Skocz do zawartości
Przemol

JAKA KARTA SIECIOWA

Rekomendowane odpowiedzi

Tez mam taka karte Realtek RTL8139 spisuje mi sie bardzo dobrze :P

3com jest diabelnie drogi, ale ponoc jest tez calkiem dobry. Jesli

bym mial wybierac to bez zastanowienia biore 3com'a :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro juz o sieciowkach to co mozecie powiedziec o 3COM 3C905B-COMBO? Kupilem taka nowke okazyjnie za 95zl :) (w sklepach widzialem za 2-2.5 razy tyle) tylko jakos nie moge znalezc testow sieciowek :/ i nie wiem jak ta karta prezentuje sie na tle innych 3comow czy inteli..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SURECOM EP-320X-R 100/10/M PCI. Wszyscy na naszej sieci LAN też takie mają. Transfery do 60 MBit/s dochodzą ... czy to dużo ? Teoretycznie powinno być 100 ... jak ma się sytuacja na innych kartach sieciowych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SURECOM EP-320X-R 100/10/M PCI. Wszyscy na naszej sieci LAN też takie mają. Transfery do 60 MBit/s dochodzą ... czy to dużo ? Teoretycznie powinno być 100 ... jak ma się sytuacja na innych kartach sieciowych ?

Sporo - pamietaj ze w miedzyczasie sa jeszcze inni uzytkownicy :)

Na dobrym sprzecie (siec 3COM i Intel) wyciagam w praktyce do 80 mbit/s i jest to bardzo dobry wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro juz o sieciowkach to co mozecie powiedziec o 3COM 3C905B-COMBO? Kupilem taka nowke okazyjnie za 95zl :) (w sklepach widzialem za 2-2.5 razy tyle) tylko jakos nie moge znalezc testow sieciowek :/ i nie wiem jak ta karta prezentuje sie na tle innych 3comow czy inteli..

Bardzo dobra karta - jak wszystko z 3COM (prawie)

jeśli nie 3COM to Lucent - ale to już inna klasa...

a jeśli ktoś chce tanio to bezapelacyjnie D-Link - od pewnego czasu mają naprawde dobry i tani sprzęt do zastosowań domowych!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega Mighn Taghor chyba o wyrobach intela nie slyszal ! bo gdyby slyszal to by napisal ze po 3 com'ie jest intel a nie lucent :)

IMHO dorze napisał bo kolejnosć jest taka INTEL > 3Com >>> reszta (np lucent). :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o Copmex RE100TX.

że jest to dobra prosta karta sieciowa (mam 2 taki i sprawują się ok) Nie jest to oczywiście 3com czy Intel (gdzie konfigurować można chyba wszystko łącznie z numerami MAC :D ) ale w zastosowaniach domowych sprawuje się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...