williusz Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Witam, chcę zaszyfrować dane na pendrive przy pomocy programu darmowego Truecrypt. Pen ten ma być używany w pracy, gdzie mam konto z maksymalnymi ograniczeniami (i nie ma szansy na ich zwiększenie). TrueCrypt z Pena chodzi wszędzie dobrze poza kontem w pracy. po jego uruchomieniu mam komunikat "do załadowania sterowników truecypt musisz być zalogowany na konto z uprawnieniami administratora" i koniec. Probowałem zrobić wersje portable programu truecrypt 5.1a, ale coś nie działa. Może ktoś posiada, albo potrafi zrobić taka wersje tego programu, by działała na tym koncie. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Pen ten ma być używany w pracy, gdzie mam konto z maksymalnymi ograniczeniami (i nie ma szansy na ich zwiększenie). TrueCrypt z Pena chodzi wszędzie dobrze poza kontem w pracy. po jego uruchomieniu mam komunikat "do załadowania sterowników truecypt musisz być zalogowany na konto z uprawnieniami administratora" i koniec.A nie możesz po prostu poprosić admina o zainstalowanie Ci tych sterowników. Przecież nie musi Ci żadnych uprawnień dawać na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
williusz Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niestety admin nie wyraził na to zgody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Na Twoim miejscu udałbym się do przełożonego i wyjaśnił tą kwestię. Tym bardziej że ma to służyć bezpieczeństwu danych. Admin nie ma wtedy nic do gadania. Obchodzenie tego tak jak chcesz to zrobić nie wydaje mi się możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
williusz Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Wierz mi, że przełożony również nie wyrazi zgody. Ale zauważyłem, że programy przerabiane przez Thinstall dają się uruchomić. A bezpieczeństwo danych potrzebne mi jest, gdyż często pracuję w domu i wolę nie myśleć co by się stało jakby ktoś trafił na te informacje. Może ktoś potrafi zrobić portable przy użyciu programu Thinstall. Tylko proszę nie dawać linków do opisów bo czytałem o tym mnóstwo, a i tak mi się nie udało stworzyć działającego portable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...