piotres Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Witajcie Mam problem z moim PDA Acer N35, ktorego uzywam tylko jako nawigacji w samochodzie . Jest to PDA z systemem windows mobile 2003. Otoz zawsze po uzyciu jako nawi PDA laduje na 100% i chowam do schowka w samochodzie do momentu kolejnego uzycia, oczywiscie wylaczajac przedtem, i tak sobie lezy z 3 tygodnie . Mam zainstalowane (a raczej mialem) tam Automape , igo 2006 i spolszczenie windowsa - marchevka . Jeszcze do niedawna wszystko bylo OK . Teraz zauwazylem ze na ogol jak po tych 3 tygodniach wyjme nawi ze schowka to bateria jest bardzo bliska wyczerpaniu, mimo ze przed wlozeniem miala 100% a nawi przeciez byla wylaczona. Podlaczam ja do ladowarki i sie laduje na 100% . Lecz dzis nie chciala mi sie wogole uruchomic, a ostatni raz wlaczalem ja z 2 tyg temu . Po podlaczeniu do ladowarki ujrzalem "sformatowanego" windowsa - usunely sie z niego wszystkie programy, spolszenie takze, zostal goly windowsa i to co jest na karcie SD . Uruchomil sie tak jak przy pierwszym uruchomieniu widowsa - jakies kalibracje ekranu itp . Po prostu sformatowal sie jak bateria padla :mur: . I teraz pytanie dlaczego ta bateria tak szybko pada jak pda jest nie uzywane ? :oops: Jak zapobiec utracie plikow przy padzie baterii ? Co zrobic by nie padala tak szybko ? :mad: :oops: Bardzo was prosze o pomoc, dodam ze kolega ma identyczne PDA i takze mu sie zrobilo cos takiego jak u mnie juz 2 razy, a nawi uzywa w podobny sposob :oops: . Z gory wielkie dzieki za pomoc pozdr. Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Więc... Bateria się zużywa i działa coraz krócej. Może tym razem było trochę zimniej i przez to szybciej się rozładował. Zabieraj go do domu. Czemu się sformatował? WM 2003 to technologia przed potopowa. Bez prądu traci pamięć i się formatuje. Paranoja. Pozbyli się tego w WM 5 ale on Ci nie pójdzie na tym Acerze. Swoją drogą... Acer n35 pracuje na protokole GPS NIMEA, która pamięta jeszcze lata 90 a w wojsku funkcjonował już w latach 80. To koszmar. Polecam Ci wymianę na cokolwiek innego z Sirf Star III. Np. Mio P350, tani a dużo lepszy niż Acer. A tak na przyszłość pdaclub.pl Tam kieruj lepiej swoje pytania o PDA;) Edytowane 31 Marca 2008 przez kenfollet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Jesli chodzi o sam GPS to jak za te cene - zaplacilem 450 zl za PDA w idealnym stanie i kompletem akcesoriow to jest super ! Czasami dlugo lapie zasieg przy uruchomieniu, ale jak juz zlapie to nie traci :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...