borsuk_1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Witam Wymieniał ktoś już wentyl w Pentagramie QVC 100Cu? Jeśli tak to proszę o jakieś podpowiedzi, chyba, że to nierealne/nieopłacalne. Po prostu łożyska się już wytarły a szkoda mi go, bo dobry cooler i myślałem co by wymienić sam wiatraczek na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Dobry? :/ Jaki procesor to chłodzi? Raczej nie za bardzo wymienisz ten wentyl. Jeśli już, możesz zrobić jakąś prowizorkę, np. wywalić stary wentyl i przymocować jakoś do radiatora nowy wentylator 92mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Myślałem, żeby wykręcić stary i w jego miejsce przymocować z pomocą przerobionego oryginalnego uchwytu lub poxipolu nowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Myślałem, żeby wykręcić stary i w jego miejsce przymocować z pomocą przerobionego oryginalnego uchwytu lub poxipolu nowy... Witam jasne że wymienisz sam pracuję na serwisie w sklepie komputerowym i mamy(a raczej mieliśmy) na półce za 22 zł wentylatory do tych modeli napisz do mmv.pl do serwisu gdzie najszybciej dostaniesz w Twojej okolicy , bądz może masz jeszcze gwarancję na ten cooler wkońcu 24mce jeżeli jeszcze nie minęły to serwis drzwi do drzwi i będzie wymianka za free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 @GRID3 - Niestety nie mam już gwarancji. Mówisz, żeby na mmv.pl w dziale serwis sos napisać pytanie z prośbą udzielenia mi informacji gdzie w Krakowie dostanę taki wentylator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 hmm ja mialem podobny problem ze swoim qvc 120 cu + wiekszy troche ale podobna sprawa i stanelo na tym ze zdjalem ten co sie zatarl i powiesilem z przodu prowizorycznie inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 stanelo na tym ze zdjalem ten co sie zatarl i powiesilem z przodu prowizorycznie innyO właśnie :) Innego wyjścia nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Widziałem kiedyś na necie poradnik jak wymienić wentylator w tym chłodzeniu. Niestety nie potrafię teraz znaleźć. Poradnik mógł dotyczyć zalmana tego rodzaju. Wymiana nie była zbytnio skomplikowana. Należało w wentylatorze chyba 92mm przeciąć elementy mocujące silnik do korpusu, następnie dwa ramiona przewiercić w odpowiednim miejscu i przykręcić na śróbki jak oryginalny wentylator. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 No ale skoro GRID3 mówi, że jest to niejako część wymienna? Jeżeli nie dostanę pasującego wentyla to rzeczywiście kupię jakiś cichy wentylator, który się deko zmodyfikuje, tylko czy takie rozwiązanie ma sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...