Skocz do zawartości
g00f

SIS655 i 845pe!

Ktora plyta jest leprza?  

1. 1. Ktora plyta jest leprza?

• Gigabyte SINXP1394
      4
    • MSI 655 MAX
      1
    • Gigabyte SQ800 Ultra
      5
    • Abit BH7
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myslicie, ktora plyta jest leprza?

- Gigabyte SINXP1394 (SIS655)

- Gigabyte SQ800 Ultra (SIS655)

- MSI 655 MAX (SIS655)

A moze jakas inna na tym chipsecie? Zastanawiam sie tez nad chipsetem 845pe ze wskazaniem na Abita BH7...Jak uwazacie, co najlepiej wybrac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze nie wiem ile kosztuje ten abit, bo testy ma rewelacyjne. Jak chcesz przede wszystkim ekstremalnie krecic (fsb 180-2??) to bym go wybral. Zreszta !!!!!!niewiele nortwoodow moze tyle co ten abit!!!!! ;) Do fsb 180 lepszy bedzie sis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde ten Abit jest taki dobry? Na forum wszyscy raczej polecaja plyty na SIS655 i w sumie wyroznia sie tu Gigabyte, jak ta plyta wypada w porownaniu do Abita?

Aha, mogl by mi ktos podac link na testy tego Abita???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.vr-zone.com/reviews/ABIT/BH7/

http://www.extremeoverclocking.com/reviews...ABIT_BH7_1.html

sporo tego wystarczy poszukac na google...

ale mowie plytka jest dobra do krecenia na chama. sis tyle nie pociagnie, ale przy rownych fsb 845pe przegrywa z sisem dosc wyraznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam sis'a ze względu na DualDDR a to dlatego że p4 jest bardzo ramożerny i tylko przy dużej przepustowości ramu p4 może rozwinąć skrzydła (no i dobra k.graficza też mile widziana ofkors)

to będzie najlebszy wybór :arrow: Gigabyte SQ800 Ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak widze z sady wynika ze jednak leprzy jest Gigabyte SQ800 Ultra. Ale gdzie wogole moznakupic te plyty? Przejzalem kilka sklepow i jedyne co znalazlem to GA-8SQ800 SIS655 bez Ultra (zreszta jest to jakas roznica?) natomiast Gigabyte SINXP1394 wogole nie znalazlem. hmm...a wogole wie ktos gdzie mogl bym znalesc recki tych 2 plyt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...