venat0r Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) odjutra, czyli od 28. stycznia beta bedzie dla wszystkich. zeby w nia grac nie trzeba zamawiac preordera. ponadto jesli ktos ma pudelkowego soulstorma, to moze go zarejestrowac na steamie. niestety dow2 bedzie kosztowal ok 200zl :( dlaczego? bo kilka tygodni po premierze bedzie pierwszy platny dodatek... oby necroni powrocili.... tylko nimi dobrze galem:D a jak z wymaganiami jak ta beta chodzi? czy te screeny to max detale i jak gra dziala jak wieksza "jadka" jest? Edytowane 27 Stycznia 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) zamiast necronów, raczej na pewno będzie chaos :] co do screenów to w sigu jest:Q9550, EVGA GTX280 więc pytanie o detale i chód chyba retoryczne jest ;) gdzieś wyczytałem, że na 9600gt chodzi dobrze na medium/high 1600x900, więc w Twoim wypadku pewnie będziesz mógł sobie pozwolić na więcej jutro beta .. k**na w końcu :D pytanie jakiego czasu? pewnie amerykańskiego znając życie Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Zbih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Mam ss i zassalem betę prze steama, ale nie mogę grac. Utworzyłem konto na xbox live, podczas logowania wyskakuje mi napis że używany Id może nie znaleźć do obsługiwanego regionu. Chciałem zmienić region na US ale na stronie www opcja jest zaznaczona na szaro. Ma ktoś może jakiś pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Na stronie www założyć konto, a tu się tylko zalogować. Edytowane 27 Stycznia 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Jak ktos chce zagrac to na steamie jest w grupie PPC, albo na livie VJinV :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 zamiast necronów, raczej na pewno będzie chaos :] co do screenów to w sigu jest:Q9550, EVGA GTX280 więc pytanie o detale i chód chyba retoryczne jest ;) gdzieś wyczytałem, że na 9600gt chodzi dobrze na medium/high 1600x900, więc w Twoim wypadku pewnie będziesz mógł sobie pozwolić na więcej jutro beta .. k**na w końcu :D pytanie jakiego czasu? pewnie amerykańskiego znając życie to moze w ktoryms dodatku powroca:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 nie obrażę się jak i necronów dadzą, bo lubiłem ich w dow:dark crusade :D na community.dawnofwar2.com toczy się wątek przypuszczeń jakie rasy dojdą w dodatku(i zgadywanka ile ras) jeszcze trochę jak ponad godzina, ściągać, spać i czekać do jutra :D public beta wychodzi o 12 czasu GMT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Już jest, i nawet udało mi się dopchać do tego znośnie szybko i całkiem ładnie leci :] Edyta Miał ktoś problem z odpaleniem tego pod Vistąx64? Wywala mi cały czas błąd treści: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana bla bla bal 0x000005 bla bla " :/ Edytowane 28 Stycznia 2009 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) U mnie chodzi na Viście x64, na Windows7 x64 też chodzi, tyle że wolniej (pewnie przez stery do grafy z WU) O co tu chodzi? Na steamie beta ma ok 2GB, a to co jest (390MB)? ed. Tu są chyba tylko 2 mapki. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) No dobra zrobiłem konto i zasysam betke :> Będzie trzeba pograć ;) EDIT: Pograłem troszkę, bardzo fajna gierka nastawiona na taktykę. Są dwa ale: czemu muszę mieć plik wymiany żeby pograć ? Troszkę bezsensu. Czy tylko mi czy Wam też czasami gra się wywala ? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Z ta usluga Xbox live to jakis zart? Zarejestrowalem na Polske, chce sie zalogowac pisze ze nie moze ustanowic polaczenia mozliwe ze kraj z ktorego gram jest zly .... wtf? edit: W sumie juz mialem zamawiac preorder ... ale, jezeli bede chcial pograc po multi to musze zakladac konto w fikcyjnym kraju jakim jest powiedzmy UK zeby moc pograc? Beznadzieja ... Edytowane 28 Stycznia 2009 przez trafiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ale co ci to robi ze musisz zakladac na uk? Lokalny patriotyzm zabrania? Poki co Live'a w polsce niestety nie ma, nic nie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dobra powoli nie mam sił, co jakiś czas wywala mi grę ... Nie wiem czy to przez system W7 czy sama gra ? Ktoś na W7 pogrywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Testuje teraz na Vista 64 ... wszystko w normie czasem freezy w grze ale 0 wywalania itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^mobo* Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 No ja muszę napisać , że jestem pozytywnie zaskoczony jak oni zrobili tą grę. Jako gracz CoH. Czuje jakbym wręcz grał w moda do CoH :wink: Dużo jest tu podobieństwa - i to mi się podoba. Bo główną różnicą jest Klimat W40k - świata. Plus ciut odmienna grafika. Wydaje się lepsza niż CoH:OF w DX10. Głównie grałem 1v1 ranked , Space Marines - bo wcześniej też nimi grywałem tylko i wyłącznie. I jak na razie jestem pod wrażeniem jakości rozgrywki. Na pewno grę kupię - bo ile można grać w CoH :wink: - czas na zmianę. I ta gra będzie nią. Co do optymalizacji i stabilności. VISTA 64bit , sprzęt w sigu , 1680x1050 all max , 110-90 fps średnio, min.6x - wiec SLi ładnie daje. Pograłem ciut ponad 3 godziny. Zero jakichkolwiek problemów. Podsumowując polecam gracza CoH i fanom DoW oraz ludziom co interesują się W40k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Czyli coś W7 wywala ... Hm tylko z tą grą mam problemy, poczekam może ktoś jeszcze się wypowie kto ma zainstalowanego W7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Czy w tym demie jest skirmish z kompem? I czy da sie to sciagnac z innego miejsca niz Games For Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Jest z kompem. Zakładasz grę i w slota przeciwnika(ów) ładujesz CPU. Z steam ściągasz betę. W sumie z tego live ściągnąłem z ciekawości (myślałem, że może to coś innego, bo napisane, że demko i tylko dwie mapki) i to też jest instalator steam. Tylko dużo mniejszy. Jak próbowałem toto zainstalować, to mi odpaliło już zainstalowaną betę na steamie. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzer33 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Kurcze ma ktoś pomysł co zrobić z tym ciach!ianym WindowsLive ? Stworzyłem konto i podpiąłem pod USA :/ mimo to dalej wywala że ID jest z nieobsługiwanego regionu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Co to znaczy "podpalem pod usa"? Zalozyles na polske i pozniej zmieniles region czy od razu na stany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) ^mobo* możesz sprawdzić jak ilość FPS w grze przekłada się na taktowanie procesora ? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) ciekawe czy ta gra wykorzystuje już 4 rdzenie w pełni? jak tam obciążenie podczas grania rdzeni. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zalozylem konto na UK i wywalal ze zly region,co wiecej posiadam konto na Xbox360 dzialajace i tez nie chce sie odpalic. Wiec mowie panom z Relic screw you. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja założyłem nowe w UK i działa. Beta bardzo fajna, trochę się to różni od pierwszej części ale jak na razie mnie wciągnęło. Szkoda że nie mam dużo czasu żeby pograć. jin : a co do live to ja mam takie same odczucia jak inni, ja chce pograć w grę a nie logować się na jakieś dupiaste konto ms, mielonka do każdego pudelka dow2 ! Nie chodzi o lokalny patriotyzm ale podobno można dostać za te fake konta bana. Jak grałem automatche w dow1 to zależało mi na punktach itp, co się stanie jak mi zbanują konto ? wszystko przepada ? Zresztą co to ma znaczyć skoro mogę kupić grę w kraju a nie mogę grac przez internet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 No cóż - ja nie miałem tyle samozaparacia by walczyć z tym Live'm (ten sam problem co Atrus), więc sobie odpuściłem to demo. Po co mam się z tym użerać jak za kilka tygodni dobrzy ludzie z pewnej Zatoki przygotują "full demo"... wtedy sobie ściągnę i zapewne nie będę musiał wypełniać ankiet, rejestrować się, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem ale jesli tak to co Ci po tym jak urokiem tej gry jest tryb multi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^mobo* Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ^mobo* możesz sprawdzić jak ilość FPS w grze przekłada się na taktowanie procesora ? Jutro zrobię z 2,66ghz , 3,0ghz oraz 3,6ghz. Na pewno będzie różnica w min fps. Co do wykorzystania rdzeni : Jeżeli jeden przypada na system mniej więcej - to 3 na grę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie chodzi o lokalny patriotyzm ale podobno można dostać za te fake konta bana.Podobno w Klewkach talibowie waglik mieszali... Xbox360 jest na rynku juz 3 lata i jak dotad nikt w Polsce nie dostal bana na live za nieparwidlowy region. Co taka panike siejecie? jin : a co do live to ja mam takie same odczucia jak inni, ja chce pograć w grę a nie logować się na jakieś dupiaste konto ms, mielonka do każdego pudelka dow2 !To samo moznaby o Steam napisac... Z steam ściągasz betę.Nie mam konta na Steam i nie mam zamiaru miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) No to chyba lipa bez steama (...) Jeżeli jeden przypada na system mniej więcej - to 3 na grę :wink: Jak jeden na system, jak wszystkie spadły na pulpicie ;) Edytowane 28 Stycznia 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzer33 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ehh.. dobra... w shitowym badziewiu o nazwie GaymesForWinshit wystarczy zrobić konto gdziekolwiek poza Polską, uzupełnić dane kontaktowe w formularzu po aktywacji konta i bedzie działać... czy Polska to jest gorsza kategoria świata że trzeba sie do takich metod uciekać ;/ ta usługa jest już u nas od bardzo dawna więc możnaby rozszerzyć jej działanie na nasz kraj :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...