Skocz do zawartości
szachy1000

Pomozcie Zlozyc Zestwik Tylko Do Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

koledzy pogonilem swojego quada do 4Ghz ale nie daje rady juz na chlodzeniu powietrzem bo w stresie robi mi sie 70-75 stopni, musze wiec przejsc na wode:)

jako ze mam ograniczony budzet to zakupilem pompe zintegrowana z blokiem cpu - http://www.cooling.pl/swiftech-apogee-driv...ukt,363636.html

doradzcie jakie "czesci" mam jesze dokupic, mozecie podawac linki z coolinga bo chyba tam bede kupowal

odrazu powiem ze wyglad, glosnosc nie ma dla mnie zadnego znaczenia, pomozcie zlozyc cos fajnego za umiarkowana kaska

z gory dzieks

Edytowane przez szachy1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG ta pompa jest droższa nic cały zestaw.

Wejdź na cooling.pl i zobacz sobie.

CPU: Frost 3 Duo ~99zł

Pompka: Black Water Silent Pump 12V ~99zł

Chłodnica: Black Water Advanced 122 rev. 2.0 + 2 x Acutake 120mm ~130zł

Jakieś węże i złączki, płyn i masz chłodzonko spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG ta pompa jest droższa nic cały zestaw.

Wejdź na cooling.pl i zobacz sobie.

CPU: Frost 3 Duo ~99zł

Pompka: Black Water Silent Pump 12V ~99zł

Chłodnica: Black Water Advanced 122 rev. 2.0 + 2 x Acutake 120mm ~130zł

Jakieś węże i złączki, płyn i masz chłodzonko spoko :)

no ale pompa z blokiem juz kupione, leza przede mna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rollercoasterfreak

witam,

koledzy pogonilem swojego quada do 4Ghz ale nie daje rady juz na chlodzeniu powietrzem bo w stresie robi mi sie 70-75 stopni, musze wiec przejsc na wode:)

jako ze mam ograniczony budzet to zakupilem pompe zintegrowana z blokiem cpu - http://www.cooling.pl/swiftech-apogee-driv...ukt,363636.html

doradzcie jakie "czesci" mam jesze dokupic, mozecie podawac linki z coolinga bo chyba tam bede kupowal

odrazu powiem ze wyglad, glosnosc nie ma dla mnie zadnego znaczenia, pomozcie zlozyc cos fajnego za umiarkowana kaska

z gory dzieks

Piszesz ze chcesz złożyć coś fajnego za umiarkowaną kasę i kupujesz biedny bloczek Swiftecha za 330zł skoro za 300zł da się już złożyć dosyć porządne WC na same CPU :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rollercoasterfreak

Nie wiedziałem że Apogee GT to "biedny bloczek"... Laing DDC [lub tez Swiftech MCP 350, jak kto woli] to też jedna z najlepszych pompek.

@ManhunT666

1.Ciekawe ile dostanie za pompkę i ile będzie czekał na kupca...

2. 330 za pompkę to żaden problem, Swiftech MCP655 + przesyłka = 330zł

Plusem tej hybrydy jest też oczywiście uproszczenie układu i oszczędzanie miejsca.

Jeśli chcesz żeby temperatury były "w normie" to coś takiego powinno wystarczyć:

- Black Water Advanced 122 rev. 2

- trójnik albo Swiftech MCRES/O-tank 170 [byłbym chyba za O-Tankiem, Swiftech nie jest za dobry jeśli chodzi o napełnianie układu]

- zamiast reza i chłodnicy Black Water możesz wziąć Swiftech MCR220 QP - RES - to chłodnica z rezem [swoją drogą wg. Swiftecha to dedykowany sprzęt do twojej pompki, ale to tak na marginesie, jak masz miejsce to O-tank będzie lepiej wyglądał]

- kroćce Swiftech NK10 albo szybkozłączka skręcana 8/10 [ 4 jeśli bierzesz rez+chłodnica, 2 jeśli chłodnicę Swiftecha]

- węże Innovatek 7,5/9,5 [tak z 2 metry, jeden by pewnie starczył ale jeśli to pierwsze chłodzenie to zawsze coś może pójść nie tak a przesyłka kosztuje tyle co metr węża...]

