halo?! Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Witam. Mamy tutaj mały problem. Rodzinka kupiła sobie kartę dźwiękową "Creative SB Audigy SE OEM" do kompa, bo ich zintegrowana na wystarczała, nie ważne. Ważne jest to, że owa karta po podłączeniu, zainstalowaniu nie działa. Potarzam: komputer wykrywa i instaluje kartę, jednakże nie wychodzi z niej żaden głos. Męczyłem się troszkę przy tym, update biosa, zabawy z windows'em i nic. Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem i wie jak pomoc? Jak mówiłem komp ma swoje lata. Płyta główna: Biostar P4VTC. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Zintegrowana wyłączona w biosie? Pokaż screena z surround mixera. Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Zintegrowana wyłączona w biosie? Zintegrowana została wyłączona z pozycji windowsa, a sterowniki usunięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 No to spróbuj wyłączyć ją w biosie, bo najprawdopodobniej to przyczyna problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 No to spróbuj wyłączyć ją w biosie, bo najprawdopodobniej to przyczyna problemów. Ok. Dzisiaj się do rodzinki przejdę, bo oczywiście komp nie jest u mnie w domku i spróbuje. Btw. Jeszcze takie pytanie bez podłączonego zasilania windows nie wykryłby karty czy wykrył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Bez zasilania podłączonego do czego? :D Nie masz przypadkiem wyciszonych kanałów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Dobra nieważne :), wyłączenie karty dźwiękowej zintegrowanej w biosie nic nie dało, nadal nie ma dźwięku. Nic nie jest wyciszone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Czym testujesz czy jest czy tez nie ma dzwieku. Np. w winampie przy zmianie karty dzwiekowej trzeba ja recznie wskazac w ustawieniach programu bo domyslnie wskakuje jakas karta wirtualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Czym testujesz czy jest czy tez nie ma dzwieku. Np. w winampie przy zmianie karty dzwiekowej trzeba ja recznie wskazac w ustawieniach programu bo domyslnie wskakuje jakas karta wirtualna. nie ma dźwięku jak włączam windowsa, po 2 w różnych odtwarzaczach, vplayerze i winampie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...