borsuk_1 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Szukam notebooka za +/- 2500pln, szczerze mówiąc nie jestem w temacie a chciałbym kupić coś z czego będę zadowolony na dłuższy czas. Póki co w moim typie jest Toshiba Satelite A200 i Lenovo ThinkPad R61i. Jakie macie sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Szukam notebooka za +/- 2500pln, szczerze mówiąc nie jestem w temacie a chciałbym kupić coś z czego będę zadowolony na dłuższy czas. Póki co w moim typie jest Toshiba Satelite A200 i Lenovo ThinkPad R61i. Jakie macie sugestie?Ogarnij promocje w saturnie ;) dzisiaj fajnego lapka wyrwalem za 1899 zl (wlasnie thinkpad R61i) - normalnie w sklepach kilka stowek drozej ;) pierwsze co sie rzuca w oczy w porownaniu z toshiba satelite to duzo lepsza obudowa - tutaj kompa mozna nosic jedna reka i nic sie nie zgina, nie trzeszczy itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) - dla Toshiby za gorszą jakość wykonania?, 4ever_anarchy_soldier i jak pierwsze wrażenia odnośnie Thinkpada? Edytowane 29 Marca 2008 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Compal-FL90.4123.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Jak narazie to mam w planach coś z tych modeli: Asus F3E-AP074 Core2Duo 1.66GHz 1GB 120GB X3100 Lenovo (IBM) ThinkPad R61i (T5550, 1GB, 160GB, 15.4", XPP) Toshiba Satellite A200-1VM (T5250,2GB, 120GB,VHP) Zasugerujcie coś jeszcze, bo na serio mam mętlik w głowie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Jak narazie to mam w planach coś z tych modeli: Asus F3E-AP074 Core2Duo 1.66GHz 1GB 120GB X3100 Lenovo (IBM) ThinkPad R61i (T5550, 1GB, 160GB, 15.4", XPP) Toshiba Satellite A200-1VM (T5250,2GB, 120GB,VHP) Zasugerujcie coś jeszcze, bo na serio mam mętlik w głowie :blink: Jezeli kompa bedziesz uzywal w domu to mozesz sie kierowac nawet wzgledami wizualnymi. Jezeli zamierzasz sie z nim czesto przemieszczac to jednak lepiej wziac cos solidnego, z dlugim czasem pracy na baterii. Z tej 3ki najbardziej pancerny jest oczywiscie lenovo. Nie mialem zbyt duzych doswiadczen z asusami, ale po roku uzytkowania toshiby mozesz sie spodziewac na obudowie widocznych sladow (otarcia lakieru przy touchpadzie itp). A dodac niestety musze, ze glownie siedzialem na stacjonarce, takze lapek zbytnio eksploatowany nie byl ;| Poki co lenovo nie zapowiada takich rewelacji ;) Obudowa bardzo solidna, twarda, nic nie skrzypi itp. Dodatkowo w kompie jest sporo bajerow i bardzo fajne oprogramowanie. Strasznie mnie zdziwil czas pracy na baterii - toshiba satelite z core duo mi wytrzymuje ponizej 2.5h, a lenovo z c2d smiga cos ponad 4 ;o Oczywiscie na standardowych ustawieniach, mozna jeszcze wlaczyc oczszczedzanie energii, wylaczyc wifi itp. Ja moge sobie pisac i pisac, ale to ty powinienes powiedziec czego oczekujesz po tym kompie - z mysla o jakich zastosowaniach go kupujesz :) Edytowane 29 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Dzięki za podpowiedzi, bo coraz bardziej kuszę się na tego Lenovo. Notebook będzie raczej do zastosowań domowych: sieć, dokumenty, czasem jakiś film ew. gra <?>. Zależy mi na trwałości, niezawdoności i wygodzie obsługi. Dla mnie kolejnym plusem dla Lenovo jest matryca non-glare - jestem trochę pedantyczny :oops: i wszelkie mazie będą mnie denerwowały. Natomiast Toshiba wg mnie ładnie wygląda, choć dla mnie to najmniejszy problem - kwestia przyzwyczajenia :). Podpowiedzcie coś jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Dzięki za podpowiedzi, bo coraz bardziej kuszę się na tego Lenovo. Notebook będzie raczej do zastosowań domowych: sieć, dokumenty, czasem jakiś film ew. gra <?