No i masz zestaw, trzeba by do niego jeszcze coś wlać ale tu zamiast drogich rozwiązań typu Feser [który jest o tyle dobry że nie przewodzi prądu] jest jeszcze tańsza opcja, woda destylowana/demineralizowana + jakieś Borygo.

Jeśli weźmiesz złączki NK10 to przydadzą się jeszcze opaski zaciskowe na węże żeby sie nie ześlizgnęły z kroćca.

Edytowane przez LiquidForce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz żeby temperatury były "w normie" to coś takiego powinno wystarczyć:

- Black Water Advanced 122 rev. 2

- trójnik albo Swiftech MCRES/O-tank 170 [byłbym chyba za O-Tankiem, Swiftech nie jest za dobry jeśli chodzi o napełnianie układu]

- zamiast reza i chłodnicy Blawc Water możesz wziąć Swiftech MCR220 QP - RES - to chłodnica z rezem [swoją drogą wg. Swiftecha to dedykowany sprzęt do twojej pompki, ale to tak na marginesie, jak masz miejsce to O-tank będzie lepiej wyglądał]

- kroćce Swiftech NK10 albo szybkozłączka skręcama 8/10 [ 4 jeśli bierzesz rez+chłodnica, 2 jeśli chłodnicę Swiftecha]

- węże Innovatek 7,5/9,5 [tak z 2 metry, jeden by pewnie starczył ale jeśli to pierwsze chłodzenie to zawsze coś może pójść nie tak a przesyłka kosztuje tyle co metr węża...]

No i masz zestaw, trzeba by do niego jeszcze coś wlać ale tu zamiast drogich rozwiązań typu Feser [który jest o tyle dobry że nie przewodzi prądu] jest jeszcze tańsza opcja, woda destylowana/demineralizowana + jakieś Borygo.

Jeśli weźmiesz złączki NK10 to przydadzą się jeszcze opaski zaciskowe na węże żeby sie nie ześlizgnęły z kroćca.

sliczne dzieki o taka porade mi chodzilo:)

a czy na chlodnice nie powinienem zalozyc jakiegos wentylka?

@ManhunT666

1.Ciekawe ile dostanie za pompkę i ile będzie czekał na kupca...

2. 330 za pompkę to żaden problem, Swiftech MCP655 + przesyłka = 330zł

Plusem tej hybrydy jest też oczywiście uproszczenie układu i oszczędzanie miejsca.

najwiekszym plusem tego zestawu jest ot ze go kupilem na allegro od kolesia za 260 zeta:)

Edytowane przez szachy1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup chlodnice black water 123 advenced do tekgo 6 acutake 2 złaczki swiftecha nk10 wężyk jakiś i będzie git ....

- zamiast reza i chłodnicy Black Water możesz wziąć Swiftech MCR220 QP - RES - to chłodnica z rezem [swoją drogą wg. Swiftecha to dedykowany sprzęt do twojej pompki, ale to tak na marginesie, jak masz miejsce to O-tank będzie lepiej wyglądał]

czemu proponujesz rezik na który posiadacze narzekają :> znam takich co wymieniali o tanka na mcresa ...

Swiftech MCR220 QP - RES - by pasował do idei tego pompo-bloczku;) najbardziej kompaktowy zestaw

Edytowane przez Arni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup chlodnice black water 123 advenced do tekgo 6 acutake 2 złaczki swiftecha nk10 wężyk jakiś i będzie git ....

czemu proponujesz rezik na który posiadacze narzekają :> znam takich co wymieniali o tanka na mcresa ...

Swiftech MCR220 QP - RES - by pasował do idei tego pompo-bloczku;) najbardziej kompaktowy zestaw

wybiore Swiftech MCR220 QP - RES

jaki na to polecacie wiatrak, czy wogole go brac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi