Skocz do zawartości
Grinch

Płytka SDR & DDR, która ?

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchaj mialem u siebie wszystkie chyba egzemplarze tych XPkow od 0251 do 0309 bzdura totalna jest to ze jedne sa lepsze od drugich. Dobre sa te ktore byly wyciete jak najblizej srodka wafla. Ja osobiscie mam 0303 i jest u mnie odpalony na 1100 MHz bo nie chce mi sie zmieniac plyty glownej lezy w moim starym stabilnym szrocie na KT133 co wiecej nie wypisuje mi nawet ze to jest Athlon tylko UNKNOWN PROCESSOR i zasadniczo mnie to wali codziennie opierdalam sprzet ludziom ktory nie wykozystaja go nawet w 10 % ale nie dziadek wezmie sobie PIV 2.4GHz zeby mu internet szybko chodzil. Fakt mialem duzo radosci jak wybieralismy sobie te procki byl naprawde niezly fun bo testowalismy je chyba na wszystkich plytach jakie byly na gieldzie i jedno jest pewnie te procki naprawde zajebiscie sie kreca wszystkie tylko wymagaja bardzo bardzo dobrych pamieci albo chlodzenia i wykrecenia napiec jak sie tylko da. Ale jak ja widze ze ktos krecac FSB na 213 MHz na bezfirmowych pamieciach 333 placze ze mu nie wychodzi no to nie mam wiecej pytan.

W ogole nie wiem macie jakies problemy z potencja? Ja rozumiem podkrecic powiedziec sobie udalo mi sie rany te wasze sygnaturki wygladaja tak jak byscie sie klocili ktory ma dluzszego fliutka :P

Oke sorka troche sie rozgadalem

Krzysiek

PS. Domyslam sie ze mnie zj***cie na maksa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dobre dobre :P Co do sygnaturek, to ja tą swoją napisałęm poto tylko aby przy następnym topicu z mojej strony nikt snie nie pytał jaki mam sprzęt itp. :D Z drugiej strony jest to jakaś tam informacja dla nas co z czym działa, jak się kręci itp itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie wlazlem na to forum bo chcialem popatrzec na ile ludziom udalo sie podkrecic te procki. Tylko przestaje rozumiec poco wpierdzielac taka kase w sprzet. Rozumiem kupic sobie wypas obudowe przerobic ja kupic naprawde dobry monitor LCD ale nie rozumiem poco ladowac taka kupe kasy w sprzet ktory nie rozni sie od sprzetu za polowe mniej kasy tym ze ma o 20 klatek wiecej w UT albo ponad 1000 tys pkt w 3D Marku.

A ja poprostu ze swojego miejsca obserwuje jak ludzie kupuja sprzet. Ostatnio koles kupil wypasiony zestaw za 6000 i do tego obudowe Techmastera w srodku bylo totalnie wszystko po czym po 4 dniach przyniosl zjarany zasilacz i sie dziwil dlaczego bo on koniecznie musial miec Radka ze 128 mega ramu. Albo ktos kupuje komputer do pracy biurowej z pelnym Pentium i do tego monitor za 500 zeta bo 2 GHz zajebiscie brzmi. A w ogole najlepiej jest jak wychodzi nowy chip albo jakis inny komputer swiat. Po ostatnim tescie nagrywarek wszyscy koniecznie chcieli kupowac Samsungi ktore sypia sie tak ze w ciagu roku sprzet jest wiecej w serwisie niz pracuje w domu. Ehhh

Whatever.... rozbawiony Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPROSTOWANIE!!! :D

Nie mowilem o kreceniu typu 1700+@2000+ mowilem o bardziej ekstremalnym o/c na plycie tej nie manp.: mozliwosc zmiany vcore, vdimm itd. itp. a bez tego raczej extreme o/c is impossible ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyedytuj sobie biosik tej plytki jest tam troche nie wlaczonych opcji kto wie moze nastepna wersja pozwoli na jakies bardziej zaawansowane ustawienia. Przeciez ta plytke wsadza sie do najtanszej obudowy montuje dysk 20 gb wsadza na to najmniejszego dostepnego durona wrzuca windows 98 i wypycha do firmy w calosci z monitorem za niewiele ponad 1000 zlotych. Fakt 3 miechy temu taki sprzet szedl na SD-Ramach teraz idzie na DDRach :P ale klient nasz Pan. W kazdym razie ta plytka jest napewno lepsza od kilku markowych urzadzen bo bije je wyposarzeniem i cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[smaug] doskonale Cię rozumiem ale chyba (skoro sprzedajesz sprzęt) powinieneś się cieszyć, że ludzie chcą kupować drogi sprzęt. A to czy wykorzystają go 5% i czy właściwie wybierają to już ich zmartwienie (wiem z doświadczenia że przekonywanie niektórych by wybrali rozsondniej jest czasem niemożliwe) :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...