duzy radiator , i dobry wyciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: tanaka - gdzie kupiles swoj wentyl? grill byl odrazu z wiatrakiem czy musiales sam kombinowac? czy grill jest metalowy?

widzialem kiedys takie coolery na allegro, ale nie myslalem wtedy o ich kupnie :?

tak na allegro za 50zł z przesylka , gril jest metalowy , widzialem na jakiej stronie wentylator papsta 120x120 cena ok 140 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wam takie bydle? Przecież to podobno chlernie głośne.

:arrow: potrzebuje do zalozenia na chlodnice, ktora posluzy w moim ukaladzie WC :)

na chodnice taki wentylator jest duzo lepszy , lepiej bedzie chlodzil niz 4 80x80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wam takie bydle? Przecież to podobno chlernie głośne.

:arrow: potrzebuje do zalozenia na chlodnice, ktora posluzy w moim ukaladzie WC :)

na chodnice taki wentylator jest duzo lepszy , lepiej bedzie chlodzil niz 4 80x80

:arrow: tez tak sadze, dlatego potrzebuje takowy wiatrak :wink: tanaka - pamietasz moze jaka ksywe mial gostek, ktory sprzedal Ci tego fan'a? moze warto byloby napisac do gostka i zapytac sie czy nie ma jeszcze jakiegos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie na wolumen po takie dziś kupiłem jeden z łopatkami 150mm wieje jak szalony na 12V a co dopiero na nominalne 24V na 7 też chodz i tanie sa taki jak ma tanaka koleś chciał 20 zeta ja wziołem troszke inny ale jeszcze taniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanaka, a robiles cos z tymi dodatkowymi kablami (sterujace, czy cos takiego).

Mowisz, ze normalnie na do molexa na 12V i nieslyszalne - chyba sobie kupie.

BTW to nowe PAPSTy 120 kosztuja nie 140 ale 169 PLN !!!! :) :) :)

Ten gosc z allegro niestety takich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ten na wolumenie miał te dodatkowe przewody ale z wyglądu podobny ja wziołem tak rozmiar tylko na 24V ale na 5V chodzi z popychu niesłyszalny a na 7v startuje normalnie tylko jeszcze słyszalny jest.

Nie wiecie czy mozna zrobić w prosty sposób taki układ żeby dawał na początku napiecie 7V a pózniej sam sie przełanczał na niższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=12877938  19 sztyk koles ma po 35zl w kupteraz

Tą 20 wziąłem i dziś do mnie dotarła :)

Wstępne testy wykazały:

- z gościem można robic interesy. obiecał, że wyselekcjonuje egzemplarz startujący na 12V lub mniej i słowa dotrzymał!

- jak mozna było przypuszczać PAPST 170x170 puszczony na 12V (nominalnie 48 ) robi większy przeciąg niż 80x80 SPIRE,

- głośność PAPSTA na 12V jest nieweiele większa od SPIRA na 5V, przy pracy obu słychać charakterystyczny dla "kulkowców" cichy terkot

- przy takiej cenie ten PAPST to absolutny hit!

Z chęcią przetestowałbym wicherka przy nominalnym napięciu ale nie mam odpowiedniego zasilacza. Jeśli ktoś ma namiary na cudo z płynną regulacją napięcia 10-48V to proszę o kontakt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=12877938  19 sztyk koles ma po 35zl w kupteraz

Tą 20 wziąłem i dziś do mnie dotarła :)

Wstępne testy wykazały:

- z gościem można robic interesy. obiecał, że wyselekcjonuje egzemplarz startujący na 12V lub mniej i słowa dotrzymał!

- jak mozna było przypuszczać PAPST 170x170 puszczony na 12V (nominalnie 48 ) robi większy przeciąg niż 80x80 SPIRE,

- głośność PAPSTA na 12V jest nieweiele większa od SPIRA na 5V, przy pracy obu słychać charakterystyczny dla "kulkowców" cichy terkot

- przy takiej cenie ten PAPST to absolutny hit!

Z chęcią przetestowałbym wicherka przy nominalnym napięciu ale nie mam odpowiedniego zasilacza. Jeśli ktoś ma namiary na cudo z płynną regulacją napięcia 10-48V to proszę o kontakt :)

Chyba sobie wezme ze 3 :)

Glupie pytanie:

Glosnosc Papsta na 12V = glosnosc Spire na ile V?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi