Muzyk84 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Chodzi mi o to, że często gęsto ściągam/wysyłam różne torrenty jednocześnie z trackerów prywatnych i z innych publicznych, ale wiadomo, że dla mnie najważniejsze jest, żeby wysłać dużo danych na pozycjach z trackera, który mi nalicza dane i bada ratio, ale czasem jest tak, że na prywatnym za bardzo nie chce się wysyłać, mało ludzi ode mnie ściąga pozycje, więc mógłbym w tym czasie wysyłać więcej na publiczne (przeciez nic mnie to nie kosztuje:) Moje pytanie brzmi, czy da się ustawić ograniczenia upload'u w uTorrencie tak, żeby w czasie zapotrzebowania na wysyłanie na trackerze ważniejszym dla mnie wysyłał z pełną możliwą prędkością ignorując inne torrenty, a jak nie ma takiego zapotrzebowania (załóżmy, że moje transfery na trackerze prywatnym oscylują około 10 kB/s), to żeby automatycznie klijent przydzielał więcej łącza dla innych torrentów publicznych? Zaznaczam, że wiem, że jest coś takiego jak "wykorzystanie łącza/wysokie-normalne-niskie", ale wydaje mi się, że te priorytetowanie nie działa tak, jakbym chciał Męcze się z tym zagadnieniem już kilka miesięcy, ręcznie przestawiając "wykorzystanie łącza/limit wysyłania" może ktoś zna rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Chodzi mi o to, że często gęsto ściągam/wysyłam różne torrenty jednocześnie z trackerów prywatnych i z innych publicznych, ale wiadomo, że dla mnie najważniejsze jest, żeby wysłać dużo danych na pozycjach z trackera, który mi nalicza dane i bada ratio, ale czasem jest tak, że na prywatnym za bardzo nie chce się wysyłać, mało ludzi ode mnie ściąga pozycje, więc mógłbym w tym czasie wysyłać więcej na publiczne (przeciez nic mnie to nie kosztuje:) Moje pytanie brzmi, czy da się ustawić ograniczenia upload'u w uTorrencie tak, żeby w czasie zapotrzebowania na wysyłanie na trackerze ważniejszym dla mnie wysyłał z pełną możliwą prędkością ignorując inne torrenty, a jak nie ma takiego zapotrzebowania (załóżmy, że moje transfery na trackerze prywatnym oscylują około 10 kB/s), to żeby automatycznie klijent przydzielał więcej łącza dla innych torrentów publicznych? Zaznaczam, że wiem, że jest coś takiego jak "wykorzystanie łącza/wysokie-normalne-niskie", ale wydaje mi się, że te priorytetowanie nie działa tak, jakbym chciał Męcze się z tym zagadnieniem już kilka miesięcy, ręcznie przestawiając "wykorzystanie łącza/limit wysyłania" może ktoś zna rozwiązanie? mysle ze sie nie da napisz do nich moze kiedys dodadza taka opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...