>. Zależy mi na trwałości, niezawdoności i wygodzie obsługi. Dla mnie kolejnym plusem dla Lenovo jest matryca non-glare - jestem trochę pedantyczny :oops: i wszelkie mazie będą mnie denerwowały. Natomiast Toshiba wg mnie ładnie wygląda, choć dla mnie to najmniejszy problem - kwestia przyzwyczajenia :). Podpowiedzcie coś jeszcze.Najlepiej idz do jakiegos sklepu z lapkami i sam obadaj/wymacaj ktory bedzie Ci najbardziej odpowiadal. Pod wzgledem trwalosci lenovo bedzie najlepszy, niezawodnosc i wygoda obslugi stoi praktycznie na takim samym poziomie u wszystkich trzech producentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Może to głupie, ale wolę nie, bo jak zacznę chodzić po sklepach to wtedy zacznie się jazda: "Może to? A może tamto?..." - zwiedzę pół Krakowa i będę miał jeszcze większy mętlik w głowie niż teraz :blink: Liczę, że mi dobrze doradzicie coś z czego będę zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 No to powodzenia z takim nastawieniem :lol: jezeli sam nie wiesz czego chcesz to moze kup sobie na poczatek jakiegos acera ;] to da Ci jakis punkt odniesienia "czego nie chcesz" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Nie przesadzajmy! :D Aż taką lamą to nie jestem, żeby brać Acera. Ja wiem co mniej więcej chcę i w jakiej cenie, ale chcę skonsultować się z ludźmi którzy mają większe doświadczenie w tym niż ja. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 I (_._) blada... Właśnie się przymierzam powoli do notka i się strasznie napaliłem na tego R1i... jak zobaczyłem tą promocje z Saturna to zaraz pognałem (30 km) do Katowic... niestety wszystkie się sprzedały na pniu w piątek :mur: Musiałem się wyżalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Przegapiłem tą promocję na R61... :? Budżet mam podobny, co innego byście polecili tak do 2.5k zł? Miło byłoby gdyby trochę mniej wyniosło, żeby zostało na jakiś porządny plecak :) Laptop będzie używany głównie do przeglądania internetu, tworzenia tekstów, programowania. Czasem może jakiś film i gdyby mi się już naprawdę bardzo nudziło może jakaś starsza gierka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) promocje z saturna maja to do siebie, ze jezeli sa naprawde dobre, to trzeba tam byc na otwarciu sklepu :D jak kupowalem r61 to mieli ~100 sztuk z czego ~80 z miejsca zeszlo ^^ btw jakis dziadek mnie myknal na prostej xD Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 btw jakis dziadek mnie myknal na prostej xD - i co on sobie będzie radia maryja z neta na tym słuchał, że mu R61i potrzebne zamiast zostawić tym co go potrzebują :P Ma ktoś jeszcze jakieś opinię za lub przeciw temu Lenovo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No niestety jakbym wiedział to bym tam w piątek stał... niestety ja nie dostaje gazetek z saturna a od niedawna sie przymierzam do notka. I chyba jutro kupie tego R61i za 2100,- taniej nie znalazłem ;) a w allegrowe cuda sie nie pcham ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No niestety jakbym wiedział to bym tam w piątek stał... niestety ja nie dostaje gazetek z saturna a od niedawna sie przymierzam do notka. I chyba jutro kupie tego R61i za 2100,- taniej nie znalazłem ;) a w allegrowe cuda sie nie pcham ;pI jaktam sie kierownikowi R61i sprawuje? Bo ja czekam na swojego, tyle, że z T5550. Jakieś przestrogi odnośnie użytkowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) Póki co jestem bardzo bardzo zadowolony. Zaskoczył mnie świetny TouchPad i TrackPoint. Tak na prawdę oba są rewelacyjne ale chyba nie ma potrzeby posiadania ich obu na raz ;-) Matryca: w tym modelu tylko pełna 15" (1024 x 768) i odświeżanie 60Hz. Klawiaturka bardzo fajna. Generalnie cichy i dosyć chłodny. Bateria trzyma ok 4 godziny jak nie gramy ;-) System to XP + masa dodatkowego oprogramowania. Ale co ciekawe nie trzeba odrazu spędzić kilku godzin aby wszystko ogarnąć... że tak powiem "nie jest nachalny". Ram narazie 1 GB spokojnie wystarcza ale i tak dokupie jeszcze kostke do duala :D Dysk tylko 120 ale też mi raczej w zupełności wystarczy. Wygląd jest bardzo konserwatywny, tzn. jakbym miał porównać do samochodów to przypomina mi kanciastą terenówkę. Ma działać a nie wygłądać ;-) A i czytnik lini papilarnych -> fajny bajerek. Jakbym w tym momęcie miał kupować, to na pewno był by to Lenovo, może tylko jednak z panoramką 15,4" (1280 x 800). Ewentualnie zależnie od ceny mógłby być bez czytnika i bez jednego z urządzeń wskazujących (obydwa są genialne, ale chyba ociupinkę bardziej pasuje mi czerwony grzybek) I można pograć w GTA SA :D Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To jednak dobrze wybrałem :) Teraz pozostaje mi tylko oczekiwanie, bo już zapłaciłem. Btw: nawet nie wiedziałem, że są wersję bez Trackpointa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...