Skocz do zawartości
Gość

I kto tu jest Górą Kaeres?!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Do chrabcio:

Jesli uwazasz ze ci, ktorzy nie wiedza dowiedza sie na studiach znaczy ze wiesz czego tam mozna sie dowiedziec (albo udajesz). Przeczytaj sobie jeszcze raz Swoj post to zrozumiesz prawdopodobienstwo tego skad Ty sie o tym dowiedziales.

Piszac "nasze towarzystwo" mialem przede wszystkim na mysli ludzi, ktorzy kreca sprzet ale tez polecaja innym, skladaja kompy, ostatecznie weryfikuja zestawy. Sprobuj policzyc mniej wiecej ile osob tutaj ma AMD, ilu Twoich znajomych. Potem sprawdz w pierwszym lepszym banku, szpitalu w biurze, do ktorego masz dostep. Na PKP (chodzi o biura gdzie administruje moj znajomek) w Elektrocieplowni, FWE Fakop (sa to miejsca, ktorych jestem pewny) nie ma ani jednego komputera z AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cena w warunkach gospodarki rynkowej ksztaltuje sie w wyniku gry popytu i podazy, wiecej w np BEGG, MIKRO i MAKROEKONOMIA.

Zgadza sie, widze ze wiele osob powinno chyba sobie poczytac...(Mikro ~570stron Makro ~530stron, uwaga rysunkow malo :P) Firmy byly/sa i beda nastawione na zysk to jest calkiem normalne. Wiec jak ktos pisze ze okradaja nas to sie osmiesza...(to oczywiscie nie do Ciebie Chrabcio).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu zaczynacie, na poacztku juz wojna AMD vs INTEL, potem jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly o rynku, "popytu, podazy", kogo to obchodzi na tym forum ? bo mnie napewno nie. a spor jak zwykle jest bez sesnu. to moze sie pospieramy jakie samochody sa lepsze ? wiadomo, ze nie kazde sie nadaja na trudny teren, a inne na autostrady, inne do miasta inne do dalekich podrozy, oszczednosc lub moc silnika, wyglad zewnetrzny, wyglad wewnetrzny itd. itp.

kazdy lubi cos innego, kazdy kupuje to do czego mu pasuje i oczywiscie nie zapominajmy o cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chrabcio:

Jesli uwazasz ze ci, ktorzy nie wiedza dowiedza sie na studiach znaczy ze wiesz czego tam mozna sie dowiedziec (albo udajesz). Przeczytaj sobie jeszcze raz Swoj post to zrozumiesz prawdopodobienstwo tego skad Ty sie o tym dowiedziales.

Piszac "nasze towarzystwo" mialem przede wszystkim na mysli ludzi, ktorzy kreca sprzet ale tez polecaja innym, skladaja kompy, ostatecznie weryfikuja zestawy. Sprobuj policzyc mniej wiecej ile osob tutaj ma AMD, ilu Twoich znajomych. Potem sprawdz w pierwszym lepszym banku, szpitalu w biurze, do ktorego masz dostep. Na PKP (chodzi o biura gdzie administruje moj znajomek) w Elektrocieplowni, FWE Fakop (sa to miejsca, ktorych jestem pewny) nie ma ani jednego komputera z AMD.

Z kolei ja organizujac przetargi na sprzet komputerowy wybieralem zawsze platformy oparte na procesorach AMD.

Mniej awaryjne (nie podkrecane :lol: ), pracownicy sie nie skarzyli.

Ogolnie lepiej sie spraowaly nizBalerony intela ktore moj poprzednik zamawial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetargi organizuje dlatego ze tak ustawa przewiduje (rozbawiles mnie pytaniem o to) a drugim tego powodem są zejscia firm z ich marz - w ten sposób mozna wynegocjowac dluższy serwis, nizszą cene... mam racje?

A jezeli chodzi o awaryjnosc to pracownicy bardziej sobie chwalili sprzet na AMD niz na INTELu. To chyba mowi samo za siebie. No chyba ze INTEL jest dla ludzi którzy są specami od komputerow, którzy musza sie znac na tym jak niue zawiesic sprzetu opartego o ten procesor.

Posmiejemy sie teraz razem

buhaha :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pewnie sobie zdajesz sprawe przetargi odbywaja sie na pewnych zasadach prawnych i przestrzeganie ich nie ogranicza sie tylko do zorganizowania przetargu ale tez do wyboru najlepszej dla firmy oferty. U Ciebie to i tak zawsze bedzie AMD.

O awaryjnosci nie bede z Toba dyskutowal. Jak Koledzy rano wstana to wyprowadza Cie z blogiego stanu nieswiadomosci.

Zebysmy sie dobrze zrozumieli. Jesli AMD nie jest bardziej awaryjne to conajmniej tak samo jak Intel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pewnie sobie zdajesz sprawe przetargi odbywaja sie na pewnych zasadach prawnych i przestrzeganie ich nie ogranicza sie tylko do zorganizowania przetargu ale tez do wyboru najlepszej dla firmy oferty. U Ciebie to i tak zawsze bedzie AMD.

O awaryjnosci nie bede z Toba dyskutowal. Jak Koledzy rano wstana to wyprowadza Cie z blogiego stanu nieswiadomosci.

Zebysmy sie dobrze zrozumieli. Jesli AMD nie jest bardziej awaryjne to conajmniej tak samo jak Intel.

A co ja przed chwila napisalem?

Czy Ustawa to jest dla ciebie prawo - juz nie wiem jak to mozna prosciej napisac.

Jezeli chodzi o bezawaryjnosc to trzeba wziąć pod uwage stabilnosc calego systemu i tak sie skladalo ze prawie we wszystkich parametrach systemy oparte na AMD byly lepsze. Intel mial jedynie wyższą cene. :lol:

A jezeli brakuje Ci argumentów to rzeczywiscie idź spać i nie zaslaniaj sie kolegami "intelowcami". Chyba ze to oni swiadczą o Twojej racji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Widze ze niektorzy staraja sie nas przekonac ze polityka Intela jest calkiem normalna... no i racja bo jest, a to ze sa zajeb.. drogie ich produkty to tez ich sprawa.

Jednak z drugiej strony nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze "skoro INTEL sprzedaje PIV po cenie XYZ to znaczy ze sa ludzie ktorzy to kupuja i jest podaz towaru bo firma jest w stanie sprzedac po danej cenie, i nikt nikomu pistoletu do glowy nie przyklada zeby to kupili, " bo to nie zupelnie tak do konca prawda. Trzeba pamietaćze jeszcze do niedawna (a wlasciwie do pojawienia sie jakiej kolwiek sensownej alternatywy w postaci pierwszych Athlonow) bylismy skazani na Intela ponieważ 90% rynku nalezalo do niego. Był poprostu monopolista, a jak ktos ma 90% rynku to co moze zrobic ? ano wszystko, bo taki zwykly uzytkownik normalnie nie ma zbyt duzych szans wyboru. Co prawda bylo amd cyrix i inne ,ale co one znaczyly bez odpowiedzniego wsparcia. Płyty główne tez na intelach, czasem cos na dupiastej via sie trafilo. Tak czy siak, intel sie z nami cenowo nie opierda...l i robil co chial, a to ze zostalo mu to do dzisiaj to jego sprawa. Co prawda musi miec klijentow skoro ma takie ceny i jeszcze nei zbankrutowalm jednak jego wielkosc powoli odchodzi w niepamiec, i za jakis czas zapewne malo kto bedzie pamietal ze kilka lat temu byl na horyzoncie only intel , a Amd w tym czasie to na truskawki jeszcze z drabiną chodzilo i nie dorastalo mu do piet...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o awaryjnosc, to niestey w przypadku Amd to bardzo czesto wynika ona z winy uzytkownika. Kuruszenie prockow itp, nie jest bynajmniej wada procesorow, lecz nieumiejetnego zakladania radiatora, jesli chodzi o spalanie sie prockow, to oczywiscie przyczyna jest oczywista. W mojej karierze serwisanta (ponad 4lata) zdazylo mi sie zaledwie 3 razy ze procki amd, a glownie durony, ktore przyszyl do mie spalone byly faktycznie uszkodzone z powodu wad konstrukcyjnych. Pozostale, a bylo ich dosc sporo, jakie dostalem zawsze mialy zamalowane mostki i byly krecone, oczywiscie o tym ze chodzily na znacznie podniesionym napieci (heh, z 1,6v do nawet 2,0V) nic nie mowie bo to standard. O tym ze od wymyslnych radiatorow i kombinowaniu z roznego rodzaju wlasnymi produkcjami, ktore oraly ich jadra jak nic, nic nie mowie bo to chyba kazdy wie. Co do intela to moge powiedziec , ze wiecej mialem prockow ktore byly faktycznie samoistnie spalone, ale to moze dlatego ze wlasciwie kazdy procek amd ktory dostalem byl pomalowany i krecony, wiec trudno to ocenic ktore w naturalny sposob padaja czesciej. Wiele natomiast bylo przypadkow kiedy to PIV sie przegrzewal z powodu wad kostrukcyjnych i chodzil znacznie wolniej, vo dalo sie zauwazyc dopiero po naprawde wnikliwych testach. Bywalo i tak ze rozbierznosc tych samych komputerow, z takimi samymi procesorami siekala rzedu kilku a nawet kilkunastu procent. Wlasciwie to malo ktory klijent wie ze jego procek chodzi znacznie gorzej niz w innym zestawie. Jednak takie rzeczy sie zdarzaja i nikt az tak nie placze, co do awaryjnosci to nei ma co dyskutowac ja bym powiedzial ze przy obu dirmach wynosi ona po 50% i juz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co nie rozsmieszaj mnie. Albo udajesz albo naprawde nie wiesz o co mi chodzi. Problemem nie jest kwestia zasad organizacji przetargu tylko sposobu jego przeprowadzenia oraz wyboru najlepszej oferty, dla Ciebie to i tak bedzie AMD. Znasz jakas firme, ktora nie poleca Intela ze wzgledu na podane przez Ciebie powody. Ja natomiast znam co najmniej dwie, ktore nie polecaja AMD. Jesli piszesz o stabilnosci to tak sie sklada ze ze nic nie moze konkurowac w tej materii z serwerowa (wcale nie droga) plyta intela + np. PentiumIII + ECC. Pewnie nawet nie wiesz dlaczego? Chodzi o propagacje sygnalu. Za mnie mowia fakty. Tak jak wspomnialem byc moze rano koledzy powiedza ilu z nich spalilo lub ukruszylo AMD a ilu z nich spieprzylo Intela.

Tak wogole to jestes dla mnie smieszny jesli poslugujesz sie argumentem stabilnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o awaryjnosc...

Wlasnie o tym pisze. Awaryjnosc to w wiekszosci przypadkow wina uzytkownika a nie kwestia dobrego wyboru podczas przetargu. To samo dotyczy stabilnosci. Czlowiek jednak zawsze moze zawiesc i wtedy Intel prawie zawsze wyjdzie z tego obronna reka w przeciwienstwie do AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie o tym pisze. Awaryjnosc to w wiekszosci przypadkow wina uzytkownika a nie kwestia dobrego wyboru podczas przetargu. To samo dotyczy stabilnosci. Czlowiek jednak zawsze moze zawiesc i wtedy Intel prawie zawsze wyjdzie z tego obronna reka w przeciwienstwie do AMD.

Mozesz mi Kosher wytłumaczyć w jaki magiczny sposób Pani sekretarka lub ksiegowa moze uszkodzić rdzeń procesora? 8O

Moze obcasem? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tej pani z biura, ktora nigdy nie rozkreci komputera, zatrzec sie wiatraczek na procesorze a wtedy moze spalic sie jej wspanialy CPU. Tak jak wczesniej pisalem czlowiek moze zawalic i nie ustawic w biosie odpowiedniej opcji. Slyszalem zreszta juz o przypadkach kiedy i to nie pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuruszenie prockow itp, nie jest bynajmniej wada procesorow, lecz nieumiejetnego zakladania radiatora

Tluczenie szklanek tez nie jest wina huty szkla. Tylko czemu tam gdzie potrzebna jest 100% bezawaryjnosc zolnierze dostaja metalowe kubeczki?

Ja oczywiscie zdaje sobie sprawe z naduzywania argumentu awaryjnosci w stosunku do procesorow ale poslugiwanie sie tym argumentem przez Boyco zwlaszcza jesli mowi o wyzszosci w tym wzgledzie AMD jest dla mnie smieszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chrabcio:

Jesli uwazasz ze ci, ktorzy nie wiedza dowiedza sie na studiach znaczy ze wiesz czego tam mozna sie dowiedziec (albo udajesz). Przeczytaj sobie jeszcze raz Swoj post to zrozumiesz prawdopodobienstwo tego skad Ty sie o tym dowiedziales..

na studiach sie ladnych regulek nauczylem :)))

Piszac "nasze towarzystwo" mialem przede wszystkim na mysli ludzi, ktorzy kreca sprzet ale tez polecaja innym, skladaja kompy, ostatecznie weryfikuja zestawy. 

napisales tak:

W Naszym towarzystwie zwraca sie uwage na zupelnie inne rzeczy niz w tzw. rynku korporacyjnym. Nie zapominajmy ze overclockerzy to rynek absolutnie niszowy. Zastanawiam sie czy istnieje jakakolwiek inna grupa gdzie udzial AMD jest podobny.

dla mnie jasno wynika ze miales na mysli overclockerow :)

Sprobuj policzyc mniej wiecej ile osob tutaj ma AMD, ilu Twoich znajomych. Potem sprawdz w pierwszym lepszym banku, szpitalu w biurze, do ktorego masz dostep. Na PKP (chodzi o biura gdzie administruje moj znajomek) w Elektrocieplowni, FWE Fakop (sa to miejsca, ktorych jestem pewny) nie ma ani jednego komputera z AMD.

zgadzam sie z toba w 100%, AMD ma zdecysowanie wiekszy udzial w gospodarstwach domowych w porowaniu do instytucji, ale nie ma zdecydowanej przewagi, INTEL przez lata wyrabial swoja marke i narazie nikt mu nie odbierze wielu najbardziej intratnych zamowein publicznych..... (a ci co maja sklepy komputerowe wiedza co mozna robic z takimi zamowieniami ) :)

ale tu mnie rozsmieszyles w swojej argumenatcji :)

Moze tej pani z biura, ktora nigdy nie rozkreci komputera, zatrzec sie wiatraczek na procesorze a wtedy moze spalic sie jej wspanialy CPU. Tak jak wczesniej pisalem czlowiek moze zawalic i nie ustawic w biosie odpowiedniej opcji. Slyszalem zreszta juz o przypadkach kiedy i to nie pomoglo.

sam osobiscie testowalem swoje Duronki w temacie wytrzymalosci przy braku wiatraczka :)

Duron600@900, 1,75V sie wiesza po 15 minutach w q2..pol godziny testow i nic :) zwis za zwisem...

D800@956 podobnie..... radiator rozgrzany nic pozatym....moze po kilku godzinach sie spali..ale w przypadku zwisu zuzycie proca spada do 0%?...

wiec ta pani zdazy napewno zadzwonic po Boyco :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz mi Kosher wytłumaczyć w jaki magiczny sposób Pani sekretarka lub ksiegowa moze uszkodzić rdzeń procesora? 8O

Moze obcasem? :lol:

Heh, z pania sekretarka nigdy nic nei wiadomo, u mnie w firmie spalila monitor i uszkodzila xero wiec no comment. Oprocz tego instaluje u niej na kompie system co 2 tygodnie ,bo po dluzszym czasie to i ja sam nie umiem sie polapac co jest co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według tego co powiedziales systemy z AMD wyposazane sa w lepsze coolery :lol:

Sorry, ze lapie Cie za słowka ale Twoje argumentacje są dla mnie bez sensu.

Jezeli chodzi o zmówienia publiczne to fakt ze przed moim przyjsciem do pracy rezalizowane byly zamówienia tylko i wyłącznie systemów opartych na INTELu.

Np. informatycy urzędu miejskiego zamawiali tylko INTELE a o AMD nie chcieli słyszec. Tyle ze to były głąby po technikum informatycznym ukierunkowani na INTELA. Ja kierowalem sie tym co lepsze i wtedy decydowalem co kupic. Tak sie zlozylo ze byly to czasy kedy rządził Athlon i Duron.

Wiec to tez nie zalezy do konca od renomy firmy lecz po czesci od inicjatywy ze strony zamawiającego takie systemy.

Dla chcącego nic trudnego.

A Tobie kosher życzę wiecej obiektywnosci na przyszlosc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Tyle ze to były głąby po technikum informatycznym ... "

Wiesz cp sam jesteśgłąb jak tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>... dosłownie słuchać żal. Widać ty jestes po technikum łopatologii i bredzisz. Jak nie skończyleś technikum o profilu informatycznym to nie masz czego tu szukac, i nie obrażaj mnie koleś. A tak pozatym to to co napisales bylo absolutnie zenujace.

