mas1o Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Chyba juz przeczytalem ze sto benchmarkow i roznych testow i wszedzie jest co innego i kazdy mowi "mialem tych dyskow sto milionow - to [ciach!]o" albo "ja mam taki jeden i jest chyba laserowy - taki szybki" ale ja niestety ciaglen ie wiem co wybrac. Bralbym Segate jakiestamliterkiicyferkiNS zeby mial NCQ, bo te z koncowa AS niby nie maja, ale w jakis czeskich testach wypadly tak przecietnie a WD byly najszybsze... ? Halas nie ma az takiego wielkiego znaczenia, najbardziej sie liczy predkosc. I nie SSD, ani SCSI. Mozecie cos zaproponowac i poprzec jakims testem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 A może 500GB barkę z serii 7200.11, są naprawdę szybkie pojedyncza Average ponad 90MB/s , a w raid to już rewelacja polecam bo mam takie 2szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...