Skocz do zawartości
Shadyhunter

Rozłączanie Wi-fi...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie...

Posiadam access point Linksys WAP54G.

Problem polega na tym,że co jakiś czas (5-15 minut) tracę połączenie z AP i tym samym z internetem.Czasami potrafi działać kilka godzin,ale jak już się raz się rozłączy to potem jest seria disconnectów.Teraz działa wyjątkowo długo bo jakieś 30 minut :P

Próbowałem już format,testowałem na trzech odbiornikach (2 Linksysy i 1 Sagem od Neo),używałem softu od linksysa,który nie dojść,że miesza w systemie to jeszcze nie rozwiązuje problemu,a także wyłączałem usługę odpowiedzialną za konfiguracje kart wi-fi w windowsie (wyczytałem,że to jest rozwiązaniem).

Niestety żadne z powyżej wymienionych nie przyniosło efektów.

Przez pierwszy tydzień od posiadania wi-fi wsio działało dobrze dopiero potem zaczęło się kaszanić.

Nie jest to wina sygnału ponieważ komputer piętro niżej jak i na tym samym piętrze nie ma takich problemów a AP mamy na strychu.Problem występuje tylko na moim komputerze.

System to XP z SP2

Jeżeli to istotne to procesor to AMD X2 4200+

Edytowane przez Shadyhunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zakładam nowego tematu bo mam podobny problem mam podobny problem

posiadam wi-fi z asusa dołączone do płyty głównej i router d-link 524

otóż mi też się rozłącza internet na tym komputerze z wi fi i musze wybierac w połączeniach internetowych opcje napraw a nie zawsze to skutkuje niech mi ktoś dopomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi