Kenji San Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Problem jest w tym, iż jak ustawię FSB na 275MHz to komp robi zwieche przy teście POST, ale inna sprawa jak ustawie magistre na 270 to chodzi stablinie. Nie wiem czemu tak się dzieje. Na OCWorkbench nie mieli problemu z przekroczeniem nawet 300MHz. Czy może ktoś mi powiedzieć czemu tak jest?? BIOS mam najnowszy P1.40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zmień napięcie procesora i na pewno pójdzie wyżej tylko nie przesadzaj z tym napięciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Niestety ten sam efekt, próbowałem tego już wcześniej, max napięcie u mnie to 1.45V Zmiana Memclocka na 266MHz i włączenie Flexibility Option też nic nie daje, to samo..................... .........zwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Nie spojrzałem jakie masz pamięci i to może być największa blokada że pamięci nie pozwalają na takie kręcenie GOODRAM nie należy do władzy nad OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Twój procek o ile sie nie myle ma mnożnik x10 a pomyślałeś o tym że...on na napięciu 1,45v może nie zrobić 2,75ghz?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Po mordowaniu się z tym moim "szrocikiem" wyciągnąłem 295 MHz ale tylko na mnożniku x8 (1600MHz) także rewelacji nie ma Macie jakieś pomysły na Vmody czy coś żeby poszedł więcej na mnożniku x9 (1800MHz) przy FSB większym niż 275 MHz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Po lekkim mordowaniu sie z tym "sprzętem" udało mi się wyciągnoąć prawie że 2,6GHz na Vstock. Parametry w BIOSIE jakie ustawiłem: FSB: 257 MHz Spread Spectrum (nie wiem co to jest możecie mi powiedzieć??) na Disabled CPU Ratio na 10x Memory Ratio na 133 MHz z Flexem HTT na 800 MHz Vcpu na stock (1,35V) Gdy przechodze granice 2,6GHz winda wywala Blue Screena, dowoltowanie też nic nie daje Czemu nie moge przekroczyć tych cholernych 2,6GHz ???? :blink: Może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego? przy 257 MHz w CPU-Z pamięci mi taktowały 196 MHz, a dodam, że spokojnie chodziły na 220 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...