Gregor1230 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Dla mnie gigabyt oferuje dużo więcej niz to droższe msi :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Bierz gigabyta tylko , żeby był ten co na linku co podawałeś dokładnie ten, bo są też inne i lepiej się upewnij , że to ten co na foto ;). Wiem czym różnią się obie rewizje ;) widać gołym okiem po chłodzeniu... Chyba jednak kupie tego Gigabyte i przy dobrze wentylowanej budzie da sobie rade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 To i ja z takim pytaniem się wtrącę, czy bierzecie pod uwage jakieś 8800GT z innej firmy niż gigabyte i MSI ? bo tu widze że MSI nie zadobrze wypada a chwalicie gigabyte a może coś innego ? PS. kilka teamtów wcześniej pytam o sprzęt co by wymienic to włąśnie polecono mi 8800GT z MSI OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ja się zdecydowałem na Gainwarda 512mb za 609zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/39653 Chyba że warto dopłacić do tego galaxy z CM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Najlepszy cena/(jakosc i wydajnosc) jest nowy Gigabajt ;p . Galaxy przereklamowane :) Edytowane 30 Marca 2008 przez grondo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Zastanawia mnie caly czas cisza tego Gigabyte Rev.B ... Czy po podlaczeniu kontrolera obrotow idzie jakos "uciszyc" ta grafike? Ile ma wtedy stopni w stresie / spoczynku? Moglby ktos to potestowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Zastanawia mnie caly czas cisza tego Gigabyte Rev.B ... Czy po podlaczeniu kontrolera obrotow idzie jakos "uciszyc" ta grafike? Ile ma wtedy stopni w stresie / spoczynku? Moglby ktos to potestowac?Jest cichutka, nie masz się o co bać. Zajrzyj do tematu o 88GT to się wszystkiego dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 A co powiecie o T_E_J karcie? Chce ja kupic,ale nie znalazlem zadnych opini na jej temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) @tomek123 Karta ma fajne chłodzonko (ciche i wydajne) i do 650zł warto brać. Edytowane 31 Marca 2008 przez rolo_rn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 W temacie o tej 8800GT jest test o ile dobrze pamiętam z guru3d. Wydaje się to ciekawą propozycją, zwłaszcza że ma wymienione chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 @tomek123 Karta ma fajne chłodzonko (ciche i wydajne) i do 650zł warto brać. Chlodzenie ma dobre fakt,aler naczytalem sie zlych opini o Elitegroup i troche sie boje ze sama karta moze byc niewypalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Tym bardziej, że w PL nie znalazłem jej... a wysyłać na gwarancje w razie czego do .DE... chyba nie zbyt dobry pomysł... Aktualnie obstaje za tym Gigabyte Rev.2 Musze jeszcze poczytac o nim... Edytowane 31 Marca 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 A co powiecie o tym 8800GT jesr gorszy od gigabyte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Tym bardziej, że w PL nie znalazłem jej... a wysyłać na gwarancje w razie czego do .DE... chyba nie zbyt dobry pomysł... Aktualnie obstaje za tym Gigabyte Rev.2 Musze jeszcze poczytac o nim... Sprawa jest taka ze ja mieszkam w de i z gwara by nie bylo problemu,ale sam niewiem.Jakos ta firma do mnie nie przemawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 A co powiecie o tym 8800GT jesr gorszy od gigabyte ?? Gorsze ma tylko chłodzenie, ale można wymienić i nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Czyli jak wszyscy się zgadzają z tym że najlepiej 8800GT z gigabyte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Oczywiscie rev. B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 W kilku słowach ocenic gigabyta rev. B można w ten sposób, tanie, dobre , podkręcalne ponad normę :). Jesli chodzi o tego zalmana to zwalniając go o tak pi razy drzwi o 30-40% jest nie słyszalny , a temperatura jakoś dramatycznie nie podnosi się do góry. Zwrócić należy uwagę , że nie ma na sekcji zasilania radiatorów i to też powinno dać do myślenia , że prawdopodobnie jest lepszej jakości niz w innych , aczkolwiek w planach mam zamiar ją schłodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz_18 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 a co powiecie o palicie z niebieskim chlodzeniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Oj nie tylko w polsce niestety :( @e-tomek ja nigdzie nie pisałem,że sie wywala na def,tylko że "czasami" ma problemy (arty w jednej grze) i nie używam jej na 720Mhz.Co prawda uzyskałem na niej "stabilne" 720Mhz,ale nieprzyniosło to absolutnie żadnego zysku wydajności :( i to jej główne mankamenty. Nie jestem jedynym takim przypadkiem, dlatego wniosek,że coś nie tak z MSI. Inna sprawa,że powyższe modele są lepiej chłodzone,ale czy różnią się np: koścmi tego już nie wiem. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Czyli w sumie zdania są podzielone. A może jak by na MSI dodać kilka radiatorków to nie było by z nią tak źle . I jakie takty ma ten gigabyte i jakie można osiągnąc na ym chłodzeniu jakie ma standardowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 tylko że "czasami" ma problemy (arty w jednej grze) i nie używam jej na 720Mhz.Może byś podał w jakiej grze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A co byscie polecili przy zalozeniu, ze na karte pojdzie Accelero S1 ze 120-stka? Innymi slowy, na chlodzeniu mi kompletnie nie zalezy, byleby plomb nie bylo ;) Gigabyte rev.B (czym sie ona odroznia od rev.A?), czy linkowanego tutaj Leadteka z morele za 600zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Z tego co wiem rev A ma inne chłodzenie, pamięci qimonda ( czy jakoś tak ) i miała problemy z pracą na taktowaniach które dawał Gigabyte. Skoro chcesz wymieniać chłodzenie, to kupuj jak najtańszego referenta, np: tego Leadteka i rób bios moda. Ale biorąc pod uwagę różnicę cenową to brałbym Gigabyte rev B :) No chyba że masz dojście do taniego referenta to się nie zastanawiaj... Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A na ile wykręci się tego 8800GT z gigabyte rev.B na standardowym chłodzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tego to Ci nikt nie powie, bo kazda sztuka sie kreci inaczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 aha i tego nieco właśnie nie lubie. Bo moge go kupić i jak by się okazało że pokręci się mniej jak bym miał z MSI oc który już wykręcony jest tylko że bede obniżał go o pare mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a co powiecie o palicie z niebieskim chlodzeniem ? tu masz co nieco o Palicie wraz z fotkami : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26&st=5460# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Tego to Ci nikt nie powie, bo kazda sztuka sie kreci inaczej ;)Jako były user msi oc edition mogę na jej temat dużo powiedzieć. Zacznę od tego , że waliła artefaktami na defaultowych ustawieniach pod vistą w crysis - zaraz po odpaleniu gry znane zielone nierówne kreski na ekranie - przyczyna quimonda. Miałem referata z chłodzeniem "suszarą" - znacznie glosniejsze i znacznie mniej wydajne od tego zalmana na gigabycie. Sekcja zasilania w tych referatach to jakies nieporozumienie i wogóle poobcinali , wykastrowali ją trochę. Taktowanie msi juz na wstępie jest mniejsze niz w gb i gigus spokojnie sobie daje radę z 700/1700/1840MHz. Bez problemów lata tak jak mam w podpisie 24/7. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Czyli najlepszym wyborem 8800GT jest z gigabyte oczywiście rev.B jak bede miał kupować to kupie ją. A w ceni chyba dużej różnicy nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...