Skocz do zawartości
B3T0N

papst 160X160 gdzie ??

Rekomendowane odpowiedzi

temperatura procka spadnie; woda nadal ma od 1 do 2 stopni powyżej otoczenia; ta nagrzewnica jest w porządku: jest miedziana, ładnie wygląda i nie jest duża; a na potrzeby WC nie potrzeba wcale jakiejs wielkiej chłodnicy; miałem wcześniej nagrzewnice od łady: jest większa ale miała zelazne wloty;temperatura procka spadnie; woda nadal ma od 1 do 2 stopni powyżej otoczenia; ta nagrzewnica jest w porządku: jest miedziana, ładnie wygląda i nie jest duża; a na potrzeby WC nie potrzeba wcale jakiejs wielkiej chłodnicy; miałem wcześniej nagrzewnice od łady: jest większa ale miała zelazne wloty;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego ma spasc? Nie jest mozliwe 1C powyzej otocznia na 80W i chlodnicy bez shrouda!

Kadet jest wydajny, ale predzej uwierze w 2-3C (zobacz na patetn Witcha, ktory mial 2 chevette i porownaj temp)

BTW to korzystasz z termistora i plyty, ktora jest juz chyba slynna z licznych przeklaman temp. wiec nie wiem po co dajesz wyniki CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze dlatego ze mnie o to pytano; a co do tego czy temperatura spadnie: spadła dokładnie o jeden stopień po wymianie wody i zastosowaniu prymitywnego shrouda;

co do pomiaru tempratury to wiele osób korzysta z tej płyty wiec mozna porównać; ja nie stosuje nawet wentylatora na NB (który tez ma wpływ na odczyt temperatury)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.comairrotron.com/DCFans/PatriotDC.htm

patriot dc model pq24box (takiego mam) i az sie przeraziłem danymi technicznymi... około 50dBA 235 cfm 3500rpm... i niestety nie chce ruszyc na 7v a przy 12 nie da sie wytrzymać... za to bdb chłodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finalcell ilez razy mozna o tym pisac... Jest miedzy innymi po to zeby cale powietrze zostalo przecisniete na druga strone i nie rozchodzilo sie na boki, likwiduje tez efekt dead spot, ktory wystepuje przy bezposrednim przykreceniu wenytla do nagrzewnicy. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze dlatego ze mnie o to pytano; a co do tego czy temperatura spadnie: spadła dokładnie o jeden stopień po wymianie wody i zastosowaniu prymitywnego shrouda;

co do pomiaru tempratury to wiele osób korzysta z tej płyty wiec mozna porównać; ja nie stosuje nawet wentylatora na NB (który tez ma wpływ na odczyt  temperatury)

Przeciez ten sam model moze miec zupelnie rozne odczyty!!! Kwestia jak im sie dane mobo wyprodukuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi