birdman Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 temperatura procka spadnie; woda nadal ma od 1 do 2 stopni powyżej otoczenia; ta nagrzewnica jest w porządku: jest miedziana, ładnie wygląda i nie jest duża; a na potrzeby WC nie potrzeba wcale jakiejs wielkiej chłodnicy; miałem wcześniej nagrzewnice od łady: jest większa ale miała zelazne wloty;temperatura procka spadnie; woda nadal ma od 1 do 2 stopni powyżej otoczenia; ta nagrzewnica jest w porządku: jest miedziana, ładnie wygląda i nie jest duża; a na potrzeby WC nie potrzeba wcale jakiejs wielkiej chłodnicy; miałem wcześniej nagrzewnice od łady: jest większa ale miała zelazne wloty; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 A dlaczego ma spasc? Nie jest mozliwe 1C powyzej otocznia na 80W i chlodnicy bez shrouda! Kadet jest wydajny, ale predzej uwierze w 2-3C (zobacz na patetn Witcha, ktory mial 2 chevette i porownaj temp) BTW to korzystasz z termistora i plyty, ktora jest juz chyba slynna z licznych przeklaman temp. wiec nie wiem po co dajesz wyniki CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 pisze dlatego ze mnie o to pytano; a co do tego czy temperatura spadnie: spadła dokładnie o jeden stopień po wymianie wody i zastosowaniu prymitywnego shrouda; co do pomiaru tempratury to wiele osób korzysta z tej płyty wiec mozna porównać; ja nie stosuje nawet wentylatora na NB (który tez ma wpływ na odczyt temperatury) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 http://www.comairrotron.com/DCFans/PatriotDC.htm patriot dc model pq24box (takiego mam) i az sie przeraziłem danymi technicznymi... około 50dBA 235 cfm 3500rpm... i niestety nie chce ruszyc na 7v a przy 12 nie da sie wytrzymać... za to bdb chłodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 co daje shroud myślałem że tylko cisze poprawa też wydajność ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Finalcell ilez razy mozna o tym pisac... Jest miedzy innymi po to zeby cale powietrze zostalo przecisniete na druga strone i nie rozchodzilo sie na boki, likwiduje tez efekt dead spot, ktory wystepuje przy bezposrednim przykreceniu wenytla do nagrzewnicy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 szukałem dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 pisze dlatego ze mnie o to pytano; a co do tego czy temperatura spadnie: spadła dokładnie o jeden stopień po wymianie wody i zastosowaniu prymitywnego shrouda; co do pomiaru tempratury to wiele osób korzysta z tej płyty wiec mozna porównać; ja nie stosuje nawet wentylatora na NB (który tez ma wpływ na odczyt temperatury) Przeciez ten sam model moze miec zupelnie rozne odczyty!!! Kwestia jak im sie dane mobo wyprodukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Przeciez ten sam model moze miec zupelnie rozne odczyty!!! Kwestia jak im sie dane mobo wyprodukuje.Strasznie to wqrwiajace jest, czasem mam wrazenie, ze wszyscy uzywamy innych skal temperatury :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Jedyny patetnt to podlozyc termometr w poblize jadra, ale tak czy siak na jakies realne porownanie wynikow z kilku komputerow nie ma szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...