Skocz do zawartości
piotres

Acer N35 - Problem Z Formatowaniem Pamieci :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem z moim PDA Acer N35, ktorego uzywam tylko jako nawigacji w samochodzie . Jest to PDA z systemem windows mobile 2003. Otoz zawsze po uzyciu jako nawi PDA laduje na 100% i chowam do schowka w samochodzie do momentu kolejnego uzycia, oczywiscie wylaczajac przedtem, i tak sobie lezy z 3 tygodnie . Mam zainstalowane (a raczej mialem) tam Automape , igo 2006 i spolszczenie windowsa - marchevka . Jeszcze do niedawna wszystko bylo OK . Teraz zauwazylem ze na ogol jak po tych 3 tygodniach wyjme nawi ze schowka to bateria jest bardzo bliska wyczerpaniu, mimo ze przed wlozeniem miala 100% a nawi przeciez byla wylaczona. Podlaczam ja do ladowarki i sie laduje na 100% .

Lecz dzis nie chciala mi sie wogole uruchomic, a ostatni raz wlaczalem ja z 2 tyg temu . Po podlaczeniu do ladowarki ujrzalem "sformatowanego" windowsa - usunely sie z niego wszystkie programy, spolszenie takze, zostal goly windowsa i to co jest na karcie SD . Uruchomil sie tak jak przy pierwszym uruchomieniu widowsa - jakies kalibracje ekranu itp . Po prostu sformatowal sie jak bateria padla :mur: .

I teraz pytanie dlaczego ta bateria tak szybko pada jak pda jest nie uzywane ? :oops: Jak zapobiec utracie plikow przy padzie baterii ? Co zrobic by nie padala tak szybko ? :mad: :oops:

Bardzo was prosze o pomoc, dodam ze kolega ma identyczne PDA i takze mu sie zrobilo cos takiego jak u mnie juz 2 razy, a nawi uzywa w podobny sposob :oops: .

Z gory wielkie dzieki za pomoc

pozdr.

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc... Bateria się zużywa i działa coraz krócej. Może tym razem było trochę zimniej i przez to szybciej się rozładował. Zabieraj go do domu.

Czemu się sformatował? WM 2003 to technologia przed potopowa. Bez prądu traci pamięć i się formatuje. Paranoja.

Pozbyli się tego w WM 5 ale on Ci nie pójdzie na tym Acerze.

Swoją drogą... Acer n35 pracuje na protokole GPS NIMEA, która pamięta jeszcze lata 90 a w wojsku funkcjonował już w latach 80. To koszmar. Polecam Ci wymianę na cokolwiek innego z Sirf Star III. Np. Mio P350, tani a dużo lepszy niż Acer.

A tak na przyszłość pdaclub.pl Tam kieruj lepiej swoje pytania o PDA;)

Edytowane przez kenfollet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o sam GPS to jak za te cene - zaplacilem 450 zl za PDA w idealnym stanie i kompletem akcesoriow to jest super !

Czasami dlugo lapie zasieg przy uruchomieniu, ale jak juz zlapie to nie traci :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi