pastor Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Wlasnie czy duza i jaka jest roznica miedzy blokiem klejonym a lutowanym prosze o odpowiedz jakis ekspertow w tej sprawie. Duze sa straty na oddawaniu ciepla czy nie ma zadnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 kleojny przenosi cieplo najmniej , lutowany lepiej ale idealnego przeniesienia ciepla nie uzyskasz bo cyna ma mniejszy wspulczynnik przewodnosci cieplnej niz miedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 kleojny przenosi cieplo najmniej , lutowany lepiej ale idealnego przeniesienia ciepla nie uzyskasz bo cyna ma mniejszy wspulczynnik przewodnosci cieplnej niz miedz.kto mówi o cynie... mozesz lutować na srebrze na twardo wtedy jest idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 nawet jakbys chcial to nie uda ci sie uzyskac idealnej przewodnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 nawet jakbys chcial to nie uda ci sie uzyskac idealnej przewodnosci. może i nie uzyskasz przewodości ale po co ci ona że tak powiem blok ma odbierać ciepło dolną powierzchnią a nie całym blokiem więc ja nie widzę sensu by blok lutować lub traktować klejem A tak na marginesie p3dzi0r gdzie twoje bloki do testów :lol: :lol: :lol: jakiś nie przesłałeś ich do mnie jesteś bardz słowny ale to taki margines ! Test już w przyszłym tygodniu na mod-case.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 nawet jakbys chcial to nie uda ci sie uzyskac idealnej przewodnosci. może i nie uzyskasz przewodości ale po co ci ona że tak powiem blok ma odbierać ciepło dolną powierzchnią a nie całym blokiem więc ja nie widzę sensu by blok lutować lub traktować klejem A tak na marginesie p3dzi0r gdzie twoje bloki do testów :lol: :lol: :lol: jakiś nie przesłałeś ich do mnie jesteś bardz słowny ale to taki margines ! Test już w przyszłym tygodniu na mod-case.com napisalem ze jak sie uwne to wysle , pisales ze do 15 majom byc , wiec mialem wyslac najdalej 11 zeby doszly, wiec jezeli nie udalo mi sie do 11 to juz mialem niewysylac , chyba ze jeszcze czekasz (ale tego to juz niewiem bo terminy byly podane wiec nie pisz ze jestem nieslowny) aha i jedno pytanie , tam na twojej stronie z tym banerem o blokach , co to za blok co wyglonda podobnie do nukleona a ma tylko 2 krocce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 p3dzi0r no wiesz... maze'a3 nie poznajesz? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 dzieki za odpowiedzi, bo mate mnie sie pytal czy wole klejonego nukleona czy lutowanego i tak doszedl do wniosku ze jak by robil lutowane to by musial cene podniesc:( . no i bede mial klejonego juz niedligo to zapodam testy>:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 nawet jakbys chcial to nie uda ci sie uzyskac idealnej przewodnosci. może i nie uzyskasz przewodości ale po co ci ona że tak powiem blok ma odbierać ciepło dolną powierzchnią a nie całym blokiem więc ja nie widzę sensu by blok lutować lub traktować klejem A tak na marginesie p3dzi0r gdzie twoje bloki do testów :lol: :lol: :lol: jakiś nie przesłałeś ich do mnie jesteś bardz słowny ale to taki margines ! Test już w przyszłym tygodniu na mod-case.com napisalem ze jak sie uwne to wysle , pisales ze do 15 majom byc , wiec mialem wyslac najdalej 11 zeby doszly, wiec jezeli nie udalo mi sie do 11 to juz mialem niewysylac , chyba ze jeszcze czekasz (ale tego to juz niewiem bo terminy byly podane wiec nie pisz ze jestem nieslowny) aha i jedno pytanie , tam na twojej stronie z tym banerem o blokach , co to za blok co wyglonda podobnie do nukleona a ma tylko 2 krocce ? ja tam widze 3 ale może jestem ślepu a tam w banerze są bloki miko, mate i cpc te co są narazie u mnie na testach czekam dalej na inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A jakby pokleić Thermopoxem 85 CT ? Ciekawe czy wytrzyma, n i byłaby lepsza przewodniść niż przy na poxipolu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 przewodnosc laczenia nie ma zbyt duzego znaczenia, dden oferuje wersje z pleksa jako top, a chyba nie jest to najlepiej przewodzacy material. najwieksza role gra szczelnosc. tez sie ostatnio tym interesowalem, bo moje bloczki przychodza w srode z frezowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...