Skocz do zawartości
IceMan75

Foxconn P35a Vs Dfi Bloodiron

Rekomendowane odpowiedzi

Obie płyty dobre i nie ma co tu dużo pisać. Foxconn nie ma ustawień alpha timingów. FSB 500 na obu nie problem. Osobiście mi się Blood iron laminatem nie podoba. P35A to płyta dla zwykłego usera który znajdzie stabilne takty, ustawi i będzie korzystał. W dodatku nie potrzeba wymieniać na nim chłodzenia.

Tu raczej kwestia gustu w wyborze płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie płyty dobre i nie ma co tu dużo pisać. Foxconn nie ma ustawień alpha timingów. FSB 500 na obu nie problem. Osobiście mi się Blood iron laminatem nie podoba. P35A to płyta dla zwykłego usera który znajdzie stabilne takty, ustawi i będzie korzystał. W dodatku nie potrzeba wymieniać na nim chłodzenia.

Tu raczej kwestia gustu w wyborze płyty.

fsb wysokie nie jest potrzebne, max 400 mysle

wyglad plyty nie ma znaczenia

narazie

dfi vs fox 2:0 - fajniejszy bios i timingi w biosie

a chłodzenie na dfi trzeba zmieniac ? tam jest plomba na radiatorku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dod dłuższego czsu dfi i nie zmienaiłem chłodenia, co więcej ostrre o/c prze wiele miesiecy nnawet bez radiaxów na mosach, które pojawiły sie u mnei dopeiro sotatnio trpzy okazji obklejania grafy :P

Laminat fakt fuj- mały i te szafe sloty i gniazda- gdyby dali chociaż czarne :/ No ale fox też piękny jakoś strasznie nie jest :P

Efektowne to sa np dfi

lp dark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się przesiadłem z MSI P35 Neo2-FR na DFI BI T2RL i jak narazie widzę dużą różnicę. Ilość ustawień w BIOSie przeraża. Jest sporo timingów których nawet spod memseta nie można ustawić i mozna trochę milisekund w SuperPI 16M urwać. Tomcat dobrze wie o czym mówię ;)

Plomba jest na radiatorku, ale jakość standardowej pasty jest bardzo dobra. Radiator na VNB 1.3V (def) jest bardzo gorący bez nawiewu, czyli, że pasta dobrze przenosi ciepło ;]

Edytowane przez ThermalControl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie czytałem cały wątek o tej płycie i wychodzi na to że smartguardian jednak nie steruje wentylatorem na tej płycie

jak to jest w końcu

żeby było zabawniej poczytałem o MSI P35 NEO2-FIR i bardziej mi się podoba bo ma regulację 3 wentyli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi