dawideo Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 tak jak w temacie zależy mi na wydajnym i CICHYM chłodzeniu tego procka. Obudowa to Sharkoon Rabel Eco a płyta główna Foxconn P35A-S. Proszę o jakieś sugestie. Dysponuje kwotą ok 150zł. Ale im taniej tym lepiej:) Nie zamierzam extremalnie kręcić procka, może w przyszłości jakieś małe OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Scythe Mugen, a z droższych to Thermalright Ultra 120ex. Do tego jakis cichy wiatrak, albo nawet bez jak masz dobra wentylacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawideo Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Też myslałem o Mugenie, ale obawiam się czy zmieści się do mojej obudowy i czy jest kompatybilny z moja płyta:/ Może ktoś ma jakieś doświadczenia już?? Abym nie kupował tego klocka w ciemno (żeby nie było tak że sięnie mieści). P.s I jeszcze jedno. Ten Mugen waży prawie 1kg. Czy to nie wpływa jakoś negatywnie na płyte?? (płyta pęknie, coś tam się odłamie) nie znam się na tym, ale 1 kg to wydaje mi się duży ciężar jak na płyte) Edytowane 27 Marca 2008 przez dawideo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Czy sprzedawali by coolery ktore niszcza mobasy????? Wez plyte do reki i sprobuj ja zlamac! Bylo o tym milion razy. Osobiscie wolalbym dolozyc do 120 ex choc slyszalem tezy ze ifx-14 + 3x 120 @ 500rpm bedzie duzo lepszy i nieslyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawideo Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 No tak tylko wydawać 200zł na chłodziwo to jak dla mnie troszke za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) http://allegro.pl/item336787110_thermalrig...dajniejszy.html A jak nie to Scythe Mugen Co do plyty to zmierz wymiary i sprawdz ;d Edytowane 28 Marca 2008 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 O pęknięciu płyty nie ma mowy. Wyginanie płyty jednak naraża ścieżki w płycie na przerwanie, obawiam się. Poza tym kołeczki w kompletach z coolerami Scythe zdecydowanie do najcięższych coolerów tej marki wydają się zbyt mało solidne. Są w sieci doniesienia o kiepskim docisku, o wypadaniu kołków - Scythe Mugen czy Ninja w moim odczuciu powinno się kupować tylko ze Scythe Retention Kit... ale wtedy przestają już tak korzystnie wyglądać cenowo. Z moich propozycji do chłodzenia, do 150zł: Thermalright Ultra120A (allegro - 135zł + wentylator), Thermalright Ultima90 (allegro - 135zł + wentylator), Xigmatek HDT-S1283 (Silent-pc.pl - 129zł), Coolermaster Hyper 212 (allegro - 89zł), Pentagram HP-120AlCu Karakorum (allegro - 89zł), Thermalright HR-01 (allegro - 89zł + wentylator). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawideo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Hmmm a co myślicie o "Akasa Revo" z opisu jest leciutki i bardzo wydajny. Jeśli jest naprawde wydajny to jestem w stanie wyłożyć te 180zł ale to już absolutne maximum co moge dać za cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Za te kase... 120 extreme lol imho to najwydajniejsze chlodzenie na AC wiec po co kombinujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Za 180zł kupi najwyżej samą Ultrę120 eXtreme... a do niej niezbędny jest jeszcze wentylator. Jeśli ma być możliwie najwydajniej w tej cenie to polecam z mojego poprzedniego posta - Ultrę120A lub Xigmateka HDT-S1283. Akasa Revo wypada różnie w testach, ale raczej w samej czołówce to się nie znajduje. Poza tym wentylator jest dość głośny.\ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ale to nie jest rzecz ktora sie wymienia co pol roku. Smialo mozna zainwestowac. Zwlaszcza ze nowe procki coraz mniej ciepla wydzielaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Noctua :) U mnie puszczona na 5V doskonale radzi sobie z takim samym configiem jak u ciebie :) Tylko że znowu budżet przekroczony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...