michal575 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Kupiłem wczoraj monitor LG L227WT, podłączyłem przez DVI i mam poważny problem Nie wiem czy jest nie jest on uszkodzony Po ustawieniu rozdzielczości na 1680 na 1050 gdy jest tapeta ciemna obraz jest chwilowo dobry. Ale gdy jest coś jasnego wyświetlane np. strona tego forum- obraz zanika,miga,przerywa-na przemian z czarnym tłem jak gdyby był wyłączony monitor. A po chwili jest już tylko czarny ekran i konieczny jest restart kompa. Przy niższych rozdzielczościach jest OK Ten sam problem mam pod XP i Vistą Wcześniejszy monitor CRT 4:3 19cali miałem podłączony przez złącze analogowe dsub Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Reinstalka Windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Kupiłem wczoraj monitor LG L227WT, podłączyłem przez DVI i mam poważny problem Nie wiem czy jest nie jest on uszkodzony Po ustawieniu rozdzielczości na 1680 na 1050 gdy jest tapeta ciemna obraz jest chwilowo dobry. Ale gdy jest coś jasnego wyświetlane np. strona tego forum- obraz zanika,miga,przerywa-na przemian z czarnym tłem jak gdyby był wyłączony monitor. A po chwili jest już tylko czarny ekran i konieczny jest restart kompa. Przy niższych rozdzielczościach jest OK Ten sam problem mam pod XP i Vistą Wcześniejszy monitor CRT 4:3 19cali miałem podłączony przez złącze analogowe dsub Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Reinstalka Windowsa? monitor fiksuje jakby cos powiązane z dynamicznym kontrastem... wyłącz tą funkcje w menu fengine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal575 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 monitor fiksuje jakby cos powiązane z dynamicznym kontrastem... wyłącz tą funkcje w menu fengine Nie można wyłączyć dynamicznego kontrastu z menu monitora ani z programu W meny fengine są dostępne tylko 4 nastawy(normalny , film , tekst , użytkownika) mam ustawione "normalny" Nie przestawiałem nic w menu monitora wcześniej , zrobiłem nawet dla pewności reset do ustawień fabrycznych ale niestety monitor nie może dale pracować w rozdzielczości nominalnej 1600x1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Nie można wyłączyć dynamicznego kontrastu z menu monitora ani z programu W meny fengine są dostępne tylko 4 nastawy(normalny , film , tekst , użytkownika) mam ustawione "normalny" Nie przestawiałem nic w menu monitora wcześniej , zrobiłem nawet dla pewności reset do ustawień fabrycznych ale niestety monitor nie może dale pracować w rozdzielczości nominalnej 1600x1050 sprawdź na "uzytkownika" i ustaw jasność 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal575 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 sprawdź na "uzytkownika" i ustaw jasność 50% Niestety nie pomogło Znalazłem jeszcze menu serwisowe.Ale wolę tam nie grzebać Spróbuję jutro podłączyć przez Dsub, może to coś odmieni Co ciekawe gdy zmienię rozdzielczośc ekranu na natywną 1680 x1050 to gdy "chodzę " po pulpicie ,partycjach obraz jest ok.Dopiero w momencie załączenie przeglądarki Firefox albo testów monitora PixPerAn obraz zaczyna znikać ,migać do całkowitego znikniecia żeby mieć czyste sumienie że to nie wina software albo driverów zrobię reinstalkę systemu gdy tylko zabezpiecze dokumenty z dysku-może pozostało coś w rejestrze po poprzednim monitorze CRT który wyzionął ducha w świąteczną niedzielę w stanie spoczynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal575 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Jest już OK Problem rozwiązany Podłączyłem monitor do drugiego komputera z kartą graficzną ATI-nie było na nim żadnych problemów Potem z powrotem do mojego komputera z Gforce 7900 i jest dobry już obraz. Nie wiem czy nie była to wina złego podłączenia kabelka ( nie był dokręcony) Obraz jest teraz ostry jak żyleta PS.Zauważyłem że na Gforce są żywsze kolory niż na ATI(np.czerwony z ramki tego forum był na ATI blado czerwony a na NVidii ognista czerwień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...