To że ktoś wolał kupować intela drożej to jego sprawa, a nie ma to nic wspolnego z jego wykształceniem czy wiedzą. Pomyślałeś mozę czasem że jak kupuje sie cośdo firmy za nie swoje pieniądze to lepiej kupić coś co pracowalo w firmie wczesniej niz inwestowaćw jakieśnowinki lub sprzet co do którego nie wszyscy mają przekonanie? pewnie nie. Na takie innowacje to ja sobie moge pozwolic w domu i za wlasne pieniadze, i raczej nei chcial bym ryzykowac kupujac cos innego bo tansze tylko po to by za jakis czas jak sie cos zawiesi bylo jechane prosto na moja osobe...

Zeby nie bylo ze jestem przeciwnikiem Intela, powiem tyle ze mam w domu amd na pokladzie sztuk 3, i bardzo chwale..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Tobie kosher życzę wiecej obiektywnosci na przyszlosc

Tak sie sklada ze je wlasnie jestem obiektywny. Ja nie widze problemu w wiekszej niestabilnosci ktorejs z platform. Kwestia awaryjnosci wg. mnie prawie zawsze dotyczy ludzi a nie sprzetu, jesli jednak Ty upierasz sie przy czyms innym to na zasadzie odniesienia do zwyklej statystyki probuje wyprowadzic Cie z bledu.

Z tego co piszesz to bez wzgledu na wszystko i tak zawsze wybierasz AMD, gdzie tu widzisz obiektywnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wymiekasz stary! :lol:

Najpierw zaczynasz dyskusje o wyzszosci intela nad AMD a później zchodzisz z tonu. Podoba mi sie to. Ale dlaczego najpierw stajesz tak silnie przy swoim a poźniej brakuje Ci konsekwencji. Albo to albo TO.

A jezeli chodzi o moją obiektywność to uwazam ze jest na odpowiednim poziomie. Sprzęt kupuje (prywatnie) za własną kase (nie od rodziców) i staram sie zeby to co kupie satysfakcjonowało mnie w przyszlości.

I tak samo jest w przetargach. Mimo ze są na ogromne sumy pieniezne to staram sie by na biurkach pracowników stalo to, do czego nie bede musial co chwila latac w celu naprawy oraz by nie dostac ochrzanu z "góry" ze pracownicy sie skarżą na sprzęt.

Obiektywizmem kierowalem sie przy zakupie procka, plyty głównej, karty graficznej. I nie żałuję swoich wyborów. Wielu znajomych też mi dziekowało za pokazanie im AMD 8O a najlepiej przekonywalo ich SETI :lol:

A to duza odpowiedzialność polecić coś znajomym tak by później nie mieli pretensji, prawda?

Moze niedlugo ujrzę, kosher, w twoim podpisie AMD Opteron 3000+ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym co napisalem o pani z biura, jedynym na co było Cie stac było stwierdzenie bezsensu. Po prostu nie potrafiles odeprzec mojej opinii. Sprawa Twoich przetargow g**** mnie obchodzi pod warunkiem ze nie uzywasz argumentu awaryjnosci i stabilnosci, zreszta w tej kwestji wypowiedzialem się dosc jasno i nie mam zamiaru się powtarzac. Zdecyduj się czlowieku o co Ci chodzi, bo zaczynasz zmieniac zdanie z jakosci zaczynasz przechodzic na wydajnosc. Gdybys tak od razu gadal Twoja argumentacje bym jeszcze zrozumial. Pewnie ferujac opinie o awaryjnosci i stabilnosci Intela masz jakies doswiadczenia a to tylko swiadczy o Twojej kompetencji w tej materii. Zreszta o czym my rozmawiamy skoro nawet nie wiesz co masz w swoim komputerze.

Tak się sklada ze miałem co najmniej piec swoich prockow AMD z czego dwa ostatnie już nie istnieja (D1200 i XP1700+).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak propo kompetencji co Kosher? ale i tak sie Ciebie nie czepiam boś równy gość. Słuchajcie wszyscy, jeżeli chodzi o Intela i AMD. My rządzimy jezeli chodzi o grafike 3d na światowym poziomie czyli May ai 3dsmax... Intel no coż wymięka...

Dlatego też ja dołoze klocek w dyskusji AMD JEST THE BEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak propo kompetencji co Kosher? ale i tak sie Ciebie nie czepiam boś równy gość. Słuchajcie wszyscy, jeżeli chodzi o Intela i AMD. My rządzimy jezeli chodzi o grafike 3d na światowym poziomie czyli May ai 3dsmax... Intel no coż wymięka...

