Skocz do zawartości
Gość

I kto tu jest Górą Kaeres?!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że Związek AntyKaeresowy działa :wink:

Zdaje się, że 3DMark wyjątkowo lubi AMD, ale może się mylę - niedługo pewnie będę miał Athlona XP 1800+ to się przekonam, jak się sprawuje w grach - no chyba że mi grafy w serwisie nie wymienią i będę musiał kupić nową (ale mnie to dręczy :evil: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam to rekord byl na Athlonie taktowanym na 2GHz.

PS: To nie jest zwiazek anty :P , tylko staram sie mu pomoc :P.

.......nawet ostatnio na tweaku pisalo ze jest nowy rekord na p4 ponad 3ghz nie pamietam dokladnie i gf4.............chyba ze jest juz nowy rekord musze sprawdzidz?????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki wynikami tylko dziwi mnie jedno dlaczego rekord na stronie madonion jest na P4..........? :twisted:

hehe zobaczycie co bedzie jak AMd wypusci 0.13um!!!

WRESZCIE BEDZIE GRA FAIR 0,13 VS 0,13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce prowokować :). Ale może to cie przekona http://www.exhardware.com/image.php?image=.../benchmark2.jpg.

Dla nie kumatych chcialem tym postem otworzyc oczy panu K. Oraz pokazac jakie dobre proce robi Amd.

A pomyslales choc troszke ???????

Co to ma byc woguole przeciez ATHLON XP 1800Mhz to 2200+

niewspominajac juz o tym ze pewnie mial wieksza szyne niz 133 Mhz.

ATHLON XP 1900+ juz jes ciutke wolniejszy od P IV 2Ghz.

Zreszta wiadomo ze ATHLON XP w 3DMARK 2001 wypadaja bardzo dobrze .

Zauwaz ze sa tez inne testy 8)

Remik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu trzeba przyznac ze p4 po raz kolejny stracil honor (jak zawsze)!

Na rynku pozostaja jeszcze 3 firmy ktorych bardzo nielubie i niechciclbym miec z nimi do czynienia lecz niestety z 1 juz mam. Oto one:

1. InTeL :evil:

2. TP S.A. :evil:

3.nVIDIA :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My nie mamy kompleksów. Nie mamy mieć o co kompleksów w końcu AMD Rulezzz ale chwile poczekajmy jak AMD zagra w tą samą gierkę co intel czyli 0,13 m i wtedy zobaczymy. Bo jak na razie to intel gra w q3 na najsłabszym poziomie i ma lepsze wyniki a AMD gra na nightmarze i uzyskuje nie dużo gorsze wyniki, no to niech panowie z AMD zmienia tylko poziom to zobaczymy co zostanie z Intel Inside. :twisted: :twisted: fajne porownanko co ? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzasadnienie? prosze bardzo:

1. Intel- nie podoba mi sie ich stosunek do klientow, ceny maja wziete z kosmosu (pamita sie ten dzien kiedy sie placilo za celerona 400 mhz 600zl wrrrr :evil: ), gdyby nie amd to teraz najszybszym prockiem bylby pewnie celek 1.2 za 1000zl, polityka ze pożal sie boże,

2. TP S.A.- no tu chyba to juz nic nie musze mowic wystrczy przytoczyc cytat z reklamy: "Telekomunikacja polska - to ludza rzecz okradać"

3. nVIDIA- niestety zostalem na nich skazany ze wzgledu na brak srodkow finansowych - mozna powiedziec ze to brat Intela dziala na podbnych zasadach :evil:

Zabic!

Oczywiscie jest to moje zdanie kazdy ma prawo sie z nim zgodzic lub nie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Intel- nie podoba mi sie ich stosunek do klientow, ceny maja wziete z kosmosu (pamita sie ten dzien kiedy sie placilo za celerona 400 mhz 600zl wrrrr :evil: ), gdyby nie amd to teraz najszybszym prockiem bylby pewnie celek 1.2  za 1000zl, polityka ze pożal sie boże, 

2. TP S.A.- no tu chyba to juz nic nie musze mowic wystrczy przytoczyc cytat z reklamy: "Telekomunikacja polska - to ludza rzecz okradać"

3. nVIDIA- niestety zostalem na nich skazany ze wzgledu na brak srodkow finansowych - mozna powiedziec ze to brat Intela dziala na podbnych zasadach  :evil: 

Zabic!

