Consi Pit Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Bardzo proszę o poradę bo mam tak , że niektóre gierki / Gothic 3 , Oblivion , Far Cry / instalują mi się w normalnym tempie , a niektóre / Neverwinter Nights 1 , Spellforce 2 / straszliwie - ok 1 godz /!!! /długo - czym to może być spowodowane ? Mam jakiś syfiasty napęd czy co ? Laptop Dell XPS1710 proc T7200 2ghz , ram 2gb , grafika 7900gs Windows XP Media Center English . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Bardzo proszę o poradę bo mam tak , że niektóre gierki / Gothic 3 , Oblivion , Far Cry / instalują mi się w normalnym tempie , a niektóre / Neverwinter Nights 1 , Spellforce 2 / straszliwie - ok 1 godz /!!! /długo - czym to może być spowodowane ? Mam jakiś syfiasty napęd czy co ? Laptop Dell XPS1710 proc T7200 2ghz , ram 2gb , grafika 7900gs Windows XP Media Center English .Zależy jak płyty zostały nagrane i na czym , niekoniecznie jest to wina napędu. Zależy też od struktury plików zapisanych na CD/DVD - jeżeli są to gęsto upakowane archiwa (jak ma większość gier ) to przy kiepskiej płycie i kiepskim środowisku nagrywania będzie kiepszczyzna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No właśnie też tak myślałem , i pewnie już dałbym spokój gdyby nie to że na drugim lapku te same gry instalują się w normalnym tempie . Dodatkowo doszedł problem odczytu płyt CD . Otóż wszystkie płyty DVD czyta ten mój napęd bez problemu , ale już przy CD raz widzi a raz nie / tę samiusieńką płytkę / .... Bardzo proszę o wasze opinie czy napęd kwalifikuje się do serwisu czy po prostu jest tak że niektóre napędy tak mają ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...