cYcEq Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Kupilem athlona xp1700+ i gagabyte ga-7va Czy po tym screenie mozna okreslic dokladnie jaki mam model ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 chyba palomino ale nie jestem pewny ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 0.13 um na steppingu B0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 0.13 um na steppingu B0Jestes tego pewien ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d05 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Hmm...to *.bmp sie strasznie dlugo wgrywa...nie mozesz dac tego w jpg? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 chlopie zmien ta bitmape na jpg bo fiola mozna dostac czekam juz z 5min i sie jeszcze nie wgralo 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 0.13u B0 bo ja mam dokladnie takie same wyniki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Kupilem athlona xp1700+ i gagabyte ga-7va Czy po tym screenie mozna okreslic dokladnie jaki mam model ? http://ceres.bialan.pl/~cyceq_ftp/athlon_.bmp To na pewno jest nowy model na 0,13um- [Model 8 ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 sorki za tego bmp ale na szybkiego robilem bo teraz mam WinXP dzieki za odpowiedzi ... btw. to ten model mozna dobrze krecic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 sorki za tego bmp ale na szybkiego robilem bo teraz mam WinXP dzieki za odpowiedzi ... btw. to ten model mozna dobrze krecic ? Można kręcić dobrze lub bardzo dobrze- zależnie od serii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 a ta serie da sie jakos sprawdzic ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 a ta serie da sie jakos sprawdzic ? :D Jest na naklejce na procesorze- zdejmij radiator, sprawdź i podaj- ocenimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 a ta serie da sie jakos sprawdzic ? :DNapisz wszystko na forum co jest napisane na procku - wtedy będzie coś więcej wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ale jak zdejme radiator to bede musial pozniej go smarowac pasta :D a ja zadnej nie mam :D i moze byc tez tak ze zle posmaruje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ale jak zdejme radiator to bede musial pozniej go smarowac pasta :D a ja zadnej nie mam :D i moze byc tez tak ze zle posmaruje :D Innej możliwości sprawdzenia serii nie ma. Cóż- bedziesz żył w niepewności :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 no to zdejme :D ale nie wiem kiedy :D ale postaram sie w miare szybko .... btw. update :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 heh no nareszcie ... piznelem 2 bąki, spocilem sie, cisnienie mi skoczylo ale moze sie udalo :D Zdejmowanie radiatora z boxa to udreka .... i jeszcze ta pasta na procu i radiatorze - wielki kwadrat :D a ja w srodek dalem paste ze srebrem (dobrze zrobilem ?) A oto wyniki moich trudow :D AMD ATHLON AXDA1700DUT3C 9809937260942 JIUHB0307RPFW A TU SZLACZKI ATHLONA ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dobra seria, powinien spokojnie pojsc na 2400+ a moze i na 2600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 jak zmienilem fsb na 166 to mial 44~46 stopni po jakichs 2h pracy ... gralem troche w medal of honor wtedy - moge go tak zostawic ? i jak dokladniej podkrecac ? fsb i napiecie ? (po co podkreca sie napiecie i czym to moze grozic ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 jakiś opis co do odczytu cyferek AMD XP jest na: http://lowyat.isentral.com/guides/athlonxp/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 jasne, 44-46 to nic strasznego :D ja mam 48 po dluzszej sesji q3 napiecie podnosisz tylko wtedy, jesli chcesz podkrecic procka, ktory w pewnym momencie "nie wstaje" np. ja moge skutecznie na napieciu 1,6V puscic athlona na 12x180 ale gdybym chcial 12x185 to musialbym podniesc Vcore bo inaczej sie komp nie uruchamia a czym to moze grozic? noo, jak za bardzo podniesiesz to spalisz cpu :P IMO, jesli nie masz ddr400 to nie oplaca ci sie proca puszczac na wiecej jak 166 mhz fsb, bo pamieci musza wtedy dzialac asynchronicznie (wolniej) chyba, ze mozesz w biosie ustawic dokladna czestotliwosc taktowania pamieci, ale AFAIR gigabyte takiej opcji nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 jak narazie mam athlonika xp2400+ (tak mi bios pokazuje) 11x179 (1.62V) temperaturke jak sprawdze to podam ..... btw. jak teraz zrobi sie lato gdzie temp 30*C w dzien sa to jak dziala wtedy chlodzenie wodne ? (takie za 120zl - 5m rury, 1blok i zbiornik na wode ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Wejdź sobie na link to się dowiesz więcej o swoim procu: http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php# :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 pogrzalem go 1h 5minut i mam temperature 44~46 stopni :D czyli chyba dobrze D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 za 120zl - 5m rury, 1blok i zbiornik na wode ?) :lol: chyba sobie zartujesz :lol: Bez chłodnicy niema szans na niższe temp niz 50 stopni po 30 minutach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Kumpel ma ten zestawik na Athlonie xp2000+ no i ma temperature 30~35 stopni zawsze ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Dzis przekroczylem bariere 2GHz :D Ale juz jest zonk ... 11x184 i dziala dobrze na 1.62V ale juz od 11x185 obojetne ile V juz sie nie wlacza :( Czyzby to byla granica mojego proca ? 2024MHz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Dzis przekroczylem bariere 2GHz :D Ale juz jest zonk ... 11x184 i dziala dobrze na 1.62V ale juz od 11x185 obojetne ile V juz sie nie wlacza :( Czyzby to byla granica mojego proca ? 2024MHz ? Raczej granica Twojego FSB- prabobly pamiątki nie wyrabiają. Nie wiem czy Twoja płyta ma możliwość zmiany mnożnika. Jeśli ma- zwiększ go i obniż magistralę. Jeśli nie ma- pozostaje cięcie/palenie mostków na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 GA 7VA nie ma mozliwosci zmiany mnoznika :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Mialem juz 2 zonki - komp sie zwiesil przy wlaczaniu graniu ..... Powrocilem do 166fsb czyli 11x166=1825MHz jak narazie bardzo stabilny i chlodny :D - 38*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...