Skocz do zawartości
Kenji San

Problem Asrock 939sli32-esata2

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest w tym, iż jak ustawię FSB na 275MHz to komp robi zwieche przy teście POST, ale inna sprawa jak ustawie magistre na 270 to chodzi stablinie. Nie wiem czemu tak się dzieje. Na OCWorkbench nie mieli problemu z przekroczeniem nawet 300MHz. Czy może ktoś mi powiedzieć czemu tak jest?? BIOS mam najnowszy P1.40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mordowaniu się z tym moim "szrocikiem" wyciągnąłem 295 MHz ale tylko na mnożniku x8 (1600MHz) także rewelacji nie ma

Macie jakieś pomysły na Vmody czy coś żeby poszedł więcej na mnożniku x9 (1800MHz) przy FSB większym niż 275 MHz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po lekkim mordowaniu sie z tym "sprzętem" udało mi się wyciągnoąć prawie że 2,6GHz na Vstock.

Parametry w BIOSIE jakie ustawiłem:

FSB: 257 MHz

Spread Spectrum (nie wiem co to jest możecie mi powiedzieć??) na Disabled

CPU Ratio na 10x

Memory Ratio na 133 MHz z Flexem

HTT na 800 MHz

Vcpu na stock (1,35V)

Gdy przechodze granice 2,6GHz winda wywala Blue Screena, dowoltowanie też nic nie daje

Czemu nie moge przekroczyć tych cholernych 2,6GHz ???? :blink: Może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego?

przy 257 MHz w CPU-Z pamięci mi taktowały 196 MHz, a dodam, że spokojnie chodziły na 220 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi