Skocz do zawartości
Gmilin

Naprawa Ps2 W Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Orientuje się może ktoś gdzie w Krakowie jest jakiś serwis zajmujący się naprawą konsol PS2? Do wersji slim znalazłem kilka ale tej zwykłej nie naprawiają :-| . Miło by było jakby ktoś podał taki gdzie dodatkowo zamontują chip umożliwiający mi odpalenie na niej kopii zapasowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales na Wadowickiej, obok biurowca BUMY? Jak jeszcze w nim pracowalem, to przejezdzajac autem widzialem w tej okolicy serwis/sklep konsolowy.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się może ktoś gdzie w Krakowie jest jakiś serwis zajmujący się naprawą konsol PS2? Do wersji slim znalazłem kilka ale tej zwykłej nie naprawiają :-| . Miło by było jakby ktoś podał taki gdzie dodatkowo zamontują chip umożliwiający mi odpalenie na niej kopii zapasowych.

Nie wiem na czym polega usterka, ale przeanalizuj czy Ci się to opłaci. Czy nie lepiej kupić nową + Memor32. I gwarancja zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie na pewno zepsuty jest tylko laser no i chciałbym go naprawić (albo wymienić). A przy okazji zainstalować odpowiedni chip. Reszta sprzętu pewnie działa bo jedynym problemem jest odpalanie większości plytek... :-| . Jak wkładam CD to słychać, że próbuje otworzyć ale i tak kończy się tylko na próbowaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemożliwe żeby przeczyszczenie lasera tyle kosztowało, a czytałem, że przeróbka to kwestia <100zł. Więc liczę na to, że zapłacę maks 150zł. Tylko nie wiem gdzie jest jakiś serwis...

Chyba, że faktycznie jest jakiś na tej Wadowickiej to się tam przejdę i będe miał spokój :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200zł kosztuję nowy laser do grubasa.

Czyszczenie nic nie da, prędzej trymowanie-ale to rozwiązanie na krótką metę (laser i tak umrze).

Co do przeróbki za <100zł...ceny rzeczywiście spadły. Tylko że za te 100zł cudów sie nie spodziewaj;]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi