PeterMac Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) mam zamiar kupić sobie nowy monitor a konkretnie Dell 2408WFP ale chce go kupić na eBay-u za granicy a konkretnie z Wielkiej Brytani ponieważ ceny są b.atrakcyjne ~1760zł + ~200zł wysyłka do Polski ubezpieczona, ale mam teraz pytanie czy dodatkowo bedzie trzeba płacić jeszcze jakieś cło ? i jak wygląda sprawa z gwarancją czy jest ważna w polsce skoro monitor jest zakupiony za granicą ? Interesuje mnie np. ta aukcja http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...A:IT&ih=008 Jesli ktoś tak właśnie zakupił czy mógłby polecić konkretnego sprawdzonego sprzedawce na ebay'u i ile go dokładnie wyniosło juz z kosztami przesyłki Edytowane 29 Marca 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wiec tak : cla nie ma bo ogolnie w uni jest zniesione clo na podzespoly komputerowe . Co najwyzej podatek moglbys musiec zaplacic , w anglii 17,5% w polsce 22% , czyli 5,5% roznicy doplacic . Ale nie koniecznie gdyz juz wiele razy cos sprowadzalem z anglii o wiele wiekszej wartosci oraz wiele razy sam z anglii wysylalem do poslki i nigdy nie bylo zadnych problemow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 juz bym nie kombinowal tak tu juz ci wynosi cos kolo 2 tys doklep jeszcze 166 zł i masz lepszy monitorek BENQ 24" LCD FP241W juz masz go za 2166 zł w Polsce masz na miejscu gware itp :) ps sam sie głowie jaki monitor wybrac i to mnie juz wk... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacadooo Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jesli ktoś tak właśnie zakupił czy mógłby polecić konkretnego sprawdzonego sprzedawce na ebay'u i ile go dokładnie wyniosło juz z kosztami przesyłki Ja mógłbym polecić sprzedawce PCBUYIT. Mieszkałem w UK przez kilka lat i ten sprzedawca ma dobra opinię. Mają także własny normalny sklep internetowy. Dodatkowo masz u nich 4 lata gwarancji DELL (ważnej także w Polsce). Warunkiem jest tylko zgłosić zakup w Dellu Polska, a oni już u siebie w systemie przetransferują gwarancję. Jest to informacja od od Dell UK, z którym rozmawiałem przed zakupem monitora. Jeśli dobrze umiesz angielski to jest dobre forum http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=691143. Są tam, także moje posty przedstawiające problemy z moim monitorem. Zamieściłem tam też zdjęcia mojego monitora, który de facto zwróciłem i czekam na rev.01. (http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=6750380#post6750380). Sporo osób mam problem z jaśniejszą lewą lub prawą stroną monitora. Dodatkowo u mnie pojawiał sie jasny pionowy pas podczas oglądania DVD. Tu jest niestety loteria i z tego powodu nie kupilbym tego monitora w Polsce za taka cene jak 3000 zl. ale już za 2000 można się zastanawiać. Ja sugerowłabym Ci poczekać na nową rewizję. Mam nadzieję, że wówczas jeszcze raz się zdecyduję. Generalnie obraz świetny i ta powierzchnia pracy...1920x1200. Myslałem o Benq 241w, ale po tym jak ludzie narzekali na serwis to dałem sobie spokój i czekam cierpliwie. Albo na dell'a albo samsunga z s-pva. Benq nie kupiłbym również z powodu obecności na rynku przez dłuższy czas. To już nie jest najnowszy monitora. W Dell'u ilość możliwych połączeń, wbudowany ubs hub i czytnik kart to świetna sprawa. Także ja czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=691143. Są tam, także moje posty przedstawiające problemy z moim monitorem. Zamieściłem tam też zdjęcia mojego monitora, który de facto zwróciłem i czekam na rev.01. A kiedy ten rev.01 ma wejsc? Na aukcjach nic o rev nie pisze to pytac sprzedawcow na ebay? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Hej, też mam zamiar nabyć ten monitor. Trwa w tej chwili kumulacja w serwisie kumulator.pl - działa to na zasadzie odwrotnego allegro tj. zbiera się kilka osób, które chcą kupić dany towar i różni sprzedawcy licytują się by zaoferować jak najniższą cenę. Czym więcej osób będzie chętnych tym lepsze ceny można wynegocjować ze sprzedawcami :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no stronka z nawet fajnym pomyslem ale widze ze malo rozkrecona, ciekawe ile tam faktycznie producentow/sprzedawcoc powaznych zaglada?badz co badz jak zakonczyla sie ta wasza kumulacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...