mefisto21 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Siemka:) Mam plyte Abit NF7 i po drutmode procesora zmienia on sie w biosie na cpu unknow nierozpoznaje go bios ,dziwne bo wcześniej na ASRocku mialem Mobile Athlona i zwiększyly sie Mhz może na tym NF7 nie mozna robić drutmode itp a da się coś z płytą zrobic by zadziałał ten drutmode semprona ??? czy to wina że ta płyta jest na nf2? Edytowane 28 Marca 2008 przez mefisto21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Dzem Dobry skasowali watki o nf7? np ten >> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=198155 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 no dzięki ale nie ma tam nic na ten temat bo szukalem i nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 może masz starą wersję biosu i go źle wykrywa, wgraj bios merlina. ps. po co bawisz się drut modami? przecież w biosie możesz zmienić mnożnik oraz fsb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 na biosie merlina czasami mi sie komp nie zalancza a mialem wersje D27 a nie ma nowszego ? nie moge na tym sempronie zmienic mnoznika mogl byś mi pomoc cos z tej plyty Abit NF7 i mojego sprzetu wycisnąć , moze zrobic socetowi drut mode L12 ja mam semprona 2200+ a jak mialem wczesniej plyte ASRock K7V4Apro to normalnie tego procka po drut mode wykrywalo jako athlona mobile i bawilem sie mnoznikiem itp a na tym Abicie to wykrywa go unknow type cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jeśli Twój procek ma zablokowany mnożnik drut-mod mnożnika działał nie będzie- pozostaje Ci mobile-mod. O ile mnie pamięć nie myli mobile mod (czyli połączenie mostków L5 na procu i manipulacja mnożnikiem z poziomu windy) nie działał na płytach nforce2- działałna sis, via (ale to było dawno- może ktoś/coś opracował, poprawił). L12 drut-mod pozwalał na osiąganie wyższego fsb. Jeśli masz bios merlina- pomiń- jest "wbudowany" w bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 dzieki za podpowiedz :) merlin bios mi jakos nie dziala prawidlowo bo gdy chce uruchomic komputer ponownie to sie nie zalancza i musze go resetnac poprzez przicisk i wtedy rusza za drugim razem moze to przez to ze mam semprona a semprony weszly pod koniec 2004 a plyta jest z 2003 r ,no niby bios 27 rozwiazuje ten problem . Ja mialem bios merlina D_27 a nie ma może nowszego ? To czyli nic nie moge zrobic na tej plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...