Komornick Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Mam poważny problem ze swoją 8800GT Club 3D. Objawia się to wskoczeniem na pulpit jednolitego koloru - to szary, to fioletowy, to błękitny. Co ciekawe komputer działa podczas czegoś takiego, gdyż miałem odpalone Dual Viev i na TV lecieli Włatcy Móch ;-) i nic się z nim nie działo. Dzieje się to stosunkowo rzadko, aczkolwiek denerwuje mnie jeśli coś w moim sprzęcie nie gra i chciałbym tą przypadłość wyeliminować. W czym może być problem ? Drugie pytanie - mam dość sporo urządzeń w kompie a zasiłka nie najnowsza, mam z tyłu przełącznik split i combine - która jest bardziej wskazana ? (mam E4500@3GHz, 4GB ram, 3x250GB, 2x500GB 1x120GB, 4 wentyle w budzie, jeden wiatrak. A zasiłka to zwykły Tagan EasyOn U15 czy coś takiego - 430W Czy ktoś słyszał o czymś podobnym ? Czy może pomóc zmiana biosu karty ? Czy może to przypadłość mojej płyty w połączeniu z 8800GT - mam MSI Neo2 FR. Błagam o pomoc bo oszaleję :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Takie cos to wina kabla przewaznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Mam poważny problem ze swoją 8800GT Club 3D. Objawia się to wskoczeniem na pulpit jednolitego koloru - to szary, to fioletowy, to błękitny. Co ciekawe komputer działa podczas czegoś takiego, gdyż miałem odpalone Dual Viev i na TV lecieli Włatcy Móch ;-) i nic się z nim nie działo. Dzieje się to stosunkowo rzadko, aczkolwiek denerwuje mnie jeśli coś w moim sprzęcie nie gra i chciałbym tą przypadłość wyeliminować. W czym może być problem ? Mnie też się coś takiego zdarzyło kilka razy na 8800GS od Palita i nie jest to wina kabla. Zauważyłem, że przeważnie wyskakuje kiedy 1 raz włączam kompa (na noc wyłączam listwę zasilającą). Odpali się system i po chwili np. różowy ekran. Później już działa wszystko ok. Dziwna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...