IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Płyty bardzo podobne chyba. W DFI podoba mi się bardziej bios. Coś przemawia na korzyść Foxcona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Obie płyty dobre i nie ma co tu dużo pisać. Foxconn nie ma ustawień alpha timingów. FSB 500 na obu nie problem. Osobiście mi się Blood iron laminatem nie podoba. P35A to płyta dla zwykłego usera który znajdzie stabilne takty, ustawi i będzie korzystał. W dodatku nie potrzeba wymieniać na nim chłodzenia. Tu raczej kwestia gustu w wyborze płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Obie płyty dobre i nie ma co tu dużo pisać. Foxconn nie ma ustawień alpha timingów. FSB 500 na obu nie problem. Osobiście mi się Blood iron laminatem nie podoba. P35A to płyta dla zwykłego usera który znajdzie stabilne takty, ustawi i będzie korzystał. W dodatku nie potrzeba wymieniać na nim chłodzenia. Tu raczej kwestia gustu w wyborze płyty. fsb wysokie nie jest potrzebne, max 400 mysle wyglad plyty nie ma znaczenia narazie dfi vs fox 2:0 - fajniejszy bios i timingi w biosie a chłodzenie na dfi trzeba zmieniac ? tam jest plomba na radiatorku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 O chłodzeniu na blood iron nie wiem, zobacz w temacie o płycie. Plomby Foxconn nie ma :) a timingi ma 4 podstawowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 mam dod dłuższego czsu dfi i nie zmienaiłem chłodenia, co więcej ostrre o/c prze wiele miesiecy nnawet bez radiaxów na mosach, które pojawiły sie u mnei dopeiro sotatnio trpzy okazji obklejania grafy :P Laminat fakt fuj- mały i te szafe sloty i gniazda- gdyby dali chociaż czarne :/ No ale fox też piękny jakoś strasznie nie jest :P Efektowne to sa np dfi lp dark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Ja tam się przesiadłem z MSI P35 Neo2-FR na DFI BI T2RL i jak narazie widzę dużą różnicę. Ilość ustawień w BIOSie przeraża. Jest sporo timingów których nawet spod memseta nie można ustawić i mozna trochę milisekund w SuperPI 16M urwać. Tomcat dobrze wie o czym mówię ;) Plomba jest na radiatorku, ale jakość standardowej pasty jest bardzo dobra. Radiator na VNB 1.3V (def) jest bardzo gorący bez nawiewu, czyli, że pasta dobrze przenosi ciepło ;] Edytowane 31 Marca 2008 przez ThermalControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 tyle, że jak nie znasz się dobrze na OC to możesz się pogubić w DFI. Może zastanów się nad poczekaniem i jak wyjdzie Foxconn AP-S świetna płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 wydaje mi sie ze sie znam ;) ze sprzetem z profilu sobie poradzilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 DFI nie jest zła. Mozna brac bo ceny są bardzo przyzwoite (około 300zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 fajna jest na p35 dk t2rs. Milans sprzedaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 no faktycznie sporo sie tego sprzedaje w ostanich dniach ale to juz chyba nie ten przedział cenowy. Jeszcze niezłe są P5K PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 chyba ostatnie pytanie ;) jak wygląda regulacja obrotow wentylatora/ów na tych płytach ? bo np. na DFI LanParty DK P35 podobno nie działa w ogóle z 3 pinowymi wentylatorami :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jak nie mam program smarguardian z Windowsa sterujesz. Asus nie ma takiej opcji. Sam się czaję na tą płytkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no właśnie czytałem cały wątek o tej płycie i wychodzi na to że smartguardian jednak nie steruje wentylatorem na tej płycie jak to jest w końcu żeby było zabawniej poczytałem o MSI P35 NEO2-FIR i bardziej mi się podoba bo ma regulację 3 wentyli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...