stoprocent Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Witam GeForce PCI-E 8800GT MSI NX8800GT-T2D512E-OC 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 625zł http://www.agito.pl/seria_8/msi_geforce_88...168.326212.html lub PALIT GeForce 8800GT 1024MB DDR3 / 256bit TV / DVI PCI-E Super 739zł http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...amp;&f=more Zastanawiam się nad tymi kartami. W FrazPC ostatnio dodali art o nowym tworze MSI http://www.frazpc.pl/artykuly/584/GEFORCE/...natywnie/od/MSI Nie wiem czy dobrze czytam ,ale jest on chyba aktualnie najlepszy z 8800GT, warto dopłacać do 1024mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 1GB pamięci na tej grafice to nieoplacalny biznes. Bardzo fajnym wyborem jest Galaxy CM HEAT PIPE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Najlepiej najtańszą: http://www.morele.net/produkt/153875/ lub trche podkręconą wersję: http://www.agito.pl/seria_8/msi_geforce_88...168.326212.html Drożej po prostu się nie opłaca, bo za mniej niż 800zł można miec już 88gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Nie wiem czy dobrze czytam ,ale jest on chyba aktualnie najlepszy z 8800GT, warto dopłacać do 1024mb? zdecydowanie bierz 512mb, nie warto przepłacać http://en.expreview.com/2007/12/30/review8...-need%EF%BC%9F/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoprocent Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Dzięki wielkie. W takim razie wezmę tego MSI 8800GT. Faktycznie jest teraz najbardziej opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Nie wiem czy przypadkiem nie będziesz na niego narzekał ;) , miałem takiego :P. Zresztą przeczytaj na tym portalu recenzję msi z tymze 256MB , ale takie same jaja są z 512MB. Powiem tylko, ze szybko zjedziesz z taktami tego oryginalnego oc od msi ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Gigabyte 8800GT z zalmanem rev B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Bierz Galaxy CoolerMaster Heat-pipe. z 512Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoprocent Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Nie wiem czy przypadkiem nie będziesz na niego narzekał ;) , miałem takiego :P. Zresztą przeczytaj na tym portalu recenzję msi z tymze 256MB , ale takie same jaja są z 512MB. Powiem tylko, ze szybko zjedziesz z taktami tego oryginalnego oc od msi ;/. Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Bierz najtańszego jakiego znajdziesz i zmień mu chłodzenie na AC Silencer 5 rev3 + radiatorki na zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 A co to za tajemnica z tą kartą MSI? Wypadałoby podać źródło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Hmm... MSI przesadziło z OC i trzeba nieco zmniejszyć je :D Ogólnie to troche psuje wizerunek firmy, jak się daje podkręcony sprzęt to stabilny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) A co to za tajemnica z tą kartą MSI? Wypadałoby podać źródło...Wypadałoby czytać recenzje chociaż na tym portalu tak jak pisałem w poście wcześniej ;). Oni akurat mieli 256 megową kartę , ja miałem 512 właśnie wersję oc czyli 660 gpu i 1900 memki - niestety z memorek od razu trzeba zejść na 18xx to juz zalezy od sztuki (quimonda to się do niczego nie nadaje) ja z gpu nie musiałem schodzić , bo było w miarę stabilnie aczkolwiek nie wiedząc czemu na viscie w crysisie na default taktach od razu zwiechy po obnizeniu lekko pamieci i gpu wszystko było oki. Nie mówię , że to reguła u MSI , ale i na purepc i u mnie było podobnie. Jak masz gdzie to kupuj cos takiego jak mam w podpisie z zalmanem i z pamieciami juz samsunga, które latają jak trzeba. Mozesz sie zastanowic nad tym galaxy ze zworami i CM, ale z tego co wiem to ten CM nie dorasta do pięt temu zalmanowi jeśli chodzi o odprowadzanie ciepła ;). Edytowane 29 Marca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Hmmm. Na zachodzie MSI sprzedaje tę kartę z takim chłodzeniem... Może chcieli przyoszczędzić.... Tamta wersja zbiera baaardzo pochlebne opinie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Może nam się poprostu kiepskie sztuki trafiły. Ja jednak zweszyłem vobisowa promocję i się nawet nie zastanawiałem nad tym gigabytem. Ma co prawda czasem odpały np po kilku godzinnym giercowaniu po ostrym oc :( , ale jeszcze mi zostało do schłodzenia pare elementów na tym gigabycie np sekcja zasilania , bo radiatorów brak, ale nie tylko to trzeba jeszcze dopieścić ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoprocent Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Z kolei na FrazPC ta karta została opisana jako najlepszy GT. Sam już nie wiem. Wszystkie GIgabyty są teraz sprzedawane z nowym chłodzeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Ja mam Gainwarda 88gt i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Zawsze są wybredni i bardziej ;). Mnie zachęciło do gigabyta głównie z możliwości podnoszenia napięcia na gpu za pomocą programu co za tym idzie na 1,2V już można poszaleć , poza tym zalmanik też mnie zaciekawił i samsungi - wszystko to za strasznie małe pieniążki. Jesli chodzi o dołączoną do karty grę to na to nie patrzyłem. W dodatku karta jest krótka i w mojej małej budzie jest większy komfort. Edytowane 29 Marca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Daliście mi do myślenia z tą grafiką by msi... Z tym, że ja miałem ( może dalej mam? ) ochotę kupić wersję Zilent czyli coś takiego: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...DR3_256bit.html I za około 660zł... Zależy mi na ciszy a Gigabyte do cichych nie należy podobno... Myślicie, że ta wersja Zilent może być już poprawiona i działać jak trzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Pozwólcie, że zapytam przy okazji w tym temacie. Wszystkie 8800GT od galaxy mają zworkę regulującą napięcie, czy tylko ta z tym suszarowym chłodzeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Daliście mi do myślenia z tą grafiką by msi... Z tym, że ja miałem ( może dalej mam? ) ochotę kupić wersję Zilent czyli coś takiego: 2956985[/snapback] Pozwólcie, że zapytam przy okazji w tym temacie. Wszystkie 8800GT od galaxy mają zworkę regulującą napięcie, czy tylko ta z tym suszarowym chłodzeniem? Wszystkie, te z CM HP też mają zworki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Grafikę będę kupował przez internet więc ciężki orzech do zgryzienia - zapytam może sprzedawca sprawdzi... No tak do gigabyte mozna wsadzic kontroler obrotów tylko czy temp się utrzymają? Nigdzie nie mozna poczytac za wiele o tej rev.b - o temperaturach przy roznych predkosciach wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Witam. Również nie polecam MSI. Oczywiście sztuka sztuce nie równa a i wersja inna,ale żeby karta miała czasem problemy na fabrycznych ustawieniach, to "trochę" psuje wizerunek firmy. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Wyglada na to ze zmienilem w takim razie upodobania na tego Gigabyte Rev.B ... zastanawiam sie tylko nad temperaturami przy roznych predkosciach wiatraka? I jak zamocowac Zalman'a Fan Mate 2 , ten gigabyte ma 2pin , a fan mate 2 3pin...? ( nie jestem elektronikiem nie znam się kompletnie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Jak kupujesz od producenta karte z fabrycznym OC to masz na to gwarancje, jesli kupisz i podkrecisz to gwarancji nie masz. A jak cos sie stanie to na pewno Tobie wmowia, ze podkrecales i gwarancji nie uznaja. Przewiewna buda tez oczywiscie sie przyda, jesli takowej nie posiadasz to lepiej nie bierz tego MSI 8800GT OC a wez 8800GT bez OC i nie baw sie w OC. jurek911 skoro u Ciebie wariowala na fabrycznych to jak Tobie udaje sie pracowac na 720MHz? :) Edytowane 30 Marca 2008 przez e-tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 No to teraz już całkiem nie wiem co wybrać... Buda bedzie przewiewna ( Rebel 9 + kilka fanderow ) Którą grafikę wybrać tą: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...DR3_256bit.html Czy tą: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_PCI-E_TV.html ( nie patrzcie na ceny ) Ehh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) No dylemat masz ;) Ja bym wzial MSI, aczkolwiek skoro jest tyle narzekan (testy tego jednak nie potwierdzaja) to moze wez tego Gigabyte (zeby sie juz tyle nie glowic, czy wsdzystko bedzie OK) i go troche podkrec. Aczkolwiek temperature zawsze mozna monitorowac. Edytowane 30 Marca 2008 przez e-tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ja tam swoje zdanie podtrzymuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Bierz gigabyta tylko , żeby był ten co na linku co podawałeś dokładnie ten, bo są też inne i lepiej się upewnij , że to ten co na foto ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 CPU3d Fudzilla Mi po prostu wierzyć się nie chce że karta jest lipna na default clock.... Chyba że w Polsce pchają jakieś odrzuty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...