Glebogryzarka Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Nie wiecie co mogę zrobić, żeby zmusić mój system do wykrycia dysków? Jeszcze kilka dni temu wszystko działało dobrze, ale któregoś przy starcie pojawiła się informacja, ze płyta główna nie wykryła dysków i system nie chce chce uruchomić. Chodzi o dyski podłączane przez łącze ATA za pomocą taśmy ABITA. Zmieniałem już taśmę na inną, mocno dociskałem wszystkie kable, podłączałem inny kabel zasilacza, zmieniałem zworki, zmieniałem dyski, szukałem jakichś ustawień w Biosie i nic nie pomogło... Co jeszcze mogę zrobić? Mój sprzęt to: Abit IP35 E Core 2 Duo E4500 2 GB OCZ Palit 8600 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zrób Clear CMOS powinno być dobrze. ( U mnie na "Starszym" asusku muszę tak średnio co miesiąc cmos bo system nie startuje :blink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...