Celin Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Czy zna ktoś jakiś zakład zajmujący sie lakierowaniem proszkowym, najlepiej w Legionowie, ostatecznie północnej Warszawie? B-) szukam w googlu i nic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Jak nie ma w google to nie istnieje! Klyk nr1 lakierowanie+proszkowe+warszawa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Edytowane 31 Marca 2008 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 sparwdzilem "pobliskie" warsztaty i jednak do najblizszego punktu z lakierowaniem proszkowym mam jakies 25km :/ jakos nei chce mi sie tyle zasuwac wiec chyba zrobie to sprayem. i tu mam pytanie, jakiej farby uzyc aby sie nie rysowalo po malowaniu, czy pierw trzeba potraktowac bude papierem sciernym czy mozna od razu na zywca malowac? moze jak wezme urlop w pracy i bede mial wiecej czasu to oddam do lakierowania proszkowego ale poki co nie mam czasu na takie eskapady <_< wiec trzeba sie zadowlaic tym co jest w zasiegu reki :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Przecież to jest 2h jazdy na rowerze;P A co do malowania, to nawet na spray'u będzie napisane. Trzeba odtłuścić / zmatowić i malować warstwowo (parę razy, cienkie warstwy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 -Zmatowić orginalny lakier papierami wodnymi -Podklad -Na to papier 600 wodny aż będzie równiutko -Dokładnie oczyścić ( nitro na szmatkę i będzie ok ) -Malować warstwami ( 1 lekko potem zaczekać jakieś 3-4min druga warstwa lekko spylić i 3 już pokryć całość ) Ja zawsze robie według mojego przepisu i wychodzi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ok dzieki wiec mam jeszcze jedno pytanie, czy podklad to w jakiejs pascie, puszce czy jest tez cos w spray'u? i jakie podklady i farby polecacie, jakiej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Sa podkłady w sprey'u. Ja używam w "puszcze" ( tylko trzeba go rozcieńczyć ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja jechałem motipem czarny mat. w spreju :] bude jedynie odtluscilem nitrosem i pojechalem po calosci. 3 warstwy i wyglada elegancko imo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...