Ja sie zgadzam w 100% :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Intel- nie podoba mi sie ich stosunek do klientow, ceny maja wziete z kosmosu (pamita sie ten dzien kiedy sie placilo za celerona 400 mhz 600zl wrrrr :evil: ), gdyby nie amd to teraz najszybszym prockiem bylby pewnie celek 1.2  za 1000zl, polityka ze pożal sie boże, 

3. nVIDIA- niestety zostalem na nich skazany ze wzgledu na brak srodkow finansowych - mozna powiedziec ze to brat Intela dziala na podbnych zasadach  :evil: 

Zabic!

Ja sie zgadzam w 100% :mrgreen:

Nic dodac nic ujac :) ja za swojego PIII 550Mhz zaplacilem 1100 zl , a takie Amd wkoncu kopnelo w dupe sztab marketingowy Intela .

Zauwazcie jakie ceny walnal Intel za pierwsze P4 mysle ze jak bym kupil go wtedy to bym sie wkuuu... jak cholera .

Ale za nowe Celerony II to sie plus Intelowi nalezy, zreszta dzieki Duronowi i jego cenie :) .

Tyle ze znowu madrosc Intela sie ukazala i niestety nowy baleron nie pasowal na mojego Bx-a ,wtedy wlasnie przesiadlem sie na Amd .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-INTEL - Ceny sa wysokie aleeee stosunek do klientow jest normalny, dostaja dobry towar za odpowiednia cene

2-TPSA zgadzam sie

3-nVIDIA "niestety zostalem na nich skazany ze wzgledu na brak srodkow finansowych" - czyli sa tani wedlug Twoich slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-INTEL - Ceny sa wysokie aleeee stosunek do klientow jest normalny, dostaja dobry towar za odpowiednia cene

2-TPSA zgadzam sie

3-nVIDIA "niestety zostalem na nich skazany ze wzgledu na brak srodkow finansowych" - czyli sa tani wedlug Twoich slow

nie tylko za taka cene nie mialem innego wyboru bo ati radeon 7500 byl niestety te 100zl drozszy

Narazie moge powiedzic ze nVIDIA jest tylko na rynku bo ati nie jest w stanie jej dorownac i dlatego jestem skazany na jej produkty :(MOze to sie zmieni i ktos pokrzyzuje hytre plany nvidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2-TPSA zgadzam sie

nie tylko za taka cene nie mialem innego wyboru bo ati radeon 7500 byl niestety te 100zl drozszy

Narazie moge powiedzic ze nVIDIA jest tylko na rynku bo ati nie jest w stanie jej dorownac i dlatego jestem skazany na jej produkty :(MOze to sie zmieni i ktos pokrzyzuje hytre plany nvidi

czekaj czekaj, nvidia tansza i lepsza, a ty mowisz, ze zla ? Ja sie ciesze, ze to nvidia ma wiekszosc rynku, bo teraz wszyscy mielibysmy w grach co druga teksture pusta (czyt. mielibysmy ATI Radeon)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu sie stary mylisz bo jakby ati bylo na tym samym poziomie "technicznym" co nvidia i gdyby ukradlo nam tyle samo pieniedzy to bysmy teraz za geforca 4 placili jak za chleb w piekarni. A nie 1000zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klam tak dlugo az klamstwo stanie sie prawda...

Wiekszosc wrogo nastawionych do Intela ludzi Northwooda zna tylko z testow w necie. Ja mialem jedno i drugie i nie mam powodow zeby byc stronniczym dlatego poraz kolejny mowie ze dobrze skonfigurowany komp z 1.6A@2.4Ghz jest najmilszym zestawem za ta kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm,.... kolejna dyskusja w stylu a moj tata ma... jakie prowadzily dzieci w przedzskolu - przyznam ze sam takie prowadzilem :)

Co do sprawy jaki proc jest lepszy> wg mnie ta dyskusja nie ma sensu bo i po co?? ktos uwaza ze jego jest lepszy OK,,nie ma sprawy i argumentacja na sile jest wg mnie dziecinna...

A teksty w stylu AMD rulezz i juz, INTEL suxx bo tak mi sie podoba, mnie osobiscie smiesza... nie zapominajcie o wkladzie INTELA w rozwoj technologii..

a co do ich polityki cen to jest TYLKO I WYLACZNIE ICH SPRAWA.. my mozemy narzekac ale dla tych co jeszce nie wieedza ale sie dowiedza jak na studia pojda:

INTEL jako firma prowadz idzialalnosc w warunkach rynkwych i musi osiagac zysk>> wymagaja tego miedzy innymi akcjonariusze i zarzad !! :)

A cena w warunkach gospodarki rynkowej ksztaltuje sie w wyniku gry popytu i podazy, wiecej w np BEGG, MIKRO i MAKROEKONOMIA.

POPYT jest to ilosc towaru jaka chca nabyc nabywcy przy danym poziomie cen, PODAZ to ilosc towaru jaka sa w stanie dostarczyc nabywcy przy danym poziomie cen

ROWNOWAGA RYNKOWA to miejsce przeciecia sie lini podazy i popytu, wiec skoro INTEL sprzedaje PIV po cenie XYZ to znaczy ze sa ludzie ktorzy to kupuja i jest podaz towaru bo firma jest w stanie sprzedac po danej cenie, i nikt nikomu pistoletu do glowy nie przyklada zeby to kupili,

setki ludzi pracuje nad tym aby sie sprzedalo i aby zysk byl jak najwiekszy> biora za to gruba kase !!!

wiec zale bo sa za drodzy do mnie nie trafiaja.......

cytat>

"nie podoba mi sie ich stosunek do klientow, ceny maja wziete z kosmosu (pamita sie ten dzien kiedy sie placilo za celerona 400 mhz 600zl wrrrr ), gdyby nie amd to teraz najszybszym prockiem bylby pewnie celek 1.2 za 1000zl, polityka ze pożal sie boże,"

patrz wyzej........ mozna sie uzalac ale oni nie sa OD ROBIENIA NAM DOBRZE !!! ONI ZARABIAJA KASE :)

co do NVIDII ..sytuacja wyglada podobnie... jak 3DFX byl u szczytu wszyscy chwalili NVIDIE ze ma nowatorskie i tanie rozwiazania.... teraz jest BE !!, teraz ATI jest DOBRE :) ehhhh za rok, moze dwa ATI bedzie 1 i wtedy co?? ATI bedzie BE a MATROX DOBRE?? ehhhhh

przytocze cytat, juz nie pamietam autora:

"Kto nie pamieta historii, jest skazany przezyc ja powtornie" albo dla tych co na sile uszcesiwiaja reszte:

" Kto chce za wiele dowiesc, nie dowodzi niczego. - Balzac Honoriusz"

wiecej argumentow Panowie,ale rzeczowych i slusznych a mniej zlosci...

chętnie podyskutuje ale rzeczowo a nie z dziecmi, którym tatus kupil maszynke za 8000, a kolega mu instalowal windowsa...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chrabcio:

To co napisales jest z grubsza prawda, dziwi mnie tylko ze dopiero na studiach sie o tym dowiedziales. W Naszym towarzystwie zwraca sie uwage na zupelnie inne rzeczy niz w tzw. rynku korporacyjnym. Nie zapominajmy ze overclockerzy to rynek absolutnie niszowy. Zastanawiam sie czy istnieje jakakolwiek inna grupa gdzie udzial AMD jest podobny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chętnie podyskutuje ale rzeczowo a nie z dziecmi, którym tatus kupil maszynke za 8000, a kolega mu instalowal windowsa...

Pozdrawiam

Podoba mi się Twoje określenie. Tak naprawdę należałoby rozdzielić rynki: AMD jest nieco bardziej nastawione na dostępność dla przeciętnego użytkownika. INTEL z kolei lubuje się w tych, którzy trochę bardziej śmierdzą groszem. Moim zdaniem Intel ma troszkę większy udział kosztów stałych. Tylko na co ta kasa idzie: na badania nad nowym HEXIUM-em, czy na szanowne tyłki rady nadzorczej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chrabcio:

To co napisales jest z grubsza prawda, dziwi mnie tylko ze dopiero na studiach sie o tym dowiedziales.....

a czy mozesz mi napisac gdzie ja napisalem, ze sie o tym na studiach dowidzialem?? napisalem dla tych co nie wiedza ...wiec byc moze sie na studiach dowiedza.... ale do wielu nie trafia nawet taka argumentacja....

"nasze towarzystwo" to takze ludzie nie krecacy proca, mozesz mi powiedzec na jakie inne rzeczy zwracaja uwage? i nie wydaje mi sie ze jestemy jakas nisza...i ze AMD ma tu duza przewage...

moja wypowiedz miala na celu raczej zwrocenie uwagi na inne aspekty tej sprawy...

PS: moglbys rozszerzyc swoja wypowiedz na temat rynku korporacyjnego??..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...