Dlatego też ja dołoze klocek w dyskusji AMD JEST THE BEST

No i widzisz w sprawach wydajnosci mozna dyskutowac bez wiekszych emocji, sam chyba rozumiesz ze jak ktos wywala z awaryjnoscia i stabilnoscia to mozna flaki wypruc a On i tak swoje.

Co do Mayi i 3dsmax to fps w viewportach... ale zostawmy to :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale wiem o czym mówie oraz co mam w moim komputerze.

W swojej dyskusji poruszalem problem od wydajnosci, poprzez cene az do awaryjnosci. Tak wiec to moze wydawac Ci sie skakaniem po tematach.

Dla mnie jednak są to kluczowe elementy przy wyborze procesora.

No chyba ze chodzi o podkrecanie. Ale tutaj to ty wydajesz sie byc niesprawiedliwy bo mozesz porównywac jedynie procki Intela wykonane w technologi 0.13 mikrona i procki AMD produkowane w 0.18 mikrona.

Czemu nie poczekasz az wyjdzie procek AMD w 0.13 lub nie porównasz procków w 0.18, jezeli jestes tak niecierpliwy?

Przy czym przyznaje ze na dzien dzisiejszy Intelowskie proce lepiej sie kręcą ale to przez wyzej wymienione różnice. Jezeli o to Ci chodzi to rzeczywiscie masz racje.

Jezeli o emocje chodzi to u mnie są na minimalnym poziomie, no czasem sie usmiechnę jak przeczytam to co napiszesz :lol: . Za to z Twojej strony jest troche wulgaryzmów...

Pozdrawiam!

Jezeli dla ciebie wątek ten jest po to zeby przyznac Ci racje to nie dyskutuj ze mna wiecej a jezeli chcesz sie "dogadac" to zapraszam do dalszej dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sprawa wydajnosci wyplynela duzo po tym jak rozprawiales o innych cechach (stabilnosc i awaryjnosc). Juz pisalem ze gdyby tylko o to chodzilo to OK.

2. Nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby sekretarce postawic wiadro z woda pod nogami i montowac WC.

3. Wlasciwie to jest na co czekac bo zaraz po 0.13 AMD bedzie 0.09 Intela.

4. W sprawie dogadania sie... Napisz ze wg. Ciebie Intel jest mniej stabilny i bardziej awaryjny (co zreszta juz zrobiles) to ja Ci powiem czy sie dogadamy.

5. Sprawe Twoich pamieci pomine bo w sumie to moze sie czepiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 1

To prosze Kosher zobacz wypowiedz serwisanta z czteroletnim stażem (co do awryjnosci)

W mojej karierze serwisanta (ponad 4lata) zdazylo mi sie zaledwie 3 razy ze procki amd, a glownie durony, ktore przyszyl do mie spalone byly faktycznie uszkodzone z powodu wad konstrukcyjnych. Pozostale, a bylo ich dosc sporo, jakie dostalem zawsze mialy zamalowane mostki i byly krecone, oczywiscie o tym ze chodzily na znacznie podniesionym napieci (heh, z 1,6v do nawet 2,0V) nic nie mowie bo to standard. O tym ze od wymyslnych radiatorow i kombinowaniu z roznego rodzaju wlasnymi produkcjami, ktore oraly ich jadra jak nic, nic nie mowie bo to chyba kazdy wie. Co do intela to moge powiedziec , ze wiecej mialem prockow ktore byly faktycznie samoistnie spalone

Przy ocenianiu procesorów trzeba wziąc troche wiecej niz awaryjnosc, tak wiec normalne ze przytoczylem w trakcie dyskusji problem ceny i wydajnosci. Normalne co?

Ad. 2

Mi tez nie! bo po co? Ktos kreci procki w biurze?

Mysle ze rozmawiamy o nie kreconych prockach tylko o takich które producent sprzedaje do uzytku koncowego za okresloną cene i daje na nie gwarancje.

Ad. 3

I znów bedziesz mial powód by sie cieszyc ze lepiej sie kręcą albo wyższe nominalne częstotliwości osiągają, które nie idą w parze z wydajnością?

Ad. 4

Patrz punkt 1, do którego dożucam swoje doswiadczenia. No ale ty masz swoje zdanie :lol:

Ad.5

Chyba sie rzeczywiście czepiasz. Za to ty pewnie masz Rambusy.

Musisz miec bo tak lubisz stosunek wydajnosci do ceny 8O [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...